Sessan päiväkirja

Siirry alas

Sessan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Janna K. lähetetty 22.04.18 17:34

Sharazan
"Sessa"

9-vuotias angloarabitamma
omistaja Janna Kaajapuro
Sessan sivuille
avatar
Janna K.
Kaajapurolainen

Ikä : 15
Viestien lukumäärä : 8

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Sessan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Janna K. lähetetty 22.04.18 17:37

perjantai 13. huhtikuuta 2018
Kevätkarnevaalit, Kalla CUP 1. osakilpailu
kouluratsastus, Helppo A

Janna nielaisi ja tunsi sydämensä pysähtyvän. Sessa painoi kuolaimelle eivätkä pidätteet menneet läpi: alkutervehdys oli venynyt varmasti kilometrin mittaiseksi. Rautias tamma kiskoi ohjia mustahiuksisen tytön käsistä, jonka hiusnuttura tuntui aivan liian kireältä. Mitä Janna oli oikein ajatellut ilmoittaessaan itsensä Sessan kanssa Helppoon A:han? Isabellan sisko ja Jannan idoli, Amanda Sokka, sai kouluratsastuksen näyttämään niin helpolta ja vaivattomalta. Sitä vain istuisi hevosen selkään ja kaikki tapahtuisi kuin itsestään. Samassa Janna tajusi, ettei ollut hengittänyt alkutervehdyksen aikana ollenkaan.

“Sehän meni...”
“Paskasti, tiiän!” Janna kivahti Avalle, joka kisahoitajan roolinsa vakavasti ottaneena oli heti radan jälkeen vastassa ratsukon kävellessä pitkin ohjin maneesin ovelle.
“Meinasin sanoo et välttävästi, mut olihan se aika kauheeta”, Ava irvisti ja nappasi Sessaa ohjista.
Tamma mulkoili isoilla silmillään tallipihan hulinaa, silloin tällöin kavahtaen ihmisten tai toisten hevosten äkkinäisiä liikkeitä. Janna huokaisi teatraalisen syvään.
“Ehkä meiän pitäs vaan hypätä. Sessa on paljon helpompi esteillä.”
“Tai ehkä teiän pitäs vaan treenata lisää”, Avan suorapuheisuus sai Jannan mulkaisemaan ystäväänsä vihaisesti kulmien alta, mutta se oli totuus.
“Toivottavasti hissukka ei ollu näkemässä”, Janna kiristeli hampaitaan.
avatar
Janna K.
Kaajapurolainen

Ikä : 15
Viestien lukumäärä : 8

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Sessan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Janna K. lähetetty 22.04.18 17:39

lauantai 14. huhtikuuta 2018
Kevätkarnevaalit, Kalla CUP 1. osakilpailu
esteratsastus, 80 cm & 100 cm

Janna yritti pyyhkiä mielestään eilisen epäonnistunutta koulurataa ja motivoida Sessaa liikkumaan reippaammin eteen. Tamma oli ollut koko aamupäivän tahmea ja näyttänyt hapanta naamaa luimistellen vieraille hevosille niiden ohittaessa liian läheltä. Jannan suu oli pysynyt tiukkana viivana: keskittyminen tuntui vaikealta, kun samoissa kisoissa oli niin paljon sellaisia ihmisiä, joiden edessä epäonnistuminen tuntui maailmanlopulta.

Janna siirsi Sessan käyntiin ja pysähtyi verryttelyalueen laidalle, jota vasten tytön paras kaveri ja kisahoitaja Ava nojasi.
“Hah, hissukka tuli just radalta”, Janna nyökkäsi koppavasti kohti Josefin Rosengårdia.
“En tajuu miten se kehtas osallistuu. Se kuuluis johki puomiluokkiin tai jotain.”
Ava nyökytteli ivallinen virne kasvoillaan ja seurasi katseellaan loppukäynneille suuntaavaa ratsukkoa halveksuen.
“Sä voisit näyttää sille mallia miten hypätään.”
“Hei joo, kattookse tänne?”
“Joo se tulee viel kävelee”, Ava nyrpisti nenäänsä kentälle saapuvan ratsukon puoleen.

Janna otti ohjat käteen ja siirsi Sessan raviin. Verryttelyalueella oli sekä pysty että okseri, jotka molemmat tyttö oli jo kertaalleen rautiaan kanssa ylittänyt. Helppo nakki, Jusu saisi kuolla kateuteen nähdessään, miten helposti ja vaivattomasti he hyppäisivät.

“Pysty!” Janna huusi kuuluvaan ääneen ja käänsi Sessan linjalle.
Rautias alkoi polkea voimakkaasti alle nähdessään esteen. Jopa pikkuisen liian voimakkaasti. Janna nojasi taaksepäin ja yritti tehdä pidätteen, mutta Sessa jatkoi reipasta liikettä eteen. Tyttö yritti uudestaan hidastaa painaen peppunsa satulaan ja ottaen vielä pidemmän ja voimakkaamman pidätteen: tamma viskoi päätään lyhentäen askeltaan entisestään ja nopeuttaen vauhtiaan. Este läheni uhkaavasti ja Janna tajusi, etteivät askeleet ikinä sopisi pystylle. Sessa kiipesi esteen yli niin juuresta, että se tuntui vähintään puolitoista metriä korkealta seinältä. Janna sinnitteli kyydissä ja puri huultaan.

Alastulon jälkeen Jannalla oli täysi työ pitää rautias käsissään. Tamma ryösti hurjaan vauhtiin, kunnes tyttö sai kerättyä itsensä ja ohjattua Sessan päin kentän aitaa. Pysähdys muistutti etäisesti jotain vauhdikasta western-liikettä. Janna maistoi veren suussaan ja tunsi sydämensä hakkaavan tuhatta.

“Mitä tapahtu”, Ava oli kiirehtinyt kentän laitaa ratsukon vierelle.
“Ja lol apua hissukka näki ton kaiken.”
“Emmätiiä must tuntuu et tarviin tälle vahvemman kuolaimen”, Janna sopersi.
avatar
Janna K.
Kaajapurolainen

Ikä : 15
Viestien lukumäärä : 8

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Sessan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Janna K. lähetetty 22.04.18 17:41

perjantai 20. huhtikuuta 2018
Kevätkarnevaalit, Kalla CUP 1. osakilpailu
kenttäratsastus, tutustumisluokka

Ottaen huomioon, miten koulu- ja esteratsastusluokat olivat viime viikonloppuna sujuneet, olisi Janna halunnut perua osallistumisensa kenttäratsastuksen tuttariin. Kunnianhimoinen tyttö oli kaiken sen sisällään kuplivan kilpailuhenkisyyden lisäksi myös realisti, ja tiesi, että rahkeet Sessan kanssa riittäisivät korkeintaan lohdutuspalkintoon. Karu fakta oli se, että jopa Helppo C:n rata tuntui mahdottoman vaikealta puoliympyröineen ja siirtymisineen.

“Mä oikeesti luulin et oltais ainakin Helppo A:n tasosia”, Janna puuskahti letittäessään Sessan harjaa.
Ava suihkutti Show Shinea rautiaan häntään ja selvitti mudan tahrimia jouhia käsissään. Sinihiuksinen tyttö naurahti kimakasti ja loi ystäväänsä pirullisen hymyn.
“No ette kyllä sen viimesimmän esityksen perusteella.”
Janna kohautti olkiaan, mutta pystyi jo hieman hymyilemään epäonnistuneelle radalle.
“Mutku Sessa on ihan kauheen raskas eestä. Jos se ei vedä päätä ylös ni sit se painaa kuolaimelle ja menee ihan virkkuukoukuks”, polkkatukkainen tyttö paasasi ja pyöräytti letistä sykerön.
“Se on kyl aika usein sun pohkeen takana”, Ava napautti tietäväisesti.

Sessa söi karsinassa tyytyväisenä heinää, kun tytöt hääräsivät sen ympärillä. Rautias oli kaiken kaikkiaan kultainen luonteeltaan, mutta Janna ei ollut ihan varma, oliko sittenkään tarpeeksi taitava ratsastamaan sitä. Tyttö taputti tammaa kaulalle ja katsoi kaunista sykeröriviä tämän kaulalla.
“Ainakin ootte parempii ku eräs”, Ava virnuili ja alkoi hihittämään ilkeästi.
“No siihen ei paljoo vaadita” Janna nauroi ja tönäisi leikkisästi Avaa olkapäälle.
“Oikeesti, mä haluun olla kenttäratsastaja mut mulla on huonot vibat näistä kisoista… Siin tuttaris on hei se Valerie, se on iha mielettömän upee.”
“Sit ollaa luusereita yhessä”, Avan sanat saivat mustahiuksisen tytön tuntemaan pientä helpotusta sisällään.

“Likat hei, pitäs olla jo menossa!” Vernerin huudahdus pelästytti tytöt, jotka salamana alkoivat pukea kuljetussuojia Sessan jalkoihin.
avatar
Janna K.
Kaajapurolainen

Ikä : 15
Viestien lukumäärä : 8

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Sessan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Janna K. lähetetty 04.11.18 17:09

lauantai 6. lokakuuta 2018
Harvest Games, Kalla CUP 3. osakilpailu
Luokka 1. verryttely

"HIRVEE ILME", Janna kiljui, kun Ava näytti järkkärinsä ruudulta ottamaansa kuvaa edellisen Kalla CUP:n verkan pystyltä. "Ja toi hyppy oli muutenki ihan katastrofi, POISTA SE!"
Polkkatukkainen teini kivahti vielä sanojensa painoksi ja mulkoili ystäväänsä murhaavasti.
"No mut kato ny mikä ilmavara, ei teillä ainakaan puomit kolise", Ava yritti osittain tyynnytellä Jannaa, mutta oikeastaan vain nautti pienestä piruilusta. Oli lohduttavaa, ettei Janna pärjännyt osaavammalla hevosellaan kilpailuissa: se loi Avalle toivonkipinän siitä, että hän vielä joku päivä ottaisi ystävänsä taidoissa kiinni ja kilpailisi samoissa luokissa Sepon kanssa.

"POISTA SE", Janna kiljaisi ja yritti napata kameraa Avan kädestä. Sinihiuksinen tyttö kihersi naurua ja keplotteli itsensä vapaaksi Jannan otteesta juosten sitten vauhdilla karkuun.
"En ikinä!"
avatar
Janna K.
Kaajapurolainen

Ikä : 15
Viestien lukumäärä : 8

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Sessan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Janna K. lähetetty 07.12.18 21:19

5. joulukuuta 2018
Kaajapurojen talli
Kaikki muut paitsi mä

Mä nostan ruskeasta pahvilaatikosta muoviin käärityn pehmeän toppaloimen. Se on (valitettavasti) musta, koska maailmankaikkeudesta ei löydy yhtäkään varustekauppaa, jonka loimimallistossa on täydellistä okran sävyä tarpeeksi paksussa ulkoloimessa. Nyt mun ainoa toiveeni on, ettei Seppo revi sitä palasiksi, sillä joudun maksamaan toppiksen olemalla tiskikoneen tyhjennysorja seuraavan kuukauden ajan. Pelkkä ajatuskin astioiden nostelusta keittiön kaapistoihin saa mut turhautumaan. Mulla on varmaan maailman epäreiluimmat vanhemmat ikinä. Avan porukat maksaa Sepon varusteet ilman kieroja diilejä, kuten varmasti kaikkien muidenkin hevostelevien tyttöjen äidit ja isät.

Ihan kaikkien muiden, paitsi mun.

Vaikka satulahuoneessa on yksi liikuteltava patteri pöhisemässä lämpöä, mun hengitys höyryää sisäilmassa. Sellaista se elämä on täällä meillä, alkeellista. Heitän ratsastushanskat lattialle ja revin muovin toppaloimen päältä sinertävin sormin. Se on halpa, ja näyttääkin siltä, koska siihen ei ole brodeerattu kallista merkkiä. Korjaan pyöreitä laseja nenälläni ja vedän syvään henkeä.

Kaikki tää johtuu niistä Avan typeristä saappaista. Kannan toppaloimen karsinalle, joka oikeasti kuuluu Lovelle, mutta jossa Sessa seisoskelee korvat hörössä.

"Yksinkertanen on kaunista", mutisen ja katson, kun Sessan selkään nakkaamani halpisloimi istuu kuin istuukin niin hyvin, kuin vain hinta-laatusuhde sen mahdollistaa.

Tallinovi käy. Sisään astelee joku, kevyistä askelista päätellen joku muu kuin Verneri.

"Moi", Heidi ilmestyy Loven karsinanovelle ja tervehtii reippaasti.
Se on yksi niistä hajuttomista ja mauttomista aikuisista, joista ei tiedä mitään tallielämän ulkopuolelta. Mukava tyyppi, ärsyttävän taitava kaikessa ja omistaa hienoja hevosia. Miksi se edes ikinä toi Cariadin meille asumaan?

"Moi."
"Mitä Sessa on tykännyt asua pihatossa?" Heidi kysyy ja nojaa ovenkarmiin.
"Se on ollut rauhallisempi ratsastaa", nostan kädet puuskaan ja käännyn bruneten puoleen, "mutta mä vihaan pihattoa."

Heidi naurahtaa ja kurottaa silittämään piirtoa punarautiaan päässä.

"Onko se väliaikaista?" nainen kysyy lohtua äänessään.
"Toivon niin."

Heidi kertoo lähtevänsä hakemaan Cariadia sisälle ja kuulen, kuinka se poistuessaan nostaa riimun koukusta tamman karsinanovessa. Otan toppiksen Sessan niskasta ja saan samalla snäpissä viestin meiän Kallan Kirkonkylän yläasteen 9A:n luokkachatissa. Kaverit on menossa hengailee koulun pihalle. Hitto, ja mun pitäs vielä ratsastaa Sessa.

Tekstaan äitille anovan pyynnön, voisinko mennä vielä seiskan jälkeen kylälle, mutta saan napakan vastauksen jossa muistutetaan ilta kahdeksan kotiintuloajasta arkisin. Snäppään pahoittelut kaiffareille ja marssin loimen kera takaisin satulahuoneeseen hakemaan varusteita.

E-pis-tä.
avatar
Janna K.
Kaajapurolainen

Ikä : 15
Viestien lukumäärä : 8

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Sessan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa