Foorumi | Auburn Estate
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tallipaikkahaku 2021

Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Isabella S. 13.08.21 11:52

Tallipaikkahaku 2021


Tarvitseko hevosellesi tallipaikkaa aktiivisessa tarinaympäristössä, erinomaisissa puitteissa? Jos rahasta ei ole pulaa, tarjoamme täysi- tai puolihoitopaikkoja pitkällä tarhauksella (laumoissa, orit yksin). Tallipaikkaan sisältyy kenttien ja maneesien käytön lisäksi myös huikeat maastot ja läheisen Kallan raviradan käyttömahdollisuus.

TALLIPAIKAT YKSITYISTALLISTAMME

Yksityistallissamme on tilaa neljälle hevoselle (tammoille tai ruunille). Orikarsinoita ei ole valitettavasti juuri nyt tyhjillään.
Yksityistallin paikoissa noudatetaan kolmen kuukauden koeaikaa (toinen kysely noin puolen vuoden kohdalla) ja jonkinlaista aktiivisuutta vaaditaan. Omistajan tulee olla tavoitettavissa.

MÄÄRÄAIKAISET TALLIPAIKAT

Tarjolla on lisäksi määräaikaisia paikkoja ratsukoille, jotka tarvitsevat väliaikaista tallipaikkaa, ratsutusta tai tehokasta valmentautumista. Näiden paikkojen kesto sovitaan etukäteen (3-6 kk, ei aktiivisuusvaatimusta ensimmäiseen kolmeen kuukauteen. Sopimusta voidaan jatkaa, jos omistaja on ollut aktiivinen ja paikkoja on tarjolla jatkossakin). Tällaisia tallipaikkoja löytyy tammatallistamme viidelle hevoselle. Myös nuoria oreja voidaan ottaa ratsutukseen, mikäli niille saadaan järjestettyä tarhaus (esimerkiksi pienessä laumassa toisten nuorten orien/ruunien kanssa). Oripaikkoja tarjolla kuitenkin vain varauksella.

Hakuohjeet


Tutustu palvelutarjontaamme sekä Auburniin yleisesti. Voit myös silmäillä ohjetta tallilaisille.

Tee hakemus tähän topikiin vierailijana (ei vielä rekisteröitymistä foorumille!) ja sisällytä siihen seuraavat tiedot:
- Hevonen, jolle haet paikkaa (linkki sivuille - hevosen tulee olla piirroskuvallinen)
- Lyhyt esittely paikkaa hakevasta hahmostasi (ei tarvitse olla erityisen kattava vielä tässä vaiheessa, voi olla myös linkki hahmosivulle)
- Haetko paikkaa yksityistallista vai määräajaksi?
  jos haet paikkaa yksityistallista:
- Kelpaako määräaikainen paikka plan B:nä, jos et tule valituksi "vakipaikkaan"?
  jos haet suoraan määräajaksi:
- Kuinka pitkäksi aikaa tallipaikan tarvitset? Mihin tarkoitukseen?
- Voit myös ilmaista kiinnostuksesi tiettyyn valmentajaan tai ratsuttajaan, mutta tämä ei ole vielä pakollista

Hakemuksen ei tarvitse olla erityisen pitkä, se ei ole paikan saamisen edellytys. Hevosella tulee olla kuva ja jotakin sisältöä sivuillaan (ei lorem ipsumeita). Myös hahmolla tulee olla mahdollisimman pian talliin tulon jälkeen piirretty profiilikuva (ihan heti se ei ole välttämätöntä). Hahmoesittelyn ei tarvitse olla vielä hakuvaiheessa erityisen kattava. Hahmo voi olla itsellesi täysin uusi tai sillä voi olla jo pitkä virtuaalihistoria – sillä ei ole merkitystä.

HAKUAIKAA AINAKIN 15.9. ASTI
Mahdollisesti myös pidempään, jos paikkoja on vapaana (tai jos ylläpidolla on kiireitä, pidätämme oikeuden hakuajan pidentämiseen).

Päivitys hakuun: Kaajapurojen talli


Lisäys tallipaikkahakuun (16.8.2021): Myös läheisellä Kaajapurojen tallilla on pari vapaata paikkaa. Kyseisiä paikkoja voi hakea vapaamuotoisesti tässä samassa ketjussa. Purtsila on majoitusvaihtoehtona huomattavasti edullisempi kuin Auburn. Erityistä omaa toimintaa tallilla ei ole (tarkoitettu asuinpaikaksi), mutta Purtsilassa asuville hevosille saa tarinoida tällä samalla foorumilla sekä ottaa osaa Kalla CUP:n!


Viimeinen muokkaaja, Isabella S. pvm 16.08.21 14:47, muokattu 1 kertaa

_________________
Kartanon omistajatar
Isabella S.
Isabella S.
Tallinomistaja

Ikä : 32
Viestien lukumäärä : 958

http://auburnestate.altervista.org/hevoset.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Vs: Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Ivan V. 13.08.21 13:44

IVAN VETROV
mies, 28v.
kouluratsastaja
ANDRADITE
tamma, 4v.
spanish-norman
Tavoitteellinen kouluratsastaja Ivan Vetrov päätti ostaa nuoren hevosen kesken kirurgian harjoittelunsa. Oliko se muiden silmissä hyvä ajatus – ei tosiaan. Hevosen omistaminen pitkien työpäivien ohella ei olisi missään nimessä helppoa, mutta sitä vartenhan olivat täysihoitotallit. Murronmaalta ei ollut pitkä matka Kallaan, jossa sijaitsi upea luksustalli Auburn. Sinne Ivanin oli saatava hevosensa.

Ivan on vakava ja lyhytsanainen mies, joka ei ole kovinkaan helposti lähestyttävä. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin ystävällinen ja luotettava, sekä erittäin keskittynyt kaikessa, mitä tekee – oli se sitten vaativa leikkaus tai kouluvalmennus. Karun luonteensa vastapainoksi Ivan on pitkä, tummapiirteinen ja komea. Kunnostaan hän pitää huolta treenaamalla salilla ja juoksemalla silloin, kun sille vaan löytyy aikaa. Ivan on ratsastanut kymmenvuotiaasta asti, ja kilpaillut kouluratsastuksessa aina PSG-tasolla.

Venäjällä syntynyt Ivan tulee varakkaasta perheestä, hänen venäläinen isänsä on menestynyt neurokirurgi ja suomalainen äiti lastenlääkäri. He muuttivat Suomeen Ivanin ollessa yksivuotias, joten mies puhuu äidinkielenään suomea. Vanhempiensa jalanjälkiä seuraten myös Ivan opiskeli lääketiedettä ja valmistui 2019 lääkäriksi ja erikoistuu parhaillaan sydän- ja rintaelinkirurgiaan Murronmaan sairaalassa.

Ivanin hevonen on nuori spanish-normantamma Andradite. Se on äärimmäisen kiltti ja ystävällinen, mutta myös kokematon ja raaka. Vaikka musta tamma on vasta nelivuotias, Ivanilla on sille suuria suunnitelmia. Tavoitteena on kilpailla korkealla tasolla koulua kansainvälisissä kilpailuissa. Riittääkö tammalla siihen rahkeet, se selviää vasta tulevaisuudessa. Ainakin ratsukko tarvitsee rutkasti laadukasta valmennusta, ja sitä Auburnissa takuulla riittää.

Koska harjoittelu Murronmaalla kestää vielä useamman vuoden, hakee Ivan hevoselleen täysihoitopaikkaa yksityistallista.
Anonymous
Ivan V.
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Vs: Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Kiia K. 15.08.21 14:01

23-vuotias Venla Lepistö on ostanut hiljattain itselleen lahjakkaan nuoren ratsun ja etsii sille tällä hetkellä majapaikkaa sopivalta tallilta. Kirjanpitäjänä työskentelevä nainen tekee paljon töitä kotonaan ja muutto Kallan kylään voisi tuoda Venlalle hänen kaipaamaa rauhaa. Hän kun on alkanut kyllästymään ison kaupungin hälinään.

Foxfire Sparkles puolestaan on 5-vuotias este-/kenttäpainotteinen kwpn-tamma josta Venlalla olisi tarkoitus koulia kilparatsu isompiin luokkiin. Kaksikolle Auburnin kaltainen tallipaikka olisi täydellinen monipuolisten valmentautumismahdollisuuksien kanssa ja sieltä kulkeminen tulisi olemaan helppoa joka paikkaan. Hän hakee Siennalle täysihoitopaikka yksityistallista.
Kiia K.
Kiia K.
Vuokraaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 27
Viestien lukumäärä : 70

http://unisiiven.net/h/

Takaisin alkuun Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Vs: Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Inna P. 15.08.21 15:13

Cadnip eli Nipsu eli Capun poika on nyt saanut kasvaa poikaporukassa muualla ja edessä on huhheijaa ratsuoppien aloitus! Olisi mahtia saada Nipsu samaan paikkaan lähelle hyviin puitteisiin, oppimaan tuota ratsun jaloa ammattia. Meille riittää ihan väliaikainen ratkaisu, joku 6kk jonka aikana varmasti saadaan uraa aluille. Karsinajutut voitaisiin siksi aikaa säätää niin, että ruunana Bansku voisi olla tammatallissa ja Nipsu sen orikarsinassa.

Tähän ainakin ens alkuun varmasti tarvitaan myös toiset kädet avuksi 😄 joku sopiva uhri, jonka voi laittaa ihan ensimmäistä kertaa orin selkään ja ite pysytellä turvallisesti narun päässä Cool

_________________
Banana Mania / Cadnip / Roibrant Cadbury
Inna P.
Inna P.
Hevosenomistaja

Avatar © : VRL-05265
Ikä : 27
Viestien lukumäärä : 421

http://valhekuva.net/muut/bansku.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Saana Talvilehto 15.08.21 17:21

26-vuotias Saana Talvilehto hakee määräaikaista tallipaikkaa 3kk ajaksi nuorelle ratsuhevoselleen, Sharazadelle. Tarkoituksena olisi tuoda tamma jatkoratsutukseen eli Saana kaipaisi apua Sateen viemisessä eteenpäin tasollaan. Sharazade on terve 5-vuotias, varusteisiin ja ratsastajaan tottunut herkkä täysiveritamma, jota on alusta asti ratsastettu pitkälti painoavuilla ja kevyellä ohjalla. Tamma hallitsee tällä hetkellä jotain noin Helpon B:n tasoisia asioita sekä sillä on hypätty pieniä esteitä, irtona hypännyt 80cm. Potentiaalia olisi kuitenkin Helppo A-tasolle ja yli metrin radoille, mutta näiden tavoitteiden saavuttamiseen tiimiin kaivataan kokenutta ratsuttajaa, joka osaa auttaa Sadetta kehittymään oikeaoppisesti ja osaa antaa myös Saanalle vinkkejä jatkon suhteen. Pääasiallisena tavoitteena on vahvistaa Helppo B-tason osaamista, ehkä pohjustaa jo joitakin Helppo A-tason asioita sekä kehittää hyppytekniikkaa haluttuun suuntaan.

Saana on suorittanut kaksoistutkinnon ja opiskellut hevostenhoitajaksi: ammatinvalintansa myötä Saana päätyikin aikanaan esimerkiksi Ventoksen ja Susirajan palkkalistoille. Myöhemmin Saana jatkoi vielä opiskeluja Tampereella klinikkaeläinhoitajaksi ja nykyään hän työskentelee paikallisella pieneläinklinikalla. Aina iloinen ja menevä Saana on perheensä ja sisarusporukkansa ainut hevoshullu. Auburn Estatea Saana on ihaillut aina ja mielellään hakisi pysyvää tallipaikkaakin, mutta jo 3kk ratsutusmahdollisuus Auburnin kartanolla on unelmien täyttymys ja vie varmasti nuorta ratsukkoa eteenpäin (vaikka tämä ilo käykin kalliiksi kukkarolle). Saana on kuitenkin valmis pistämään säästönsä likoon tämän mahdollisuuden eteen.

Määräaikaisella 3kk ratsutuspaikalla ei ole kiire ja Saana saapuisi Auburniin hevosensa kanssa missä vaiheessa tahansa esimerkiksi talvikaudella 2021. Ratsuttajan suhteen toiveena on löytää avuksi henkilö, joka etenee hevosen tahdissa ja ymmärtää herkkien täysiveristen päälle.
Anonymous
Saana Talvilehto
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Vs: Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Jenna A. 16.08.21 10:55

Tallipaikkahakemus


Hei,

Haluaisin hakea tallipaikkaa hevoselleni Amnesia At.

Nimeni on Jenna Ahmo. Olen 21-vuotias ammattilaiseksi tähtäävä esteratsastaja ja pian valmistuva nuorten hevosten ja estehevosten ratsuttaja Kuukarista. Aloitan tänä syksynä viimeisen vuoden opinnot Kaparin hevosopistossa. Hevoseni Amnesia At on 10-vuotias hollantilaistamma, jonka kanssa kilpailen tällä hetkellä 130cm ja 140cm luokissa. Tallipaikkamme Kuukarissa irtisanoutuu piakkoin meistä johtumattomista syistä ja näin ollen tarvitsisin hevoselleni uudet laadukkaat puitteet majoittua ja treenata. Olisin kiinnostunut pääasiallisesti täysihoitopaikasta yksityistallissa, mutta olen myös avoin määräaikaista paikkaa kohtaan. Tässä tapauksessa toivoisin, että määräaikainen paikka olisi 6kk mittainen. Mikäli haluatte tietää enemmän minusta tai hevosestani, otathan yhteyttä numeroon 040*******. Jään odottamaan vastaustanne.

Terveisin,

Jenna Ahmo
Ratsuttajaopiskelija
jenna.ahmo[at]edu.kaparinhevosopisto.fi

----------------------------

Amnesia At - Jenna Ahmo
Anonymous
Jenna A.
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Vs: Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Isabella S. 16.08.21 15:01

Väliaikatiedotusta hakuun


Aloitusviestiin lisätty maininta muutamasta vapaasta talli- (tai pihatto-) paikasta Auburnin viereiseltä Kaajapurojen tallilta.

Paikkoja Purtsilaan voi hakea tässä suoraan, tai ottaa varavaihtoehdokseen jos tilaa ei Auburnissa riitä.


_________________
Kartanon omistajatar
Isabella S.
Isabella S.
Tallinomistaja

Ikä : 32
Viestien lukumäärä : 958

http://auburnestate.altervista.org/hevoset.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Vs: Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Katherine J. 18.08.21 20:02

KATHERINE JANSEN
s. 30.12.2004, suomi
oma hevonen rp. ruuna Kingdoom

Katherine Jansen, tutummin Kate on pian 17-vuotta täyttävä lukiolainen. Kate kuuluu Jansenin ratsastajasukuun ja hän on puoliksi hollantilainen, mutta syntynyt Suomessa. Nuoresta iästään huolimatta Kate on lahjakas ja tavoitteellinen ratsastaja ja pikkuhiljaa aloitellut kilpauraansa kenttäratsastuksen parissa.
Ulkomuodoltaan Katea voisi kuvailla sanalla prinsessa. Tytöllä on kalliit, viimeisen päälle siistit ja harkitut asukokonaisuudet sekä vapaalla että tallilla, eikä Kate suinkaan häpeile tai peittele perheensä varakkuutta. Hiukset ovat tummat, kiiltävät ja pitkät, iho vaalea ja virheetön ja pähkinänruskeat silmät kissamaiset. Luonnonkaunista Katea onkin helppo kadehtia tai pitää vähintäänkin snobina.
Todellisuudessa Kate on kyllä itsevarma, mutta yllättävän maanläheinen. Vaikka Kate onkin perheensä ainokainen, on hän läheinen hollantilaisten serkkupoikiensa Jessen ja Joachimin kanssa. Myös Suomessa Kate on aina ollut ikään kuin "yksi jätkistä" - hän ei pelkää liata käsiään tai tarttua tarvittaessa työkaluihin vasarasta raivaussahaan. Alkuun pidättyväisen ja hieman varautuneen kuoren alla piileekin varsin temperamenttinen, humoristinen ja ennen kaikkea sisukas ja riuska nuori naisenalku.

Kingdoom eli Kingi on Kanadasta Suomeen tuotu, hiljattain ruunattu 12-vuotias ratsuponi. Se on osoittautunut jo lyhyessä ajassa hintansa väärtiksi - se on etevä, lahjakas ja potentiaalinen ratsu. Kenttädebyyttinsä Katen kanssa Norjan Sommersolvervissa tehnyt Kingi suoriutui jokaisesta osakokeesta hyvin ja kyyditti Katen tulokasluokan rankingissa kolmanneksi. Ruunassa on vielä hieman orimaisia piirteitä, mutta se on kuitenkin kiltti hoidettava, joskaan ei missään nimessä lasten käsiteltävä herkän ja toisinaan levottoman luonteensa puolesta.

Katherine hakee pääasiassa täysihoitopaikkaa Auburnista, mutta tarvittaessa on valmis ottamaan vastaan myöskin Purtsilan tallipaikan tai määräaikaisen tallipaikan, mielellään 6kk. Lähtökohtaisesti kuitenkin Kate tahtoisi vakinaisen, pitkäaikaisen sopimuksen ja aloittaa valmentautumisen ammattilaisten ohjauksessa.
Anonymous
Katherine J.
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Vs: Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Isabella S. 27.08.21 13:32

TIEDOTUSTA: ENSIMMÄISET PÄÄTÖKSET


Viikonlopun Kalla CUP:n kunniaksi tallipaikka-asioissa tehtiin ensimmäiset päätökset!

1⃣ Tervetuloa Auburniin Ivan Vetrov ja Andradite sekä Katherine Jansen ja Kingdoom!

Teille on myönnetty suoraan vakituiset tallipaikat yksityistallista. Voitte rekisteröityä foorumille, tehdä hahmollenne esittelyn (sekä spin-off päiväkirjan halutessanne) ja hevoselle oman päiväkirjan (opas alkuun täällä).

2⃣ Tervetuloa kausisopimuksella Auburniin Saana Talvilehto ja Sharazade sekä (jo varsin tuttu Inna) ja Cadnip!

Teille on myönnetty kausipaikat toivomanne keston mukaan. Sade on majoitettu tammatalliin. Voit rekisteröityä foorumille, tehdä hahmolle esittelyn (sekä spin-off päiväkirjan halutessasi) ja Sateelle oman päiväkirjan (opas alkuun täällä). Tallipaikan kesto (3 kk) katsotaan alkavan siitä, kun päätät muuttaa Sateen talliin, kuitenkin vielä tämän vuoden puolella. Tallipaikkaa voidaan myöhemmin jatkaa tai vakinaistaa!
Inna: Nipsu on saanut Banskun orikarsinan, Bansku siirretty toistaiseksi yksityistallin toiseen karsinaan. Voi olla, että Bansku muuttaa syyskuussa vielä tammatallin puolelle (ja siirtyy tarhaamaan Sipsi+pojat tarhaan, sikäli mikäli kemiat kohtaavat!)

3⃣ Venla Lepistö & Jenna Ahmo: teille on tiedossa vähintäänkin kausipaikka tammatallista. Alkuperäisessä hakuilmoituksessa hakuaikaa on luvattu syyskuun puoliväliin asti, joten joudutte jännittelemään siihen saakka (uudet ovat etusijalla vakipaikkoihin sen osalta, että teillä on jo tallipaikat Auburnissa/Purtseilla). Jos uusia hakijoita ei ilmaannu, on yksityistallissa sopivasti kaksi karsinaa tyhjillään/odottelemassa.
(Huomiona: Jos teillä on kiire tallipaikan kanssa, voidaan tammoille järjestää heti karsinat sillä varoituksella, että ne saattavat muuttua!)

_________________
Kartanon omistajatar
Isabella S.
Isabella S.
Tallinomistaja

Ikä : 32
Viestien lukumäärä : 958

http://auburnestate.altervista.org/hevoset.html

Jemiina R. and Katherine J. like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Vs: Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Saana Talvilehto 01.09.21 22:17

Kiitos paljon, ihana kuulla että saamme paikan!  Tallipaikkahaku 2021 2764

"Tallipaikan kesto (3 kk) katsotaan alkavan siitä, kun päätät muuttaa Sateen talliin, kuitenkin vielä tämän vuoden puolella. Tallipaikkaa voidaan myöhemmin jatkaa tai vakinaistaa!"  Tallipaikkahaku 2021 27a1 jos teille sopii, niin virallinen muuttopäivä voisi olla lokakuun puolivälissä, 15.10.
Anonymous
Saana Talvilehto
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Vs: Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Isabella S. 17.09.21 22:24

🔚 Syksyn tallipaikkahaku on päättynyt 🔚


Tervetuloa talliin Venla & Sienna ja Jenna & Nesva! Tammat saivat omat karsinansa yksityistallista.
Saana: 15.10. on sopiva aloitus!
carousel Voitte rekisteröityä foorumille sekä tehdä hevosillenne päiväkirjat ja hahmoillenne esittelyt (ja tilannetopikin).  

horse sign Hevosten varsinainen muuttopäivä on täysin omistajien päätettävissä, eikä juuri muuttopäivästä ole pakko aloittaa kirjoittamista.
horse sign Muille tallilaisille vinkkinä (ehkä itsestään selvää): uudet asukit kannattaa huomioida vasta sitten, kun näiden omistajat ovat itse foorumilla aktivoituneet ja muutto on konkretisoitunut.
horse sign Koska uusia hevosia on tullut/ tulee lyhyessä ajassa useampia (myös Jonnyllä vaihdos Lyylistä Haikuun!), on tarhausten erikoisjärjestelyjä uuden hevosen tullessa hyvä ehkä selittää. Uuden hevosen liittyessä laumaan tarhataan tämä ensin tulevien tarhakaveriensa viereiseen tarhaan yksin. Tällaista tutustumista jatketaan ainakin parin päivän ajan, tarvittaessa pidempään, jos se vaikuttaa olevan tarpeen. Jotta tällainen onnistuisi, joutuvat sen viereisen tarhan oikeat asukit evakkoon laitumelle/jollekin laitumista. Tämä vain knoppitietona - yksityiskohtaa ei ole pakko huomioida tarinoissa.

dinosaur Yksityiskohtia janoaville:
Haikun muuttaessa talliin ja sopeutuessa tarhakavereihinsa Isben tammat tarhasta 2 ovat laitumella 2 evakossa; Nesvan muuttaessa tarhan 3 tammapoppoo on evakossa laitumella 2; Andin muuttaessa tarhan 5 Sipsi+pojat ovat evakossa metsälaitumella; Kingin muuttaessa sille aidataan sähkölangalla ensin oma lohko tarhasta 7; Siennan muuttaessa joko tarhan 3 väki tai tarhan 5 väki evakoituu, riippuen meneekö muutto päällekkäin Andin vai Nesvan kanssa. Jos ei kummankaan, tammaväki tarhasta 3 menee evakkoon laitumelle 2. Sateen muuttaessa 15.10. Sipsi ja pojat menevät muutamaksi päiväksi metsälaitumelle. Nipsun muuttaessa ei tapahdu yhtään mitään, koska sille on valmiiksi oma tarha.

_________________
Kartanon omistajatar
Isabella S.
Isabella S.
Tallinomistaja

Ikä : 32
Viestien lukumäärä : 958

http://auburnestate.altervista.org/hevoset.html

Jemiina R. and Jonathan R. like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Tallipaikkahaku 2021 Empty Vs: Tallipaikkahaku 2021

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Voit vastata viesteihin tässä foorumissa