Foorumi | Auburn Estate
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cella Talve | Branin hoitaja

Siirry alas

Cella Talve | Branin hoitaja Empty Cella Talve | Branin hoitaja

Viesti  Cella T. 21.03.20 21:28

Ella-Maria 'Cella' Talveen lupaa että tässä on cella pähkinänkuoressa, jos kirjoitankin siitä enemmän kuin pähkinän verran, mutta ehkä cella satsumankuoressa


Ottaen huomioon, kuinka se on listannut lempiharrastuksikseen horoskoopeille nauramisen, tahallaan tikapuiden ali kävelemisen ynnä muun universumin suuremmille voimille pyllistämisen, Cellan elämässä on ollut kyllä hämmästyttävän paljon hyvää tuuria. En tarkoita, että se olisi vaikka ollut maallisen materian mittakaavalla rikas. Koska se ei ole. Mutta jotenkin se on aina ollut hämmentävän helposti hyvä kaikessa mitä se yrittää, ja jonkin (ehkä pyramidihuijauksen) keinoin se on haalinut elämäänsä ihmisiä, jotka on antaneet sille ja sen eläimille kattoa pään päälle ja pelastaneet sen miljoonasta ja kahdesta muusta tilanteesta. Cella ei ajattele oikein mitään loppuun asti, eikä se ole ikinä oppinut kantamaan vastuuta asioista joita se tekee, mutta jotenkin se silti aina pärjää.

Jos riisutaan kaikki pintapuolinen ja näkyvä toiminta - johon kuuluu esimerkiksi itsevarma mutta yleiseen siisteyteen kykenemätön habitus, ja huumorintaju, josta ei ole varma pitääkö nauraa vai soittaa poliisit - ytimeltään Cella on voimakasluontoinen ja yllättävän fiksu. Yllättävän fiksu on tietyllä tavalla loukkaava ilmaisu, mutta kun opit ymmärtämään Cellan sielunmaisemaa, ymmärrät. Kaikki Liekkijärveläiset kertovat mielellään Cellasta anekdootteja, joissa se saa hysteerisen naurukohtauksen tulipalon aikana tai joissa se puree toista ratsastuskoulumestaruuksien kilpailijaa käteen. Sellaiselta ihmiseltä ei ehkä odota tiiveintä ja maanläheisintä hevosnäkemystä tai parhaita lukuvinkkejä varhaisfeministiseen kirjallisuuteen. Vaikka se ei ole kovin kaunis piirre, anna kaikkien kukkien kukkia ja niin edelleen, Cella ei myöskään erityisen hyvin kestä tyhmyyttä tai hitautta kanssaihmisiltään.

Cella kärsii jatkuvista, mustan kahvin juomisen aiheuttamista rytmihäiriöistä ja ylikierroksista, jonka takia se voi vaikuttaa aina vähän jakautuneelta persoonalta. Se voi olla kuitenkin hyvinkin hauskaa seuraa, etenkin jos ei anna käsien tärinän ja epätasaisen jalannaputuksen häiritä.

Hevosten kanssa Cella on rohkea. Vähän jopa sillä väärällä tavalla. Jos se esittelee sulle sen miljoonia hevosten aiheuttamia arpia, ole ennemmin vaikuttunut kuin huolissasi siitä, miten se ei ollut kaikkien niiden jälkeenkään oppinut olemaan. Sen persoona ei hevosten kanssa juuri ihmisten parissa toimimisesta eroa: joskus se karjuu, manaa ja huitoo riimunnaruillaan niin että kaikki tallikäyttäytymisoppaat sytyttävät itsensä heppatyttöjen kirjahyllyissä tuleen, mutta se osaa kyllä myös oikeasti havainnoida eläimiä. Jopa ne kypärämyssynsä liian tiukaksi virkanneet hevosihmiset, jotka ovat Cellan metodeja paheksuneet, eivät lopulta ole voineet koskaan valittaa yhdenkään hevosen hyvinvoinnista.

Vaikka Murrosikäkeiju kävi kaikki muut luokan tytöt läpi vuorotellen, se jostain syystä skippasi Cellan kokonaan, mitäpä siitä että se toiveikkaana piti kuukauden ajan harjoitusrintsikoita tyynyn alla. Muhkeaan 25-vuoden ikään päästyään se näyttää yhä maitomainoksen ruotsalaislapselta - sekä pituutensa ja kapeutensa puolesta, mutta myös koska sen koko kropan ainoa kurvi löytyy kantapäästä. Sillä on leveä suu mutta muuten ihan kivat kasvonpiirteet, ja oudon haituvaiset pellavahiukset. Päivästä riippuen ne hiukset ovat suorat, laineikkaat tai sidottu hillosipulin näköiselle nykerölle pään päälle. Cella pukeutuu aina mukavuus edellä.
Perhe ja ihmissuhteet


- Alunperin kotoisin Helsingistä. Cella ja kaksi vuotta vanhempi isoveli Tatu syntyivät hyvin nuorille ja tyhmille vanhemmille, jotka erosivat melkein heti Cellan mukaantulon jälkeen (Cella väittää että näiden tapahtumien välillä ei ollut korrelaatiota).

- Cellan porukat olivat niin epävalmiita vanhemmiksi, että ne eivät olleet ihan kypsiä vielä silloinkaan, kun Cella 16-vuotiaana muutti kotoa pois.

- Perheestä läheisin isoäitinsä kanssa. Asui tämän luona nuorempana ennen kuin sai lukion päätökseen.

- Asuu nyt Liekkijärvellä, pienen ajomatkan päässä, jossa käy myös Seppeleessä.

- Seurustellut kaksi kertaa vakavasti elämänsä aikana. Näistä pidempi ja oikeampi oli Seppeleen ratsastuskoulussa alkanut romanssi Aleksanteri Holman kanssa. Suhde oli polveileva, vähän koominen, mutta pääosin onnellinen. Pari oli yhdessä reilun neljä (riippuu mistä lasketaan, erosivat välissä koska olivat pöljiä) vuotta, kihloissa niistä kaksi. Kihlaus Aleksanterin kanssa purkautui talvella 2020.

- Aleksanterin lisäksi muutkin Cellan lähimmät ihmissuhteet ovat alkaneet hevosmaailmassa. Daniel ja Lynn Susineva tekivät Cellasta tyttärensä Lilianin omituisen kummitädin pitkän ystävyyden merkkipaaluksi. Cella myös asui kyseisen parin talon yläkerrassa kommuunin kolmantena pyöränä (joka huolestutti Susinevojen sukua suuresti), ja pitää siellä edelleen suurinta osaa tavaroistaan.

- Kallassa tutuista/näyttäytyneistä ihmisistä lämpimissä ystävyysväleissä myös Salman, Robertin (jolta kysyttäessä tuon lämpimissä etuliitteen voisi ehkä ottaa pois, mutta onneksi siltä ei koskaan kysytä), Inkerin ja Fiian kanssa.

- Tuntenut Rasmuksen kauan sitten.
Cella DO's and DON'T's

eli miten kirjoittaa siitä, jos haluat kunnioittaa hahmoa

Cella VOI
- Nauraa hahmosi (kauheillekin) jutuille
- Suuttua silmittömästi vaikka siinä ei olisi järkeä
- Ailahdella siinä, mikä sitä kiinnostaa
- Ajautua riitaan
- Huutaa, kun sitä v'tuttaa toimimaton kone/hevonen/mies/asia
- Huutaa ilosta, kun sitä ei v'tuta mikään
- Huutaa yleisesti
- Pyörittää silmiään
- Tupakoida ketjussa
- Näyttää vastaheränneeltä
- Sanoa tahdittomasti toiselle, että se näyttää vastaheränneeltä
- Näkyä ratsastamassa lähes mitä vaan lajia
- Tehdä jotain tyhmänrohkeaa
- Tulla spontaanistikin mukaan juttuihin
- Ajaa traileria! Sillä on kortti siihen!
- Juoda kahvia
- Flirttailla. Ihan sama onko se suhteessa tai jossain, se on syntymäflirtti.
- Syödä kylmiä ranskalaisia
- Haista pahalta
- Lähes kaikkea. Käytä mielikuvitusta, luultavasti se sopii.

paitsi... Cella EI
- Juo teetä
- Kuuntele ja lohduta ketään tosi hempeästi ja ihanasti, ellet juota sille tarinassasi siideriä. (huom! voi kuunnella ja keskustella kyllä, antaa neuvojakin, mutta selänsilittelylohdutus ei ole sen juttu)
- Pelkää mitään ratsastuslajia
- Punastele!!! Voi häkeltyä ja lagata ja olla itseironinen, mutta se ei punastele!
- Lyö tai muutoin kaltoinkohtele hevosta, vaikka saattaa auktoriteettia hakiessaan näyttääkin hyökkäävältä.
- Kestä pahan puhumista selän takana. Suoraan päin naamaa on siitä ihan hyvä ja äärimmäisen ongelmia aiheuttava taktiikka.
- Käytä varvassukkia (saattaa vaikuttaa randomilta, mutta on tosi tärkeä. se vihaa varvassukkia)
Cella T.
Cella T.
Hevosenhoitaja

Viestien lukumäärä : 4

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa