Foorumi | Auburn Estate
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kouluvalmennus 10.12. (edistyneet)

Siirry alas

Kouluvalmennus 10.12. (edistyneet) Empty Kouluvalmennus 10.12. (edistyneet)

Viesti  Isabella S. 04.12.17 10:48

Kouluvalmennus maneesissa su 10.12.2017, klo 13-14

Avoimuus: Edistyneiden kouluvalmennusryhmä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: perjantaina 8.12.2017
Kuittauksen deadline: maanantaina 11.12.2017
Valmentaja: Isabella

Mitä tapahtuu?
Isabella ei tiedä korkean tason koululiikkeiden opettamisesta tuon taivaallista, joten nainen ei edes yritä. Sen sijaan kouluratsukot pääsevät tekemään estehevosillekin hyödyllisiä avo- ja sulkutaivutuksia, mutta korkeammin vaatimuksin. Verryttely on itsenäinen, minkä jälkeen taivutukset aloitetaan helposti käynnissä uralla. Uralla tehdään vielä ravitaivutukset, jonka jälkeen siirrytään pituushalkaisijalle tekemään molempia. Ulkotuen merkitys korostuu seinän kadotessa ja hevosten tulee silti kulkea linjaa pitkin suorassa. Osaavat ratsukot saavat antaa molemmista taidonnäytteensä myös laukassa.

Kun sekä avo- että sulkutaivutusta on tehty keskellä vuorotellen, tehdään loppuun vielä muutama kierros vaihtelua näiden välillä. Ratsukot tulevat yksitellen pituushalkaisijalle; aloittavat avotaivutuksella, suoristavat, ratsastavat pienen voltin, sen jälkeen sulkutaivutus ja suoristus ennen uraa. Askellajina joko ravi tai laukka.

Käytännössä:
Aiheena on "Painajainen ennen joulua". Mikä meni pieleen, mitä kamalaa tapahtui? Selvisittekö siitä? Jotta jokainen ratsastaja ei putoa päälleen saman valmennuksen aikana, on tarkoituksena miettiä jokin skenaario pareittain tai ryhmässä muiden kanssa. Kuittaus voi olla yhdessä kirjoitettu tai itsenäinen teksti samasta, yhdessä keksitystä tilanteesta. Painajaisen ei kuitenkaan tarvitse olla suurensuuri, eikä tekstiin ole pituusrajaa, joten myös joulukiireestä kärsivät voivat osallistua pikkukuittauksella. Valmennettavien tehtävänä on ottaa itse toisiinsa yhteyttä.


OSALLISTUJAT:

Lotta & Mustis
Mikke & Haitta


Viimeinen muokkaaja, Isabella S. pvm 17.12.17 11:12, muokattu 6 kertaa

_________________
Kartanon omistajatar
Isabella S.
Isabella S.
Tallinomistaja

Ikä : 32
Viestien lukumäärä : 958

http://auburnestate.altervista.org/hevoset.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Kouluvalmennus 10.12. (edistyneet) Empty Vs: Kouluvalmennus 10.12. (edistyneet)

Viesti  Lotta A. 04.12.17 11:55

Lotta - MustisTulimme ravissa ympyrältä uralle melkoisen lähellä Haitan takapäätä. Tamma vaikutti jo valmiiksi kiukkuiselta, joten koetin pidättää oriani parhaani mukaan. Edessä kulkeva tamma kuitenkin kiukustui niin, että takajalat kohosivat uhkaavasti kohti orini turpaa. En todellakaan ollut varautunut tilanteeseen, saati Mustiksen äkkinäiseen reaktioon. Ori ponkaisi vauhdista etujalkansa ilmaan ja minä menetin oman tasapainoni. Saatuaan etujalkansa maahan, odotti seuraavana kunnon pukki vuoroaan. Olin jo menettänyt tasapainoni, joten kykenin vain toivomaan parasta ja pitämään ohjista kiinni edes toisella kädellä. Kukaan ei haluaisi jahdata isossa maneesissa vapaana olevaa oria. Mätkähdin maahan yllättäen jopa jaloilleni säilyttäen tasapainoni. Mustis tosin halusi jatkaa matkaansa, joten jouduin hyödyntämään nopeita reaktioitani ja pyöräyttämään ori voltille itseni ympärille, jotta se saisi itsensä rauhoittumaan. Loppuvalmennuksen ajan kyllä pitäisin välimatkat kunnossa.


Viimeinen muokkaaja, Lotta A. pvm 11.12.17 19:53, muokattu 1 kertaa
Lotta A.
Lotta A.
Vuokraaja

Ikä : 31
Viestien lukumäärä : 373

Takaisin alkuun Siirry alas

Kouluvalmennus 10.12. (edistyneet) Empty Vs: Kouluvalmennus 10.12. (edistyneet)

Viesti  Mikke A. 04.12.17 23:51

Mikael Aarnisuo - Pramias Hisslewist
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Ikä : 28
Viestien lukumäärä : 135

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Kouluvalmennus 10.12. (edistyneet) Empty Vs: Kouluvalmennus 10.12. (edistyneet)

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa