Foorumi | Auburn Estate
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kutsuvierasvalmennukset 18.12. (koulu+nuoret)

Siirry alas

Kutsuvierasvalmennukset 18.12. (koulu+nuoret) Empty Kutsuvierasvalmennukset 18.12. (koulu+nuoret)

Viesti  Isabella S. 17.12.17 10:59

Kutsuvierasvalmennukset ma 18.12.2017

Avoimuus: Auburnilaiset saavat kutsua 1-2 henkilöä meille valmentautumaan
Viimeinen ilmoittautumispäivä: sunnuntaina 17.12.2017
Valmennustapa: "Nimi listaan" ja aihetta tarinointiin
Valmentaja: Isabella Sokka

Mitä tapahtuu?
Promotaksemme Auburnia annamme jokaiselle tallilaiselle kaksi kutsulippua 18.-19.12. järjestettäviin valmennuksiin. Valmennukset ovat osa Auburnin joulukalenteria (luukku 10) ja ne pidetään maneesissamme. Valmennusryhmistä kirjoitetaan yksi yhteinen kommentti osallistujien selvittyä, jonka jokainen saa halutessaan kopioida sivuilleen. Pitkää henkilökohtaista palautetta emme lupaa. Valmennettavat saavat Auburnista kuitenkin aihetta omiin tarinoihinsa, ja valmennuspäivänä tallin omien hevosten ollessa tarhassa saavat valmennettavat hyödyntää karsinoitamme ja hoitopaikkojamme. Tallituvassa tarjoillaan kahvia, teetä, glögiä sekä pientä syötävää. Apujoukkoja saa ottaa mukaan, sillä maneesissa on hyvin tilaa katsojille.

Käytännössä:
Tallilaiset saavat antaa kutsunsa valitsemilleen henkilöille (joku toinen virtuaaliharrastaja tai oma toinen virtuaalipersoona). Kutsun vastaanottaneet ilmoittautuvat valmennukseen itse ja valitsevat tasolleen sopivan ryhmän (tasot joustavat jonkin verran molempiin suuntiin). Ryhmiä jaetaan tarvittaessa osiin, jos jokin taso on suositumpi kuin muut. Osallistuvalla hevosella tulee olla edes lyhyt kuvaus sivuillaan.

Ilmoittautuminen:
sähköpostiin auburninkartano@gmail.com
otsikolla Kutsuvierasvalmennus

     Muodossa:
Valmennusryhmä
Ratsastaja - [*url=sivujen osoite]Hevonen[*/url] (kutsuja: auburnilaisen nimi)
Poistathan tähdet

OSALLISTUJAT:

Ryhmä 1. Kouluvalmennus (klo 13-14)
Alexiina C. - Orange Wood's Lumious (kutsuja: Lotta A.) taso Vaativa B-A
Daniel Susineva - Zodiac (kutsuja: Isabella S.) taso Vaativa B-A
Lori-Ann "Loci" Schulze - Humbergit v.d. Zelos (kutsuja: Lotta A.) taso Int I-II

Ryhmä 5. Nuorten klinikka, sileällä, 4-6-vuotiaat (klo 15-16)
Siri Peurankoski - Paranoid Hopper (kutsuja: Nita M.)
Neela Salminen - Birdhymn G (kutsuja: Nita M.)
Crimis - Holy Secret (kutsuja: Anna S.)
Heidi Näyhö - Cariad (kutsuja: Isabella S.)


_________________
Kartanon omistajatar
Isabella S.
Isabella S.
Tallinomistaja

Ikä : 33
Viestien lukumäärä : 963

https://auburnestate.altervista.org/hevoset.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Kutsuvierasvalmennukset 18.12. (koulu+nuoret) Empty Vs: Kutsuvierasvalmennukset 18.12. (koulu+nuoret)

Viesti  Isabella S. 12.03.18 14:01

Ryhmä 1. Kouluvalmennus

Isabella Sokka tepasteli kahvitermosmuki kädessään maneesiin. Lounasaika oli juuri ohi ja naiselle meinasi tulla kiire pitämään omaa valmennustaan. Vuorossa oli kouluvalmennus tallilaisten järjestämille kutsuvieraille, ja antaakseen hyvän vaikutelman Isabella halusi ehdottomasti olla etukäteen paikalla. Kellon tullessa kymmentä vaille yksi kaikki valmennukseen osallistuvat ratsukot kävelivät jo alkukäyntejään. Isabella istahti rennosti katsomon penkille hörppimään kahviaan ja tarkasteli kolmea näyttävää puoliveristä. Vain yksi ratsu oli ollenkaan tuttu, samoin ratsastajista ainoastaan Daniel. Isabella nyökkäsi siskonsa kilpakumppanille tämän ratsastaessa maneesinlaidan ohi tummalla, isolla puoliveriorillaan. Zodiac oli ennenkin näyttäytynyt Auburnin maneesissa, ja Isabella piti orista.

Ratsukot aloittivat itsenäisen alkuverryttelyn ja oli ehdottoman onnekasta, että tilaa oli ratsujen määrään nähden runsaasti. Locin ratsastama, valmennuksen ainoa tamma Heli viuhtoi kiukkuisena häntäänsä orien tullessa liian lähelle hörähtelemään. Tilanne oli silti hallittu ja kohteliaasti valmennettavat antoivat toisilleen tilaa. Kun kaikki ratsukot olivat käyneet askellajit läpi ja hevosten lihakset olivat saaneet lämmetä, Isabella siirtyi kentän keskelle. Nainen oli saanut tallilaisiltaan tietoja ratsukoista jo ennakkoon.
”Huilatkaa pari kierrosta käyntiä pitkin ohjin, sitten aloitetaan.”
Alexiinan ori vaikutti hivenen vintiöltä, joten nainen ei antanut sille uudessa paikassa aivan täyttä vapautta. Myös Daniel istui nuoren orinsa selässä valmiina palauttamaan tuntuman, jos neitiheppa alkaisi kiinnostaa liikaa.

”Olette kaikki ilmoittaneet taitavanne vaativan tason kouluratsastusta, Locin tamman kilpaillessa Intermediate -tasoilla. Keskitytään nyt erityisesti laukkatyöskentelyyn: tehdään koottua laukkaa, niin että teette välillä hallittuja käyntisiirtymisiä. Käynnissä välillä avo- ja sulkutaivutuksia omaan tahtiin, jotta takaosa saadaan tehokkaasti alle ja hevosten ei tarvitse pelkästään laukata. Tehkää omaan tahtiin myös suunnanmuutoksia laukanvaihdoilla.”
Ratsastajat nyökkäsivät ymmärryksen merkiksi ja keräilivät keskittyneet ilmeet kasvoillaan ohjat käteensä. Daniel aloitti tehtävät itsevarmana ja Isabella seurasi miestä tarkasti katseellaan. Zodiacilla oli intoa, mutta ammattilaisen ottein Daniel kanavoi vauhtihalut voimakkaaksi, kootuksi laukaksi. Käyntisiirtymiset ja avot olivat siistejä, vaikka ori olisi selkeästi tahtonut pysytellä laukassa. Vaihto oli ärhäkkä, mutta osui kauniisti keskelle lävistäjää.
”Hyvä”, Isbella totesi tyytyväisenä ja kohdisti sitten katseensa valmennuksen naisiin.

Alexiinan ori muistutti hyvin paljon Zodiacia. Mustat puoliveriset olivat kutakuinkin yhtä isoja, mutta Rex oli selkeästi levottomampi. Ori ei olisi halunnut keskittyä ja pyrki jatkuvasti pidempään muotoon ja askeleeseen. Se oli todella isoliikkeinen ja koottu laukka kävi sille erityisen raskaasta työstä. Turhautuessaan Rex koetti nostaa päätään ylemmäs ja koonti oli toisinaan huolimatonta.
”Anna sen välillä pidentää itseään Alexiina! Tee sen kanssa vaikka vuoroin koottua, keskilaukaa ja lisäyksiä. Lisäyksessä voit luvan kanssa antaa sen venyttää itseään ja kaulaansa, ja sitten kun kokoat niin vaadit siltä sitä tosissaan. Tee vain pieniä pätkiä koottua, juuri sen verran että suoritus loppuu takaosan ollessa täydellisesti alla. Tee siirtymä jo ennen kuin se itse kyllästyy liian haastavaan tehtävään”, perijätär ohjeisti.
Rex nimittäin vaikutti siltä, että se turhautuisi jatkuvaan koontiin hetkenä minä hyvänsä. Alexiina vaikutti helpottuneelta, kun sai soveltaa tehtävänantoa orilleen sopivaksi. Ratsastajan rentoutuessa koontipätkät muuttuivat paljon onnistuneemmiksi, vaikka olivatkin kestoltaan lyhyempiä kuin muilla ratsukoilla. Vaihdot kenttäpainotteinen ori teki pelkästä hipaisusta, esteitä hyppäävän hevosen helppoudella.

Locin ruunikko Heli oli liikkeiltään oreja sirompi ja ratsuna hyvin herkkä. Tammalle kootut askellajit eivät tuottaneet sen kummempaa päänvaivaa. Vaikka Heli liikkui hyvällä moottorilla, oli Locilla varaa ratsastaa sitä myös eteen. Vaihdot tamma suoritti kauniin siististi ja taivutukset tuntuivat olevan lastenleikkiä. Oreista poiketen Helillä ei ollut mitään ongelmaa vaihtaa välillä käyntityöskentelyyn, eikä se juuri vierastanut uutta paikkaakaan. Isabella nyökkäili Locille tyytyväisenä, eikä keksinyt pieniä korjauksia enempää sanottavaa, sillä ratsukon koulutustaso alkoi olla este- ja kenttäratsastusta enimmäkseen harrastavan Isabellan osaamisen rajoilla.

”Kävelkää taas hetki, antakaa itsenne ja hevostenne levähtää. Sitten otetaan vielä loppurutistus.”
Ratsastajat vaikuttivat tyytyväisiltä paussiin, ja hevostenkin pinnalla kiilteli jo pieni hiki. Isabella tarkkaili valmennettaviensa puuskutusta, ja sopivan ajan jälkeen pyysi ratsukot harjoitusraviin.
”Tehdään vielä viimeiseksi laukkapiruetteja, nyt kun hevoset on saatu hyvin koottua. Daniel ja Alexiina, teille riittää yksinkertaisesti niin pieni laukkavoltti, että laukka vielä säilyy. Loci ja Heli saavat näyttää parastaan ja pyrkiä piruettiin.”

Alexiina ja Rex yllättivät oikein onnistuneella suorituksella. Ori oli kokoisekseen oikeastaan varsin ketterä ja sen halu liikkua eteen oli eduksi. Daniel päästi Zodiacin Isabellan silmiin hieman liian helpolla, mutta toisaalta, ainakin mies osasi vaatia oriltaan juuri sen verran, että suoritus jäi täydelliseksi. Hieman harmissaan Isabella ei päässyt huomauttamaan miehelle, sillä nuorehko ori kokosi itsensä taitavasti ja yritti selkeästi parhaansa. Loci ja Heli suorittivat piruetit tasaisen varmasti, mutta ehkä aavistuksen helpomman kautta. Isabella huomautti Locille ratsukon pystyvän parempaankin ja vaatimaan laukkaan lisää voimaa. Jokainen teki muutaman onnistuneen suorituksen molempiin suuntiin.

”Oikein hyviä suorituksia kaikilla! Ravatkaa vielä kevyttä ravia loppuun ja antakaa hevosten venyttää sekä askeltaan että kaulaansa. Kävelkää myös oikein kunnon loppukäynnit, ettei ihanille ratsuillenne tule mitään lihasjumeja”, siro valmentaja ohjeisti. Varsinaisen valmennuksen tultua päätökseensä Isabella rupatteli vielä ratsastajien kanssa. Tai no, pääosin naisten kanssa. Daniel oli tuttuun tapaansa vähäpuheinen, vaikka vastasi sentään ratsuaan koskeviin suoriin kysymyksiin.

_________________
Kartanon omistajatar
Isabella S.
Isabella S.
Tallinomistaja

Ikä : 33
Viestien lukumäärä : 963

https://auburnestate.altervista.org/hevoset.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Kutsuvierasvalmennukset 18.12. (koulu+nuoret) Empty Vs: Kutsuvierasvalmennukset 18.12. (koulu+nuoret)

Viesti  Isabella S. 31.03.18 12:45

Ryhmä 2. Nuorten klinikka  

Mukana: Siri & Samu, Neela & Birk, Crimis & Pyhis, Heidi & Cariad

Nuorten klinikka oli ainoana järjestetyistä kutsuvierasvalmennuksista täynnä. Isabella katseli mietteliäänä hyvin erilaisia ratsukoita. Joukon kaksi puoliveristä, ruunikko hollantilaisruuna Samu sekä naapuritallin Cariad olivat ratsastajineen Isabellalle ennestään tuttuja, sillä Heidi treenasi toisinaan Auburnin maneesissa ja Siri oli kerran voittanut hänen valmennuksensa arvonnasta. Näyttävällä mustalla georgian grande -tammalla ratsastava Crimis oli joku Anna-serkun ystävistä ja voikkoa ratsuponiori Birkiä ratsastava Neela tunsi mitä ilmeisimmin Nitan.

Valmennuksessa oli mukana sekä koulu-, este- että yleispainotteisia hevosia. Ratsuja kuitenkin yhdisti nuori ikä, joten Isabella painotti sileätyöskentelyä. Tehtävät pohjautuivat FEI:n 5-vuotiaille hevosille tarkoitettuun Helppo A -ohjelmaan, minkä lisäksi ratsastettiin puomeja. Isabella aloitti ratsukoiden ohjaamisen heti alkukäyntien jälkeen ja vaati hevosilta oikeaa muotoa. Maneesissa oli onneksi hyvin tilaa, joten Birk pääsi kiertämään tammat riittävän kaukaa. Satunnaiset hörähtelyt kaikuivat silti avarassa tilassa ja ori liikkui erityisen pörheästi.

Verryttelyssä haettiin hevoskohtaisesti elastista liikettä ja oikeaa muotoa. Cariad oli hirvittävän reipas ja koetti innostuksissaan juosta Heidin alta, samoin kuin energiaa pursuva ratsuponiori Birk. He saivatkin keskittyä pysähdys-ravi -siirtymiin sekä tehdä etenkin avotaivutuksia verryttelyssään, jotta takajalat saataisiin aktiivisiksi alle. Molempien ratsastajat joutuivat tekemään lisäksi paljon erilaisia voltteja ja kiemuroita, jotta nuorilla riitti tekemistä. Sirin puoliveriruuna Samu taas oli enemmänkin tahmeahko, joten Isabella ohjeisti naista tekemään pohkeenväistöä ja muutamia lisäyksiä liikkeen irrottamiseksi. Näyttävä koulutamma Pyhis liikkui alusta asti ihailtavan tasapainoisesti ja kuunteli apuja hyvin, joten Crimis sai verryttelyynsä muita vapaammat kädet.

Varsinaisena tehtävänä työstettiin nuorten laukkaa. Isabella oli asettanut maneesin toiseen päätyyn puomeja kahdelle sisäkkäin olevalle pääty-ympyrälle. Pienempää pääty-ympyrää tehdessä välit olivat raville ja ulompaa, hieman isompaa pääty-ympyrää tehdessä puomivälit olivat laukalle. Puomeja ratsastettiin vuorokerroin ravissa ja laukassa, kun taas toisessa päädyssä tehtiin kaarteessa vastalaukkaa. Vastalaukka nostetiin aina ravin tai käynnin kautta ja ennen toista päätyä tehtiin suoritus ja uusi siirtyminen. Koska joka toisella kierroksella toisen päädyn puomit tultiin laukassa, pääsivät nuoret hevoset samalla harjoittelemaan laukanvaihtoa käynnin kautta. Tavoitteena oli ripeä uusi nosto.

Tehtävää tehtiin molempiin suuntiin ja maneesi oli juuri ja juuri riittävän suuri neljälle samaan aikaan laukkaavalle nuorelle. Ratsastajat olivat onneksi sen verran kokeneita, että toisille annettiin tilaa suorittaa. Laukanvaihto käynnin kautta osoittautui helpoimmaksi osuudeksi kaikille: nostot olivat napakoita ja hyvin valmisteltuja. Puomeilla jokainen ratsukko joutui hakemaan sitä omaa sopivaa laukkaa – etenkin Neela ratsuponillaan. Birkin laukasta löytyi kuitenkin lopulta paljonkin pelivaraa ja liikettä, ja reipas poniori saatiin sovitettua hevosväleihin.

Vastalaukassa kaikki joutuivat liioittelemaan ulospäin asettamista alkuun. Tasapainon suhteen eniten haettavaa oli Cariadilla, joka taisikin olla nuoresta joukosta se kaikista nuorin. Crimisin Pyhis taas olisi kovasti vaihtanut laukkaa, sillä näyttävä koulutamma osasi vaihdot jo. Myös Cariad heitti muutaman ilmavan vaihdon hyvinkin estehevosmaiseen tyyliin ja Heidi sai keskittyä vastalaukkaan tosissaan. Isabella ohjeisti naista tekemään vain hyvin lyhyen pätkän, jotta tasapaino riittäisi eikä tehtävä olisi liian haastava.

Siri ja Samu suorittivat melko tasaisesti kaiken ja ruuna oli hyvin kypsä ikäisekseen. Puomityöskentely herätteli ruunaa, joka oli alkuun kulkenut mukavuudenhaluisesti ja liikettä alkoi löytyä. Melko paljon laukkaa sisältäneen valmennuksen jälkeen ravattiin kevyesti ja käveltiin melko pitkään. Loppukäyntien aikana Isabella kierteli maneesissa kyselemässä valmennettavien omia jälkifiiliksiä, sekä utelemassa lisää näiden hevosista. Kontakteja ei voinut koskaan olla liikaa, ja naiselle oli tärkeää jättää itsestään hyvä vaikutelma._________________
Kartanon omistajatar
Isabella S.
Isabella S.
Tallinomistaja

Ikä : 33
Viestien lukumäärä : 963

https://auburnestate.altervista.org/hevoset.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Kutsuvierasvalmennukset 18.12. (koulu+nuoret) Empty Vs: Kutsuvierasvalmennukset 18.12. (koulu+nuoret)

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa