Foorumi | Auburn Estate
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tevin päiväkirja

Siirry alas

Tevin päiväkirja Empty Tevin päiväkirja

Viesti  Jemiina R. 27.06.17 14:29

Speak of the Devil
star omat sivut star

Varusteet ja hoito-ohjeet
Ruokintaohjeet

Asustaa karsinassa nro 7 ja tarhaa tarhassa nro 9.
Jemiina R.
Jemiina R.
Kesätallilainen

Avatar © : Jassu L
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 73

http://lupiini.net/y/holabaloo.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tevin päiväkirja Empty Vs: Tevin päiväkirja

Viesti  Jemiina R. 04.07.17 16:01

Tiistai 4.7.2017 - Uudet tuulet


Kello oli varttia vaille kolme iltapäivällä odottaessani kärsimättömänä veljeäni. Hän oli luvannut lähteä mukaani, kun tarkoituksena oli viedä Tevi uuteen asuinpaikkaansa, Auburn Estateen. Olin houkutellut Topiaksen lähtemään rikkailla hevostytöillä, joihin varmasti törmäisimme perillä. Rikkaitahan mekin olemme, joka siis tarkoittaa, ettei Topiakselle muut kelpaisikaan. Pyöräytin silmiäni ja katsahdin kelloa. Viisarit lähenivät jo kello kolmea, kun viimein huomasin hevosauton kaartavan pihaan. Meillä oli täällä Suomessa käytössä vanhempiemme vanha ja pieni hevosauto, jota säilytimme sukulaistemme varikolla. Laitoin veljeni hakemaan autoa sillä välin kun valmistelin ponini lähtövalmiiksi. Tevi oli asustellut pienellä yksityistallilla Länsi-Suomessa, jossa Topias oli huolehtinut siitä. Nyt kun ratsastuskieltoni oli ohitse, oli aika ottaa poni mukaani ja lähteä kohti uusia tuulia.

Ori nuokkui käytävällä kuljetussuojat jalassaan ja karva niin kiiltävänä kuin voisi olla. Halusin antaa hyvän vaikutelman edes jollain, sillä Tevi oli tällä hetkellä suoraan sanottuna hirveässä kunnossa.
”Et kyllä arvaa minne nyt lähdetään”, sanoin ponille taputtaessani sen kaulaa. Tevin silmät aukenivat hieman sen katsahtaessa minua, muttei se sen enempää jaksanut välittää.

Topias käveli talliin valmiina kantamaan tavaroita autoon, joita sitten oli ja paljon. Vaikka mukaan lähti kaikista parhaimmassa kunnossa olevat kamppeet, oli niitä silti enemmän kuin laki sallii. Kun olimme saaneet tavarat kyytiin, kävin hakemassa Tevin ja talutin sen rauhassa autoon. Ihmettelin kuinka ori oli ollut viimeiset pari kuukautta niin rauhallinen ja nytkin käveli niin nätisti koppiin. Mutta voi olla, että pian alkaisi tapahtua. Suljin lastaussillan ja muut ovet, nousin pelkääjän paikalle ja patistin Topiasta kiirehtimään.
”Parempi olla siellä sitten niitä tyttöjä”, hän tuhahti ja starttasi auton. Naurahdin ja käynnistin kameran, joka kuvasi Teviä. Pistin kuulokkeet päähäni ja aloin haaveilemaan tulevaisuudesta.

Olimme matkanneet pysähdyksineen jo neljä tuntia, kunnes veljeni käänsi autoa pienemmälle tielle, jonka päässä näkyi suuri kartano. Kaunis rautias arabialainen ja musta puoliverinen kääntyivät katsomaan meitä tarhastaan ajaessamme tallin pihaan. Kauempana näkyi muitakin hevosia. Nousin autosta ja katsahdin ympärilleni.
”Vai että oikein suihkulähde”, Topias naurahti tullessaan vierelleni. Hymähdin. Olin lumoutunut.
”Päivää!” kuului tallirakennuksen suunnalta. Käännyin katsomaan. Suurin piirtein minun pituiseni tummaverikkö käveli meitä kohti. Hän oli kaunis.
”Päivää päivää”, vastasin hänelle ja ojensin käteni. Hän tarttui siihen ja esitteli itsensä. ”Isabella Sokka, Isbe, tallin toinen omistajatar.”
”Jemiina Rajala, Tevin omistaja. Tässä on veljeni Topias”, esittelin itseni sekä hevosauton lastaussillan kanssa hääräävän veljeni.
”Tervetuloa”, Isabella vastasi. ”Sinulla oli se nyffiori?” hän kysyi. Nyökkäsin ja kiipesin hevostilaan. Irrotin orin riimun ja talutin sen pihalle. Tevi nosti heti mielenkiintoisena päätään ja hirnahti kimeästi. Muutama vastaus tuli takaisin.
”Tuossa riittääkin hommaa”, Isabella sanoi naurahtaen ja silmäillessään ponia. Olin samaa mieltä, ehkä hieman häpeissäni jopa.
”Voisin viedä Tevin nyt karsinaansa. Matka on ollut sillekin pitkä”, sanoin silittäessäni orin harjaa. Isabella nyökkäsi ja viittoili seuramaan. Lähdin taluttamaan steppailevaa oria Topiaksen kantaessa tavaroitamme. Menimme tallin pääovesta sisään. Siellä oli todella siistiä ja tilat olivat kuin sadusta.
”Tevi asustaa karsinassa numero seitsemän, joka on kolmas vasemmalta. Tuo vasemman puolimmainen karsina on tällä hetkellä tyhjä ja oikealla puolella asustaa iso irlannintyöhevosori Meidhir”, Isabella kertoi. Nyökkäsin ja talutin Tevin sen karsinaan. Riisuin siltä kuljetussuojat, häntäsuojan, sekä riimun pois. Taputin oria, joka heti alkoi haistelemaan uutta kotiaan.

Topias oli esittelymme aikana saanut kannettua Tevin tavarat varustehuoneeseen, sekä orin omat rehut rehuhuoneeseen. Omat varusteeni aion tuoda vasta myöhemmin. Kerroin Isabellalle kuinka ruokkia Tevi nyt illalla, sekä seuraavana aamuna ennen tarhaan vientiä. Kerroin myös, kuinka hömelö ori oli ja että sen kanssa sai olla varovainen taluttaessa vaikka olikin pieni eläin. Sanoin tulevani seuraavana päivänä moikkaamaan ponia ja järjestelemään sen tavaroita. Laajempi esittelykierros olisi myös paikallaan joku toinen päivä, sillä olihan kello jo lähemmäs yhdeksän. Kiitin vielä Isabellaa tästä mahdollisuudesta ennen kuin sanoin heipat Teville ja nousin hevosautoon jossa veljeni jo odotti.
Jemiina R.
Jemiina R.
Kesätallilainen

Avatar © : Jassu L
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 73

http://lupiini.net/y/holabaloo.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tevin päiväkirja Empty Vs: Tevin päiväkirja

Viesti  Jemiina R. 02.08.17 15:03

Keskiviikko 26.07.2017 - Aamuinen ratsastusOlin löytänyt täydellisen kaksion vuokralle kaupungista. Se oli todella hyvällä paikalla: tulevaan kouluun pääsi nopsaan kävellen sekä pyörällä, julkiset kulkivat keskustaan vähän väliä ja tallille ajoi 20 minuutissa tai vaihtoehtoisesti julkisilla lähimmälle pysäkille 30 minuutissa. Asunnostani löytyi sauna, joka oli ainut kriteeri kaksion lisäksi etsiessäni sopivia vaihtoehtoja. Ja miksi kaksio? Halusin itselleni työ-/vaatehuoneen, jossa myös vierailla olisi tilaa nukkua. Olin niin onnellinen, enää puuttuisi varmistus siitä, että pääsisin kouluun.

Viileä ja raikas aamuilma tuulahti kasvoilleni astuessani alaovesta pihalle. Kello oli vasta seitsemän aamulla, sillä olin päättänyt käydä ratsastamassa Tevin ennen päivän helteitä. Kävelin autolleni, jolle olin pienellä lahjomisella saanut katoksellisen lämmityspaikan. Huomasin naapurin tädin kuikkivan ikkuanstaan hieman tympeän näköisesti, mutten jaksanut välittää sen enempää. Tuntuu jotenkin siltä, että vanhemmille ihmisille on kova paikka kun nuorempia muuttaa taloon. Enhän minä edes melua, ellen sitten vienyt juuri hänen autopaikkaansa. Naurahdin ja kaarsin pois pihasta.

Kävelin riimunarun kanssa Tevin tarhalle ja vihelsin ponia. Se nosti hitaasti päätään nurmikosta ja jäi tuijottamaan minua ennekuin lähti lasikasti talsimaan kohti. Saavutettuaan minut, taputin sitä kaulalle ja annoin herkkupalan. Viereisessä tarhassa oleva isohko kimo ori jäi hirnumaan peräämme kun lähdimme. Muistelin sen olevan Tevin karsinanaapurikin, nimi alkoi m-kirjaimella.
"Noh noh, kyllä sinulla siellä kavereita riittää. Rauhoituhhan", huikkasin kimolle ohittaessamme sen tarhan.

Tallissa törmäsin Isabellaan.
"Ai moi, säkö tulitkin jo näin aikasin ratsastamaan?" Hän kysyi.
"Joo, ajattelin käydä kun on vielä näin viileää", vastasin sulkiessani karsinan ovea.
"Okei", hän vastasi takaisin hymyillen. "Tevi ei kerennyt sitten olla kuin puolisen tuntia pihalla", hän jatkoi.
"Joo, anteeksi. Ajattelinkin että olisi pitänyt ilmoittaa, mutta unohdin. Yritän seuraavalla kerralla muistaa, niin saatte jättää ponin sisälle aamulla", sanoin.
"Noh, ei se meitä haittaa", Isabella sanoi naurahtaen ja jatkoi "Olitko muuten lauantaina tulossa siihen estevalmennukseen?"
"Joo tulen", vastasin. "Katsotaan mitä poni sanoo ensimmäisistä irti maasta olevista puomeista sitten onnettomuuden. Virtaa varmasti löytyy", jatkoin nauraen.
"Kunhan selässä pysyt ja esteet säilyy ehjänä niin kaikki on hyvin", Isabella sanoi virnistäen kävellessään kohti ulko-ovea.

Talutin Teviä kohti kenttää. Aurinko oli jo hieman noussut, mutta vielä hennon pilvipeitteen vuoksi se ei porottanut liian kuumasti. Suoristin vaaleanpunaista huopaa, kiristin satulavyötä ja ponnistin itseni kepeästi ponin selkään. Pyysin poniani liikkeelle. Liike oli verkkaista pitkin ohjin, mutta kasatessani orin, liike alkoi tuntumaan tahdikkaalta. Työskentelin käynnissä molempiin suuntiin: taivutuksia, pysähdyksiä sekä hieman väistöjä. Ravissa työstin paljon taivutuksilla, sillä varsinkin vasen kylki on Tevillä usein jumissa ja siksi esimerkiksi oikea laukka on haastavaa. Herättelin myös takapäätä ravissa tekemällä pohkeenväistöä, ennekuin siirryin laukkatyöskentelyyn. Laukkasin rennosti pääty-ympyröillä molempiin suuntiin. Tarkoituksena oli pitää laukka kasassa samalla pienentäen ja suurentaen ympyrää. Laukattuamme tarpeeksi otin loppuun rennot ravit puolipitkin ohjin.

Tevillä oli tärkeää suorittaa ratsastukset aika nopeasti. Nytkään minulla ei mennyt kuin puolisen tuntia, kun jo kävelimme loppukäyntejä. Ponin ollessa pyöreässä kunnossa, se väsyy ja turhautuu liiasta lämmittelystä ja toistoista. Silloinkin, kun Tevi oli vielä kunnossa, teimme nopeat, mutta ytimekkäät reenit. Näin sen mieli pysyi hyvänä, kun ei turhaa jankattu uralla. Valmennukset ovat tietenkin eri asia. Niissä menee aina pidempään, mutta kyllä sitä silloin tällöin jaksaa puksuttaa hieman kauemmin. Taputin oria kaulalle ja lähdin taluttamaan sitä tallia kohden. Otin karsinassa Teviltä varusteet pois ja talutin sen suoraan pesupaikalle. Huilutin haalealla vedelllä ponin läpi ja kuivasin lopuksi vielä ylimääräisen veden pois viilalla. Heitin hetkeksi vielä loimen Tevin niskaan, siksi aikaa kun veisin varusteita paikoilleen. Puhdistin nopeasti suitset rasvalla ja pesin kuolaimet, satulan päälle heitin vielä suojan lähtiessäni varustehuoneesta. Siirsin Tevin harjapakin paikoilleen ja riisuin ponilta loimen pois.
"Päätit sitten piehtaroida", naurahdin ponille. Loimi oli likainen, mutta poni puhdas. Napsautin narun ponin riimuun kiinni ja lähdin taluttamaan sitä pihalle kavereidensa seuraan.
Jemiina R.
Jemiina R.
Kesätallilainen

Avatar © : Jassu L
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 73

http://lupiini.net/y/holabaloo.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tevin päiväkirja Empty Vs: Tevin päiväkirja

Viesti  Jemiina R. 04.09.17 20:04

Estevalmennus 29.07.


Ilma oli painostava ja hikoilin jo taluttaessani steppaavaa Teviä kentälle. Se ei ollut saanut kosketusta puomeihin, saatika edes nähnyt niitä onnettomuutemme jälkeen. Jännitin hiukan. Ori pälyili hiukan lupaavan näköisiä estetolppia sekä kanssatreenaajia. Onneksi Meidhir – Tevin tarha- ja karsinanaapuri – oli mukana ja poni rauhoittui sen verran jotta pääsin selkään. Alkukäyntien jälkeen aloitimme lämmittelemään ravissa. Tevi pyöristyi helposti ja pysyi apujen välissä, vaikka joka kerta kun ohitimme maassa makaavat puomit, se hieman hävisi altani. Sitten oli laukkalämmittelyn vuoro ja siitäkös uljas orhini innostui. Tevi ampaisi heti vauhtiin, näytti muutaman pukin ja jatkoi. Isabella kehotti käyttämään puolipidätteitä ja voltteja, mutta minä kiljaisin ponille vihaisesti ja käänsin sen kohti aitaa. Ei varmasti kaunista katseltavaa, mutta toimii joka kerta. Loput laukat onnistuivat kutakuinkin.

Välikäyntien jälkeen aloitettiin varsinainen tehtävä. Pitkän sivun puomit ravissa, laukka ja pääty-ympyrä – jolla myös puomit – laukassa. Ensimmäisellä kierroksella ravipuomit sujuivat ihan hyvin, vaikka Tevi menikin pää pystyssä. Nostettuani laukan ja laukatessani ympyrän puomit, ori hieman innostui ja katosi taas vaihteeksi altani. Pääsin kuitenkin tehtävän loppuun ja lopulta pysäytettyä ratsuni. Toisella kierroksella Tevi hieman ennakoi ja yritti nostaa laukkaa jo ravipuomeille. Sain sen kuitenkin pidettyä ravissa, mutta jalat kolisivat sen menetettyä tahdin. Laukan nosto lähti hieman lapasesta ja muutamaan otteeseen ylitettiin kaksi puomia kerralla. Loppuun hyppäsimme vielä pientä ristikkoa, jonka lähestyminen ei ainakaan meiltä onnistunut. Onneksi Teville ei ollut niin väliä mistä kohti hyppää, yli päästään joka tapauksessa.

Nyt vain pitää alkaa treenaamaan lisää ja tosissaan esteitä. Yli innostuneisuus taantuu kyllä rutiinin tullessa takaisin, mutta silti Tevi on hieman hankala esteradoilla. Ja kuten aiemmin sanoin, orille ei ole väliä mistä kohden ponnistaa, mutta toivoisin sen silti kuuntelevan pidätteitäni ja lyhentävän laukkaa mikäli pyydän. Hyvät tiet ja oikeat hyppykohdat parantaisivat varmasti tuloksiamme.
Jemiina R.
Jemiina R.
Kesätallilainen

Avatar © : Jassu L
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 73

http://lupiini.net/y/holabaloo.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tevin päiväkirja Empty Vs: Tevin päiväkirja

Viesti  Jemiina R. 04.09.17 20:19

Kouluvalmennus 11.08.Tevin päiväkirja Tevikoulu
Tevi hienona ennen valmennusta.
Jemiina R.
Jemiina R.
Kesätallilainen

Avatar © : Jassu L
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 73

http://lupiini.net/y/holabaloo.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tevin päiväkirja Empty Vs: Tevin päiväkirja

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa