Saviojien este- ja kouluvalmennuksia 20.-21.4.
Sivu 1 / 1
Saviojien este- ja kouluvalmennuksia 20.-21.4.
Pääsiäinen on hyvää aikaa viettää valmentautuen! Auburniin saapuu kaksi vierailevaa valmentajaa, aviopari Hannes ja Oili Savioja. Ensimmäinenä päivänä lauantaina Oili ottaa kouluratsukot tarkkailevan silmänsä alle ja heti seuraavana päivänä on vuorossa Hanneksen estevalmennukset. Valmennuksien tarkemmat aiheet tulevat pohjien mukana myöhemmin ja niissä otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon ratsukoiden osaaminen.
Pikkuinfo:
- estevalmennus maksaa 60e/ratsastaja ja kouluvalmennus 50e/ratsastaja
- valmennusryhmän koko on 3 ratsukkoa
- koulu lauantaina 20.4., esteet sunnuntaina 21.4.
- tägi #saviojat
Osallistumisrajoituksia:Ainoastaan yksi hahmo per kirjoittaja. Lähempänä valmennuspäivää katsotaan mikäli ryhmissä on tilaa. Jonoon ei ole kuitenkaan mahdollisuutta vielä ilmoittautua. Valmennus on avoin ainoastaan Auburnin ja Kaajapurojen ratsastajille. Osallistuessa ilmoita selkeästi laji ja ryhmä sekä linkki hevosen sivuille.
Pikkuinfo:
- estevalmennus maksaa 60e/ratsastaja ja kouluvalmennus 50e/ratsastaja
- valmennusryhmän koko on 3 ratsukkoa
- koulu lauantaina 20.4., esteet sunnuntaina 21.4.
- tägi #saviojat
Osallistumisrajoituksia:
- Lue pikkuinfo viikonlopun valmentajista:
- Aviopari Hannes ja Oili omistavat suuren Kilpailukeskus Saviojan parin sadan kilometrin päässä Kallasta ja heillä on yksi tytär (Mimosa -15). Nuoren tyttären takia he eivät ole kilpailleet yhtä ahkerasti ulkomailla kuin ennen. Hannes on syntynyt vaimonsa tavoin esteratsastajien perheeseen, eikä ole poikennut uralta koskaan. Luonteeltaan Hannes on positiivinen, mutta hyvin jämäkkä ja seisoo aina sanojensa takana. Miehessä on myös tietynlaista jääräpäisyyttä, eikä hän helposti anna periksi.
Oili Savioja (os. Niemenpää) on ehkä joillekin tallilaisille tutun Lukaksen isosisko. Toisin kuin pikkuveljensä ja vanhempansa, Oili kiinnostui jo nuorena enemmän kouluratsastuksesta. Sillä saralla hän onkin kilpaillut ulkomailla asti. Tyttären myötä Oili jätti ulkomaat kilpailut hetkeksi, mutta kiertää Suomessa omien nuorten koululupauksien kanssa. Kunhan ainut lapsi hieman kasvaa, ulkomaan kilpailut tulevat hyvin todennäköisesti takaisin kuvoihin. Oili ei paljoa valmenna tallinsa ulkopuolella tai muutenkaan, koska on päättänyt keskittyä pääsääntöisesti tallin omiin hevosiin. Niitä riittää. Valmentajana Oili on suorasanainen, eikä hyväksy mitään, mitä ei tehdä loppuun asti. Samanlainen suorasanainen ja hyvin tarkka Oili on muutenkin.
Hannes Savioja, synt. 1986 33-vuotias, 178 cm pitkä
Oili Savioja, synt. 1989 29-vuotias, 171 cm pitkä (brunette, siniset silmät)
20.4. kouluvalmennus
Valmentaja: Oili SaviojaRyhmä 1: Nuoret
kello 11:00-12:00
Hevosen ikä max. 5-vuotias.
Osallistujat:
Ryhmä 2: Keskiverrot
kello 12:15-13:15
Ratsukon taitotaso helppo A.
Osallistujat:
Sarah Reyes - Effi
Jaahas! Vain yksi ratsukko, mutta se ei todellakaan haittaa. Aloitellaan alkukäyntien aikana keskustelemalla teidän tämän hetkisestä tilanteesta. Nopea, parin minuutin keskustelun jälkeen ryhdytään heti töihin. Ratsukon aktiivisen valmennuskevään takia ei väsytetä hevosta enempää, vaan keskitytään enemmän läpiratsastukseen. Valmennuksen tavoitteena on ratsastaa hevonen kaikissa askellajeissa notkeaksi ja rennoksi.
Aloitetaan kevyessä ravissa hieman pidemmällä tuntumalla. Pohjeavut kääntävät ja ravin tahtia säädellään omalla kevennyksellä. Ympyrää, loivaa kiemuraa, suunnanvaihdoksia keskihalkaisijan kautta. Jatketaan kevyessä ravissa, mutta otetaan tuntuma normaaliksi. Tehdään kokorataleikkaalla venyttävää väistätystä kumpaankin suuntaan tarpeeksi kauan. Lisätään avotaivutusta uralla + pääty-ympyrä.
Tähän väliin välikäynnit, jonka jälkeen käynnissä tehdään pohkeenväistöjä, temponvaihteluita pitkällä sivulla sekä voltteja. Sen jälkeen nostetaan laukka pitkällä sivulla, ratsastetaan keskiympyrälle. Laukkaa työstetään keskiympyrällä asetuksilla, takajalkoja ulos ympyrältä ja muutellaan tempoa. Suunnan vaihdos toteutetaan kokorataleikkaan kautta ja laukka vaihdetaan käynnin kautta. Sama homma tehdään molempiin suuntiin.
Loppuverryttely tehdään jälleen kevyessä ravissa ja loppukäyntien aikana ratsukko saa loppukommentin.
Ryhmä 3: Konkarit
kello 13:30-14:30
Ratsukon taitotaso vähintään vaativa B, ei ylärajaa.
Osallistujat:
Lauri Merikanto - Vargaz
Inna Paakkanen - Capu
Aivan aluksi käydään edellisen valmennuksen tyylinen keskustelu ratsukoiden tämän hetkisestä tilanteesta. Sen jälkeen tehdään töitä ihan käynnissä. Väistöjä, temponvaihteluita, avoja, sulkuja, kaikki suht itsenäisesti. Kevyt ravi nostetaan, kun käynti on kunnossa kumpaankin suuntaan. Jakaudutaan kahdelle pääty-ympyrälle, jossa tehdään ensin kevyessä ravissa temponvaihteluita. Sitten taivutuksia sisään, ulos, jalat pois uralta ymsyms. Kumpaankin suuntaan.
Ympyröiltä poistuttua tehdään ensin ravissa sulkuväistöjä uralta kohti I:tä ja siitä takaisin uralle. Väistöt tehdään kummallekin pitkälle sivulle sekä molempiin suuntiin. Laukka nostetaan hallitusti omilla pääty-ympyröillä, ratsastetaan hetken aikaan kuntoon ja samalla tavalla sulkuväistöt kahdella kierroksella per suunta, jonka jälkeen suunta vaihdetaan kokorataleikkaalla ja kolmella laukanvaihdolla.
Välikäynnit tähän kohtaan, jonka jälkeen työskentelyyn otetaan työskentelypiruetti (jos Vargasilta ei onnistu, niin sillä taka- ja etuosakäännöksiä). Taka- ja etuosakäännöksiin tullaan eri askellajeista. Molemmat suunnat hyvin. Sen jälkeen kevytravi ja loppuverryttely itsenäisesti. Kunnon loppukäynnit.
21.4. estevalmennus
valmentaja: Hannes SaviojaRyhmä 1: Nuoret
kello 10:00-11:00
Hevosen ikä max. 5-vuotias
Osallistujat:
Jusu Rosengård - Kerttu
Rasmus Alsila - Bran
Rataharjoituksia B-merkin radalla (ensimmäinen). Verryttelyesteinä toimii esteet 4, 5 ja 2. Yksitellen ensin näitä aloittaen korkeudesta 70cm, nostetaan ratsukoiden tason mukaisesti. Ratsukon tason mukaisesti hypätään myös ensin puolet radasta eli esteet 1-5. Lopuksi koko rata.
Ryhmä 2: Keskiverrot
kello 11:15-12:30
Ratsukon taitotaso vähintään 100cm
Osallistujat:
Emili Meier - Tessa
Hanne Rosten - Dino
Janna Kaajapuro - Sessa
Alkuverryttely tapahtuu keskihalkaisijalla olevilla kahdella keskimmäisellä pystyllä. Esteiden korkeus n. 60-70cm. Hypyt kumpaankin suuntaan.
1. tehtävä, lähdöt kummastakin päästä. Laukassa, kumpikin suunta. Vinot lähestymiset.
2. tehtävä, lähtö c-päädystä. Tarkkuus laukanvaihdoissa, vinot lähestymiset paitsi viimeinen okseri suoralla lähestymisellä. Okserin jälkeen pysyy vasenlaukka.
3. tehtävä, sama tehtävä kuin edellinen, mutta toiseen suuntaan. Okserin jälkeen oikea laukka.
Esteiden korkeus pituushalkaisijan esteet maksimissaan 70cm, okserin 100cm tai ratsukon halutessa myös korkeampi.
Ryhmä 2: Konkarit
kello 13:00 eteenpäin tarvittava aika
Ratsukon taitotaso vähintään 120cm, ei ylärajaa
Osallistujat:
Verneri Kaajapuro - Love
Lauri Merikanto - Vargaz
Sarjat ja niille lähestyminen! Alkuverryttelynä maneesissa on kaksi okseria, joiden aloituskorkeus on 100cm. Ne nostetaan maksimissaan 130cm. Varsinaista sarjaharjoitusta varten löytyy kaksi kolmen esteen sarjalinjaa, jotka myötäilevät pitkiä sivuja. Ensimmäisenä hypättävässä sarjassa on ensin kaksi pystyä ja sen jälkeen viimeisenä okseri. Toisessa sarjassa on pysty, okseri ja jokin erikoiseste Auburnin varastoista. Sarjojen aloituskorkeus on 120cm, maksimikorkeus ratsukon taitojen mukaisesti. Valmennuksessa keskitytään täydelliseen lähestymiseen, sarjojen välien huolelliseen ratsastamiseen ja askeleiden määrään. Huolellinen ratsastus on valmennuksen päätavoite!
Viimeinen muokkaaja, Hannes S. pvm 19.04.19 11:05, muokattu 11 kertaa
Hannes S.- Valmentaja
- Viestien lukumäärä : 1
Sivu 1 / 1
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa