Foorumi | Auburn Estate
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pihla Vihtanen | Innan ystävä

Siirry alas

Pihla Vihtanen | Innan ystävä Empty Pihla Vihtanen | Innan ystävä

Viesti  Pihla V. 30.01.19 9:28

Pihla Vihtanen
synt. 13.5.1991, 27-vuotias
172 cm pitkä, kouluratsastaja
ratsuttajana Kivitallilla
Pihla on hieman monimutkainen ihminen. Ei sinänsä luonteensa puolesta, joka on hyvinkin neutraali ja jopa hieman väritön. Vaan historiansa puolesta. Pihla on kotoisin Murronmaalta, jossa hänen varakas perheensä asui monta vuotta. Hän kävi Murronmaan lukiota, aloitti ratsastuksen jo viisivuotiaana ja oli snobi. Merkkivaatteet ja tietty neljän hengen tyttöporukka kulki naisen mukana aivan ala-asteelta lähtien. Puhumattakaan hienoista omista hevosista.

Ennen vanhaan Pihla saattoi kiroilla, koska se oli coolia ja katsoa hieman renttumaisia kanssakoululaisiaan pitkin nenänvarttaan. Peruskoulussa Pihlan keskiarvo oli 9.5, hän pärjäsi siis erinomaisesti. Sen ansiosta hän olikin luokkansa suosituimpia tyttöjä. Sama jatkui lukiossa sillä muutoksella, että kuvioihin astui ensimmäinen oikea poikaystävä.

Kolaroituaan rekan kanssa ja hevosten jäädessä sitä myöden historiaan, Pihlan persoona myös muuttui merkitsevästi. Hän ei enää kiroillut ja pelkäsi hyvin paljon autolla liikkumista, vaikka vanhemmat olivat ostaneet lohdutukseksi tuliterän Mercedeksen. Tunteitaan Pihla ei käy enää vihan kautta, vaan pelon. Mitä jos jotain tapahtuu kisamatkoilla? Pahimpia hetkiä on ollut oman tamman varsomiset.

Monen asian muututtua Pihla pitää yhä huolen, että kaikki materiaali on laadukasta. Omat vaatteet ovat yhä merkkivaatteita ja hevoselle valitaan ainoastaan laatutuotteita.

Pihla asuu neljänkymmenenkilometrin päässä Vänrikinmäeltä, jossa hänen hevosensa asuu ja hän itse toimii ratsuttajana. Ensin Pihla teki myös kiinteistönvälittäjän töitä, mutta syksyllä 2018 hän vietti kolme kuukautta Saksassa hevostilalla töissä. Nykyisin hän keskittyy täysin hevosiin ja veri vetää Pihlaa yhä ulkomaille kilpailemaan.

Hevoshistoriaa

Alkutaival:
Monen nuoren heppatytön tavoin Pihla aloitti ratsastuksen intohimonaan esteratsastus. Hän kilpaili lajissa oman ikänsä puitteissa. Ensimmäisen esteponinsa Pihla sai seitsemänvuotiaana. Kyseinen poni pysyttelikin hänellä neljätoistavuotiaaksi asti, kun nainen ymmärsi kouluratsastuksen hienouden. Esteponi vaihtui kalliiseen saksalaiseen ratsuponiin, joka oli jo taitava kouluponi. Luontaisten (ja opittujen) ratsastustaitojen avulla, Pihla kehittyi nopeasti hyväksi helppo A:n tason ratsastajaksi. Asiaa auttoi vanhempien kustantamat kalliit valmentajat.

Seitsemäntoistavuotiaana Pihlan ponivuodet olivat virallisesti ohi. Pauli ja Anna ostivat tyttärelleen hänen ensimmäisen puoliverisen, osaavan Candyn. Ruunikon värinen tamma oli säpäkkä ja herkkä, mutta se tuntui Pihlasta aina vain väliratkaisulta. Lopulta lopullinen ratkaisu löytyi Saksasta, jossa Pihla oli viikon mittaisella valmennusleirillä. Oldenburgtamma Jazz oli kaunis vaaleanrautias ja sillä oli erittäin näyttävät liikkeet. Pihla pääsi koeratsastamaan sen leirin aikana useita kertoja.
Elämä unelmien hevosen kanssa:
Jazz oli Pihlan unelma. Hän pääsi kilpailemaan tamman kanssa SM-tasolla asti ja koko ajan naisen veri veti ulkomaille kilpailemaan. Hetken aikaa lukiosta valmistuttuaan Pihla asuikin ulkomailla, valmentautui ja starttasi pienempiä kisoja. Isot kisat olivat jo seuraavalla sivulla.

25.8.2013 Pihla oli 22-vuotias ja matkalla kisahoitajansa kanssa Murronmaalle isoista kisoista. He olivat voittaneet Jazzin kanssa luokkansa. Kolari tapahtui isolla maantiellä. Rekka yhtäkkiä luisui päin heidän autoaan, osuen kaikista eniten upouuteen traileriin. Jazz ja Pihlan kisahoitaja menehtyivät heti, Pihla toipui saamistaan vammoistaan yli vuoden, eikä sen jälkeen koskenutkaan hevosiin.
Ja sen jälkeen:
Hevosten jäädessä historiaan Pihla opiskeli itselleen kiinteistövälittäjän ammatin ja seurasi täten vanhempiensa uravalintaa. Hän muutti Helsinkiin ja teki siellä töitä välitysfirmalle parin vuoden ajan. Vanhemmatkin olivat muuttaneet kaupunkiin, huomattavasti kalliimpaan asuntoon aivan Helsingin ydinkeskustassa. Pihla asui itse halvemmalla seudulla, mutta ei hänenkään asuntonsa ollut edullisimpia.

Neljän vuoden kuluttua onnettomuudesta Pihlan äiti ja entinen valmentaja, yrittivät epätoivoisesti sysätä häntä takaisin hevosten pariin. He veivät hänet katsomaan Auburn Estaten suuria kilpailuja, jotka lähinnä ahdistivat naista. Prameat kilpahevoset kalliissa varusteissa oli sitä, mitä Pihla oli ennen harrastanut. Eikä vain harrastanut, se oli hänen unelmansa.
Menneisyys kolkuttaa ja tulevaisuus rimputtaa:
Kilpailut jäivät kuitenkin kummittelemaan Pihlan mielessä ja jostain syystä hän selasi myytäviä hevosia. Eikä mennyt montaa minuuttia, kun hän jo huomasi Celestinan. Tuon pienen tanskalaisen, joka näytti aivan Jazzilta. Useiden itsensä kamppailtujen minuuttien jälkeen, Pihla soitti Daniel Susinevale, joka oli saanut toimeksiannon Celestinan myymisestä. Hyvin nopeasti Pihla oli myös ajanut Vänrikinmäelle ja koeratsastanut monen vuoden tauon jälkeen kahdeksanvuotiaan tamman.

Pihlalla oli kuitenkin ongelma. Hänen Pappansa oli menehtynyt vuosi sitten, jättänyt perinnön ja nyt Pihla halusi muuttaa ulkomaille. Pariisiin tai Lontoosen. Rahat riittivät siihen hyvin, mutta juuri nyt häntä vedettiin kahteen eri suuntaan.

Auburnissa
- 30.1.-5.2. huolehtii Banskun liikutuksesta Innan käydessä Ruotsissa
- 17.2. osallistuu Winter Fairiin Bamsella (heA)

Roolipelit:

_________________
Celestina / Daniel Susinevalla ratsuttajana
Pihla V.
Pihla V.
Vierailija

Avatar © : velma
Ikä : 30
Viestien lukumäärä : 17

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa