Foorumi | Auburn Estate
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet)

Siirry alas

Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet) Empty Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet)

Viesti  Amanda S. 05.09.17 14:02

Kouluvalmennus maneesissa torstaina 14.9.2017

Avoimuus: Edistyneiden kouluvalmennusryhmä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: maanantaina 11.9.2017
Kuittauksen deadline: maanantaina 18.9.2017 (jos haluat valmennuksen vaikuttavan tasoosi)
Valmentaja: Amanda

Mitä tapahtuu?
Valmennus ratsastetaan maneesissa, sillä Amanda ei halua ottaa riskiä ulkona seisoskelusta sateessa tai joutua ilmoittamaan valmennuksen siirrosta sisätiloihin. Ratsukot saapuvat siis hyvissä ajoin maneesille, että kerkeävät kävellä riittävän pitkät alkukäynnit ennen verryttelyä. Valmennus aloitetaan ravissa, tekemällä paljon siirtymisiä askellajin sisällä: harjoitusravista keskiraviin ja takaisin. Tehtävää suoritetaan kahdeksikolla molempiin suuntiin niin, että hevoset saadaan rehellisesti asettumaan ja taipumaan. Kahdeksikon jälkeen jatketaan suoraa uraa harjoitusravissa, tehden toisella pitkällä sivulla väistöä sisäuralle ja takaisin (ainakin kaksi kerttaa suoran aikana) ja toisella sivulla avotaivutusta. Tehtävän aikana on suotavaa tehdä erikokoisia voltteja sekä ympyröitä apuna käyttäen.

Ravityöskentelyn jälkeen on aika siirtyä laukkaan, ja hakea selkeitä, rytmikkäitä temmonmuutoksia sen sisällä: laukkaa tehdään keskiympyrällä niin, että puolikkailla siirrytään harjoituslaukasta keskilaukkaan ja keskilaukasta takaisin harjoituslaukkaan. Harjoitusta tehdään molempiin suuntiin: suuntaa vaihdetaan laukassa isolla täyskaarrolla, jonka jälkeen jatketaan vastalaukkaa onnistunut pätkä. Keskiympyrätyöskentelyn jälkeen tehdään vastalaukannostoja käynnistä aina pitkänsivun alusta, käyntiin siirrytään ennen kulmaa. Ratsukot voivat hyödyntää kulmassa vastataivutusta, jos nosto tuntuu liian vaikealta kulman jälkeen suoralla.

Laukan jälkeen ratsukot saavat mennä hetken käyntiä pitkin ohjin. Palautumisen jälkeen valmennuksen lopuksi ratsastetaan yksitellen rataharjoituksena Helppo A:2 2009 -ohjelma, jonka Amanda arvioi jokaisen ratsukon kohdalla lyhyesti paperille numeroin. Harjoittele ohjelma siis ennen valmennukseen osallistumista kunnolla! Psst, ja muistakaa, että Amanda on tiukka tuomari.

Käytännössä:
Ilmoittaudu mukaan vastaamalla ketjuun (muokkaa kuittaus samaan osallistumisviestiin). Ilmoittautumisen jälkeen Amanda lisää sinut osallistujalistaan ja arpoo salaisesta varastostaan jokaiselle yhden lauseen kommentin siitä, miten valmennus tällä kertaa meni. Tietoa käytetään hyväksi valmennuksen kuittaamisessa. Amanda arpoo lisäksi rataharjoituksen prosentit, eivätkä muiden ratsukoiden tulokset vaikuta arvontatulokseen (jokaisen suoritus arvotaan erikseen). Kun Amanda on arponut menestyksesi valmennuksessa, voit kirjoittaa tai piirtää oman kuittauksesi. Aikaa kuittaukseen on noin viikko viimeisestä ilmoittautumispäivästä.


OSALLISTUJAT:

Lotta & Mustis - "Hienoimmat raviväistöt" - rataharjoituksen tulos: 62,00%
Tilda & Fellu - "Selkeimmät erot temmonmuutoksissa" - rataharjoituksen tulos: 67,48%
Mikael & Haitta - "Vastalaukka ei säily" - 61,23%


Viimeinen muokkaaja, Amanda S. pvm 05.09.17 22:32, muokattu 3 kertaa

_________________
I like people the way I like my tea. I hate tea.
TILANNETOPIC |  AMANDA JOSEFIINA SOKKA
Amanda S.
Amanda S.
Tallinomistaja

Ikä : 30
Viestien lukumäärä : 297

http://auburnestate.altervista.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet) Empty Vs: Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet)

Viesti  Lotta A. 05.09.17 14:05

Mustiksen kanssa mukaan!

Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet) Mustiskoulu3


Viimeinen muokkaaja, Lotta A. pvm 12.09.17 21:28, muokattu 1 kertaa
Lotta A.
Lotta A.
Vuokraaja

Ikä : 31
Viestien lukumäärä : 373

Takaisin alkuun Siirry alas

Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet) Empty Vs: Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet)

Viesti  Tilda M. 05.09.17 14:42

Fellun kanssa mukana.


14.9.2017  |  E t e e n p ä i n   s a n o i   m u m m o   l u m e s s a

Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet) _full

Kuvan tausta © AK


Viimeinen muokkaaja, Tilda M. pvm 19.09.17 6:11, muokattu 1 kertaa
Tilda M.
Tilda M.
Hevosenomistaja

Ikä : 32
Viestien lukumäärä : 163

https://hummanihei.wixsite.com/talli/acacia

Takaisin alkuun Siirry alas

Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet) Empty Vs: Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet)

Viesti  Mikke A. 05.09.17 22:25

Haitan kanssa mukana!
Haitta oli maneesiin saapuessa varsin rennon oloinen ja edes alkukäynnit eivät menneet kiirehtiessä. Ohjia keräillessä sainkin jopa pyytää aika vahvasti tammaa liikkumaan eteenpäin. Amandan neuvoessa ensimmäisen ravitehtävän sitä oli helppo aloittaa suorittamaan. Puoliverinen ei ollut tänään mitenkään jäykän oloinen vaan oikein mukava. Sitä oli helppo taivutella ja asettaa niin paljon kun halusi. Se kyllä reagoi jotenkin pohkeeseen ja siirtymisetkin olivat ihan hyviä. Siinä vaiheessa valmentaja saikin muistuttaa siitä napakammasta ratsastuksesta. Nyt Haitta liikkui kuin hölkkälenkillä. En edes vilkaissut blondiin päin vaan rohkaisin hevosta liikkumaan paremmin takaa eteen raipan avulla. Siihen Haitta reagoikin, mutta tavanomaiseen tapaansa liike alkoi mennä enemmän ylös kuin eteen.

”Näin alussa Mikke anna sen hevosen venyttää kaulaa vähän enemmän eteen. Se liikkuu ihan hyvin, mutta se ei jaksa tota muotoa koko tuntia niin anna sen alusta vähän huokaista”, Amanda kommentoikin sitten yllättävän spontaanisti.
Pidensin siis vähän ohjaa ja pidin pohkeen lähellä. Pikkuhiljaa tamma alkoikin liikkumaan rehellisesti eteen ja löysinkin heti myös paremman tuntuman. Kahdeksikkotehtävän jälkeen piti sitten suoralla sivulla tehdä siksak väistöä ja sain monesti muistuttaa raipalla pohkeen taakse, jotta sain hevosta liikkumaan vähän paremmin myös sivulle. Tamma reagoi onneksi kaikkeen tänään hyvin positiivisella tavalla. Avotaivutuskin toisella sivulla onnistui kun muistin höllätä sisäohjasta. Sisäohja kun vain käänsi ja löysäsi, sitten taas tarvittaessa käänsi uudestaan. Haitta tuntui tähän mennessä todella hyvältä, vaikka Amanda muistutti jatkuvasti napakammasta ratsastuksesta, jota tarvitsi kun mentiin vaativia luokkia kohden.

Sitten siirryttiin laukkaan ja taas jatkui sama ongelma. Haitta jäi vähän paikalleen pomppimaan kun sen liike-energia meinasi mennä ylös eikä eteen.
”Hellempi käsi!” Amanda komensi ja purin huulta keskittyneesti. ”Ajattele keskilaukkaa, jossa hevosen ei tarvitse olla niin paketissa vaan löysää vähän edestä. Vasta kun se laukkaa hyin eteen voi ajatella kokoamista!”
Amandan neuvot tehosivat todella hyvin ja tunsin välittömästi eron menossa.

Haitta oli tänään loppuvalmennuksesta jo niin hyvä ja herkkä ratsastaa, että sitten alkoi kostautumaan oma venyttelynpuutteeni. Vastalaukkaharjoituksia aloittaessani siirtymiset olivat helppoja, mutta vastalaukka ei pysynyt. Nyt se ei johtunut siitä, että Haitalla ei olisi voimaa kantaa itseään rehellisesti siinäkin vaan siinä, että oma painoni ei pysynyt keskellä selkää. Heti kun lipsahdin vähänkin toiselle sivulle liikaa tuli vaihto. Ensimmäisestä kerrasta Amanda ei sanonut vielä mitään, mutta sitten kun se alkoi toistumaan nainen ärähti vähän kovemminkin. Yritin pitää istuinluut kiinni penkissä, mutta koko ajan kallistuin toiselle puolelle huomaamattani. Muutamia onnistuneita pätkiä saatiin, mutta kertaakaan ei koko tehtävä mennyt läpi ilman ei haluttua vaihtoa ja se alkoi ärsyttämään. Varsinkin kun pian piti jo aloittaa radan suorittaminen. Kärsivällisyyteni oli jo tunnetusti huonoa ja radan ajan puskin Haittaa ärsyyntyneenä ihan liikaa. Tuloksena ei onneksi tullut rikkoja, muuta kuin vastalaukassa, mutta rentous kärsi.

Lopulta yllätyin miten hyvät prosentit sain kaikesta huolimatta, vaikka Amanda arvostelikin liian tiukasti. Oli siellä kuitenkin kommentti, että hevonen pelasti muutamia kertoja tilanteita. Vaativissa luokissa niin ei saisi enää käydä. Hevonen siis alkoi olemaan jo tällä tasolla, mutta pitäisi jatkossa tsempata omaankin liikkuvuuteen, että kykenisi parempaan...
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Ikä : 28
Viestien lukumäärä : 135

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet) Empty Vs: Kouluvalmennus 14.9. (edistyneet)

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa