Foorumi | Auburn Estate
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lauri Merikanto | kenttä- ja estevalmentaja, kilparatsastaja

Siirry alas

Lauri Merikanto | kenttä- ja estevalmentaja, kilparatsastaja Empty Lauri Merikanto | kenttä- ja estevalmentaja, kilparatsastaja

Viesti  Lauri M. 27.01.19 18:10

Lauri Merikanto

Lauri Merikanto | kenttä- ja estevalmentaja, kilparatsastaja Lauripaakuvapieni

Nopeat faktat

  • Valmentaa ja kilpailee (kenttä- ja esteratsastus) päätyökseen, Auburnin sopimusvalmentaja (tuttu näky tallilla etenkin tiistaisin)
  • Naimisissa Heidi Merikannon (os. Näyhö) kanssa, jonka kanssa myös syyskuussa 2022 syntynyt poika Joel Kristian Merikanto
  • Asuu Orijoella kihlattunsa kanssa ja osallistuu Runiacin talliarjen pyörittämiseen
  • Omistaa Vargasin (kenttäratsu) ja Vegasin (esteratsu) sekä puoliksi Jinxin (esteratsu) ja Vixenin (tulevaisuuden este- tai kenttäratsu)

Ulkonäöstä, luonteesta ja taustoista

Lauri on 33-vuotias kenttä- ja esteratsastaja, joka on myös valmentanut ammatikseen vuodesta 2017 lähtien. Sitä ennen Lauri vietti vuosia Saksassa kilpaillen työkseen, kunnes valmentajanura alkoi kiinnostaa. Merikanto kävi Suomessa ensin pätkittäin vakiinnuttamassa asiakaskuntaa ja palasi lopulta Suomeen. Silloin Lauri osti itselleen myös fwb-ori Vargasin, jolla kilpailee kenttäratsastuksessa tällä hetkellä pääasiassa CIC3-luokissa. Mies toivoi tasonnousua neljän tähden luokkiin vielä kauden 2019 aikana, mutta alkoi kesällä keskittyä orinsa kanssa enemmän rataesteille, jossa luokkakorkeus kasvoi 140 senttimetriin. Lauri on itse kilpaillut kenttäratsastuksessa Saksassa pomonsa hevosilla CIC4-tasolla.

Kesällä 2019 Lauri osti entiseltä pomoltaan rataesteille painottuneen hannovertamma Vegasin, jonka kanssa pääpaino tulee tamman painotuksen huomioiden olemaan rataesteillä. Vegasin kanssa kapasiteetti ei tule vastaan, sillä tamma on kilpaillut Saksassa 150-luokkia eikä olisi ihme, vaikka Vegasin rahkeet riittäisivät GP-luokkiin saakka. Ratsukko on kesään 2021 mennessä startannut Suomessa ja ulkomailla 150-luokissa.

Lauri Merikanto | kenttä- ja estevalmentaja, kilparatsastaja Vegaskisat
Lauri ja Vegas Paris Jumping Weekillä, piirtänyt Mircea

Kaudella 2019 Lauri treenasi ja kilpaili myös Heidi Näyhön omistamalla Malachailla, jonka kanssa tarkoitus olisi jatkaa kauden loppuun saakka. Satunnaisemmin Lauri on ratsastanut ja startannut myös Heidin Eyonilla.

Kaudelle 2020 mukaan tuli Laurin ja Heidin yhdessä projektiratsuksi ostama Jinxi. Lauri on työskennellyt haastavan tamman kanssa Runiacissa ja kilpaillut tammalla 130-luokkiin saakka. Jinxi ehti olla myynnissä jonkin aikaa, kunnes koeajalla tullut vamma laittoi tamman pitkälle sairaslomalle ja omistajakaksikko päätti astuttaa tamman loppukesällä 2020. Jinxi varsoi keväällä 2021 terveen tammavarsan, joka sai nimekseen Vixenjinx ollen samalla Laurin ensimmäinen kasvatti.

Lauri on 175-senttinen ruskeahiuksinen mies, jolla on tummanruskeat, jossain valossa liki mustalta näyttävät silmät. Merikannon olemus on yleensä vakavanpuoleinen, etenkin valmentajanroolissa. Lauri on kohtelias, hillitty ja pohjimmiltaan hyvin ystävällinen ja lämminhenkinen ihminen. Näin ei ole aina ollut, mutta ikä on tuonut mukanaan järkeä ja miehen luonne on muuttunut paljon.

Toistaiseksi lyhyenpuoleisen valmentajanuran vuoksi Lauri haluaa antaa itsestään ammattimaisen kuvan, jonka vuoksi valmennettavat ovat luonnehtineet miestä vaativaksi, mutta toisaalta myös rehelliseksi valmentajaksi. Lauri vaalii valmentaessa ja ratsastaessa ajatusmaailmaansa, jossa hevosen täytyy liikkua rehellisesti eteen ilman niputtamista ja nyhtämistä. Kehuu jos siihen on aihetta ja vääntää ohjeensa vaikka ratakiskosta.

Lauri Merikanto | kenttä- ja estevalmentaja, kilparatsastaja Vargaslauri
Lauri ja Vargas Kalla CUPin osakilpailuradalla, piirtänyt Sage

Ennen valmentajanuraansa Lauri oli töissä talousalalla. Kauppatieteiden maisteriksi kouluttautunut mies on aina ollut kiinnostunut sijoittamisesta ja pystyin järkevän rahankäyttönsä sekä sijoitustensa ansiosta muutaman työvuoden jälkeen muuttamaan Saksaan, jonne Lauri palkattiin pienen kilpatallin kenttäratsastajaksi. Juniorivuosista saakka ratsastanut ja kilpaillut Merikanto antoi periksi valmentajahaaveilleen ja alkoi rakentaa uutta uraa Suomeen lopullisesti palattuaan.

Lauri Merikanto | kenttä- ja estevalmentaja, kilparatsastaja Eyonhyppy
Lauri ja Eyon KERJ Cupin maastoesteradalla, piirtänyt Lynn

Mikä Lauri oikein on miehiään? Lue miehen menneisyydestä:
1 Lauri kertoo Heidille pieniä faktoja taustoistaan (roolipeli)
2 Throwback Laurin 24v. syntymäpäivään
3 Throwback käännekohtaan

Lauri ja Kalla/Orijoki

Merikanto kävi Auburnissa ensimmäistä kertaa tammikuun loppupuolella tullessaan pitämään valmennusviikonloppuaan, jonka järjestelyistä vastasi Matilda Tammilehto. Kaksikko tuntee toisensa Laurin valmennusuran starttiajalta.

Helmikuun 2019 alussa Lauri toi Vargasin asumaan Heidi Näyhön tallille Runiaciin ja muutti itsekin Orijoelle. Mies asui ensin vuokra-asunnossa, kunnes muutti Heidin luo talvella 2021. Pariskunta rakennutti talon Runiacin lähelle syksyn 2021 aikana ja muutti rantamaisemiin vuoden lopussa.


Viimeinen muokkaaja, Lauri M. pvm 04.12.22 11:46, muokattu 22 kertaa
Lauri M.
Lauri M.
Valmentaja

Avatar © : VRL-01725
Ikä : 35
Viestien lukumäärä : 576

Takaisin alkuun Siirry alas

Lauri Merikanto | kenttä- ja estevalmentaja, kilparatsastaja Empty Vs: Lauri Merikanto | kenttä- ja estevalmentaja, kilparatsastaja

Viesti  Lauri M. 18.03.19 15:37

Laurin elämästä voi lukea täältä (spin off)

Roolipelit
10.2.2019 Kuunteluoppilaat (Heidin, Jessen ja Matildan kanssa)
2.3.2019 Yllättävä yöseuralainen (Heidin kanssa)
2.3.2019 Muotiguruna (Heidin kanssa)
20.3.2019 Valmentajalta valmentajalle (Heidin kanssa)
22.3.2019 You make me sweat (Heidin kanssa)
26.3.2019 Määrittele "hätä" (Heidin ja Jessen kanssa)
13.4.2019 Kynttiläillallinen (Heidin kanssa)
20.4.2019 Walk of shame (Heidin kanssa)
23.4.2019 Varsakuiskaajana (Heidin kanssa)
5.5.2019 Kohti kesäkuntoa (Heidin kanssa)
26.5.2019 Kotiruokaa Näyhölle (Heidin, vähän myös Jessen ja Matildan, kanssa)
9.6.2019 Sähköä ilmassa (Heidin kanssa)
15.6.2019 Työ ennen huvia (Heidin kanssa)
20.8.2019 Paluu satulaan (Heidin kanssa)
1.9.2019 Saanko luvan? (Heidin kanssa)
8.11.2019 Ilta ennen kilpailuja (Heidin kanssa)

Muut
22.9.2019 Ruunaankosken estekisoissa

_________________
Kenttä- ja esteratsastaja sekä -valmentaja (esittely)
Kisaratsut Vargaz, Livin' Las Vegaz,  Garnet & Jinxi
Lauri M.
Lauri M.
Valmentaja

Avatar © : VRL-01725
Ikä : 35
Viestien lukumäärä : 576

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa