Foorumi | Auburn Estate
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kalla CUP tiedote

Siirry alas

Kalla CUP tiedote Empty Kalla CUP tiedote

Viesti  Isabella S. 12.03.19 12:43

Kalla CUP-rankingin arviointi & historia


Arvoisa Kalla CUP:n kilpailija,

Lähestyn juuri Teitä siksi, että maineikkaan kilpailumme tuloslistauksista on kuulunut porua. Aloittakaamme kertaamalla hieman kilpailun historiaa, jotta arviontikriteerimme kävisivät todellisesti Teidän järkeenne.

Kalla CUP on perinteikäs kilpailu Kallan hevoskylän parhaille ratsastajille. Helppojen tasojen luokkiin saa nykyisellään osallistua ainoastaan nuorilla hevosilla tahi poneilla ja CUP:n arvostetussa rankingissa huomioidaan ainoastaan paikalliset ratsastajat. Aina näin ei ole ollut, vaan itse asiassa kilpailuiden alkuaikoina siihen ottivat osaa ratsastajat kaikkialta lähiseuduilta. Kallalaisia ratsastajatähtösiä alkoi kuitenkin nousta niin paljon raviharrastajien rinnalle, että yhdeksänkymmentäluvulla kilpailu päätettiin rajata vain kyläläisille. Osa heistä ratsasti tosin muualla kuin Kallassa, kuten Murronmaalla, jonne oli noussut ratsastuskoulu jos toinenkin.

Ratsastuksen kuninkuuslajin, kenttäratsastuksen, ottaminen mukaan CUP-koitokseen on niin tuore uudistus, että sen Tekin varmasti muistatte. Sitä edeltävä muutos tehtiin 2000-luvun alussa, jolloin ilmiselviin jääviyssyihin vedoten päätettiin yhteistuumin jättää arvoisien Sokkien sekä Kaajapurojen suorat jälkipolvet rankingin ulkopuolelle. Sukujen keskinäistä kilpailua tämä ei ole tuntunut estävän, mutta virallisesti nuoret tähtöset (Isabella Sokka, Amanda Sokka, Verneri Kaajapuro sekä Janna Kaajapuro) eivät pääse taitojansa mittelöimään.

Kaiken tämän paatoksen päätteeksi saanen todeta, että monenmoisiin syihin pohjaten on tullut aika paljastaa Kalla CUP-rankingin salaperäisten pisteiden todellinen laita. Pisteet antaa neljää tuomaria, joita yhdessä CUP-neuvostoksi kutsutaan. Tuomareiden ohjeistus kuuluu näin:


Pohjan ratsukon ranking-tuloksille asettaa varsinainen kilpailumenestys. Ilmiselvien sijoitusten lisäksi lasketaan ratsastajan sijoitusprosentti. Neuvoston johtajatar vastaa laskennasta.

Tulosten lisäksi suoritetaan arvostelua, jossa:  

  • Huomioidaan ratsujen ja ratsastettujen luokkien taso. Liian helppoihin luokkiin osallistumista ei lueta hyvällä, sillä voittomahdollisuudet katsotaan turhan korkeiksi. Kokeneiden ratsastajien nuoret ratsut ovat oma lukunsa.
  • Kiinnitetään erityistä huomiota ratsastajan hevosen käsittelytaitoihin: asiallisuus, pehmeys, lempeys, armollisuus. Tarpeettomia lisävarusteita ei katsella hyvällä. Mahdollisuuksien mukaan seurataan ratsastajaa niin kilpapaikalla kuin kotiharjoitteluissakin.
  • Arvioidaan ratsastajan moraalia, asennetta, sinnikkyyttä, ratsujen sopivuutta ja kehitystä omien taitojensa sisällä.
  • Seurataan treeniohjelman suunnitelmallisuutta, sopivuutta, hevosystävällisyyttä ja kaikenlaisten vammojen minimoimiseen tähtäävää asiainmukaista hoitoa.
  • Kouluratsastuksessa palkittu on aina eleetön, elegantti ja istunnaltaan erinomainen; esteratsastuksessa tasapainoinen, hevoselle tilaa-antava ja viisaan rohkea; kenttäratsastuksessa kaikkea edeltävistä sekä etusijassa monipuolinen ja tasaisesti taitoisa.


Kalla CUP rankingin arviointiperusteet on saatettu kilpailijoiden tietoon:
Tiistaina 12. maaliskuuta 2019 Kallassa.

Kunnianarvoisin terveisin,
Kalla CUP-neuvoston johtajatar, rouva Alma Koskela &
Kalla CUP-neuvoston jäsen, rouva Tiina Kaajapuro &
Kalla CUP-neuvoston kaksi salassa pidettävää jäsentä


Viimeinen muokkaaja, Isabella S. pvm 16.01.21 14:07, muokattu 1 kertaa
Isabella S.
Isabella S.
Tallinomistaja

Ikä : 33
Viestien lukumäärä : 963

https://auburnestate.altervista.org/hevoset.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Kalla CUP tiedote Empty Kalla CUP rankingit

Viesti  Isabella S. 12.03.19 12:48

Kalla CUP rankingitHistoriallisia ranking-tietoja ei ole valitettavasti jaksettu saattaa sähköiseen muotoon.

Ranking 2017
Ranking 2018
Ranking 2019
Ranking 2020
Ranking 2021Huomaattehan, että rankingin lopullisilla tuloksilla kestää aina tovi päivittyä, sillä laskenta ottaa aikaa. Tulokset julkaistaan Auburnin foorumille reaaliajassa, eivätkä ne ole selvillä esimerkiksi heti viimeisimmän osakilpailun jälkeen.
Isabella S.
Isabella S.
Tallinomistaja

Ikä : 33
Viestien lukumäärä : 963

https://auburnestate.altervista.org/hevoset.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa