Ohjeet tallilaisille

Siirry alas

Ohjeet tallilaisille Empty Ohjeet tallilaisille

Viesti kirjoittaja Amanda S. lähetetty 02.06.17 22:58

Auburnin Kartanolla harrastaminen

Vuorovaikutus asiakkaiden ja henkilökunnan välillä on tehty mahdollisimman palkitsevaksi ja henkilökohtaiseksi jokaisen tulevaisuuden suunnitelmia silmällä pitäen. Aktiivinen palautteenanto ja tavoitteellinen ratsastus koukuttaa ja pitää mielenkiintoa yllä sekä oman- että vuokrahevosen kanssa harrastamisessa, olematta kuitenkaan stressaavaa.

1A. Aloittaminen

Auburnin Kartanolla on tällä hetkellä mahdollista harrastaa ratsastusta joko vuokraamalla/ hoitamalla tallin hevosta tai tuomalla sinne oman hevosen. Sekä vuokrahevosia että tallipaikkoja on rajoitetusti, joten mukaan toimintaan on mahdollista pyrkiä vain erillisten hakujen aikaan.

Päätyessäsi hakemaan vuokrahevosta,
huomioi hevosen valinnassa ainakin seuraavat asiat:


 • Omat kiinnostuksenkohteesi ja hevosen painotus: haluatko tähdätä tavoitteellisesti este-, koulu- tai kenttäkilpailuihin? Valitse hevonen, jonka painotus mahdollistaa kehittymisen siinä lajissa, joka on itsellesi mieleinen.
 • Yleispainoitteisesti harrastaminen on myös mahdollista, mutta silloin kehittyminen lajikohtaisesti on hitaampaa. Muista katsoa hevosen painotus sen mukaan, mitä lajia mahdollisesti harrastaisit eniten. Tavoitetta voi tulevaisuudessa vaihtaa, jos valmentautuminen alkaa kiinnostamaan!
 • Minkälainen ratsastaja olet: tuletko toimeen säpäkän kilpahevosen kanssa vai tarvitsetko rauhallisen opetusmestarin? Tutustu hevosen luonteeseen.

Päätyessäsi hakemaan tallipaikkaa,
huomioi ainakin seuraava asia:


 • Rodulla, lajipainotuksella tai sukupuolella ei ole väliä, kunhan hevosesi on aktiivinen harrastehevonen: Auburn Estate ei majoita niin kutsuttuja "puskahevosia".

Auburn Estatessa sekä vuokralaisten että hevostenomistajien elämää seurataan yhdessä valmentajien kanssa asetettujen tavoitteiden pohjalta.

Ohjeet tallilaisille Kouluratsastus1Tavoitteet ratsastajilla voivat olla kunnianhimoisia ja vaatia paljon työtä, tai sitten pitkällä tähtäimellä suunniteltuja hitaasti saavutettavia kokonaisuuksia. Mitään vaatimuksia tavoitteille ei ole: "Kuukauden päästä starttaamme Vaativassa B:ssä" ja "Vuoden päästä hyppäämme valmennuksessa 80cm radan" ovat yhtä päteviä suunnitelmia. Yhteistä tavoitteille on se, että niiden eteen tehtyä työtä aktiivisesti seurataan, ja mikä parasta, siitä palkitaan.
Ennen liittymistä on tärkeää siis lukea sivut ja foorumi infoineen huolella, tutustua hevosiin ja tallin käytäntöihin, sekä miettiä omat haaveet ja tavoitteet ratsastajana.

Hauissa päätetyt tallilaiset luovat itse itselleen oman kaapin niille tarkoitetulle alueelle foorumilla. Varustekaapissa ratsastaja esittelee itsensä, vuokrahevosensa/oman hevosensa, ja voi lisätä sinne niin halutessaan saavuttamansa palkinnot sekä kuvat itsestään. Varustekaappien kautta muut pääsevät tutustumaan Auburnilaisiin helposti! Kaapin päivitys on tallilaisen vastuulla.

Hakupäätösten jälkeen tallilaisiin ottaa foorumilla yhteyttä tavoitteiden pohjalta jompi kumpi tallinomistajista, jonka kanssa yhdessä luodaan ensimmäinen tavoite. Tätä varten ratsastajalle ilmestyy toimistoon oma "kansio", jonka päivityksestä vastaa ainoastaan tallin henkilökunta. Ratsastaja voi seurata kansiosta palautetta kehityksestään ja toiminnastaan tallilla. Lue kohta 1C, jossa kerrotaan yksityiskohtaisemmin Auburnin feedbackista.

1B. Tallilla käyminen

Tallilla käyminen tapahtuu joko perinteisesti päiväkirjamerkinnöin (tarinat, piirustukset) tai roolipelauksena. Jokaisesta merkinnästä ratsastaja saa palautteen. Roolipelaukseen löydät ohjeet sille tarkoitetulta alueelta foorumilta.

Vinkkejä mielekkääseen tarinointiin:


 • Käy silloin kun ehdit! Älä ota stressiä, mutta pyri pitämään itsestäsi ääntä niin, että henkilökunta tietää sinun olevan menossa mukana. Ole mukana toiminnassa, inspiroi ja kehitä juonta - se motivoi sinun lisäksesi myös muita!
 • Pidä tallilla käynti realistisena: aina ei suju, kukaan ei ole täydellinen, kaikki eivät tykkää kaikista, kaikki eivät tule kaikkien kanssa toimeen (koskee niin ihmisiä kuin hevosiakin).
 • Pyri pitämään kiinni hevosten luonteista.
 • Tallinomistajien sana on laki, mutta kaikkea ei tarvitse niellä mukisematta: uskalla omistaa mielipiteitä!
 • Piirtäessäsi noudata pohjapiirustuksia.

1C. Tavoitteiden seuranta

Jotta tarinoinnissa säilyisi mielekkyys, Auburnin Kartanolla jokaisen ratsastajan edistymistä seurataan tallin henkilökunnan toimesta. Toimistosta löytyvät kansiot on aakkostettu hyllyyn asiakkaiden nimien perusteella: näihin kansioihin on kirjoitettu niin ratsastajan perustiedot kuin tavoitteetkin ja aktiivisuudesta saatu palaute. Seurantaa helpottamaan jokaisen lajin tasot on niputettu viiteen kokonaisuuteen, joita kuvaavat jalokivimerkit. Katso tasot täältä.Ohjeet tallilaisille Esteratsastus1

Palautetta saadaan vastuuvalmentajalta sekä tallin henkilökunnalta ja se voi liittyä niin ratsastukseen, arjen askareisiin kuin vaikkapa käytökseen tallilla. Mitä aktiivisempi olet, sitä enemmän saat palautetta ja sitä nopeammin kehityt.


 • Pidä tavoite mielessä. Jos tavoite on kunnianhimoinen, treenaa sitä varten jokaisella ratsastus kerralla.
 • Reagoi palautteeseen: jos vastuuvalmentaja huomauttaa vastalaukoissa olevan harjoituksen varaa, treenaa niitä ahkerasti!
 • Aktiivisuudesta ja innokkuudesta palkitaan, joten oman kansion seuraaminen kannattaa myös erinäisten lahjojen takia. Lahjoja on erilaisia, eikä niitä voi tarkoituksellisesti tavoitella!

Tavoitteiden havittelu ja saavuttaminen nostaa ratsukon tasoa, ja näin ollen enemmän tai vähemmän pinnallisten ihmisten keskuudessa myös statustasi tallilaisena. Lisää valtaa ja näkyvyyttä? Kyllä kiitos.

Miksi harjoitella? Toistamiseen mainittuna: aina ei voi sujua, tai sitten sujuu ja hyvin sujuukin. Siksi esimerkiksi valmennukset Auburnissa järjestetään tavalla, joka tekee kehittymisestä sattumanvaraista. Valmennuksen osallistujien kesken arvotaan, miten kunkin ratsukon valmennus tulee sujumaan, jonka pohjalta ratsastaja tekee suoritusmerkinnän. Tämä tekee valmentautumisesta jännittävää, turhauttavaa tai palkitsevaa. Ratsukon aktiivinen harjoittelu nostaa mahdollisuuksia onnistuneeseen valmennukseen (huonon arvan suosiessa suoritusta parannetaan), siksi treenaus kannattaa!

1D. Kaikki pähkinänkuoressa


  1. Hae tallilaiseksi, aseta itsellesi tavoite
  2. Käy tallilla (päiväkirjamerkinnät, piirustukset yms.)
  3. Lue palautetta, reagoi siihen, harjoittele
  4. Jos olet kunnianhimoinen: osallistu valmennuksiin, kehity
  5. Jos olet kunnianhimoinen: kilpaile ja nosta tasoasi
  6. Ennen kaikkea: tule osaksi tallia, luo ihmissuhteita, selvitä mysteereitä,
  nauti hevosharrastuksesta ja pidä kivaa!

_________________
I like people the way I like my tea. I hate tea.
TILANNETOPIC |  AMANDA JOSEFIINA SOKKA
Amanda S.
Amanda S.
Tallinomistaja

Ikä : 28
Viestien lukumäärä : 299

http://auburnestate.altervista.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Ohjeet tallilaisille Empty Foorumivinkit

Viesti kirjoittaja Isabella S. lähetetty 10.10.17 13:45

Foorumin käyttö ja uudet ominaisuudet

Käyttäjän merkitseminen (tagging):

Nyt käyttäjiä on mahdollista tägätä viesteihin, lisää vain @ nimimerkin eteen. Kun aloitat kirjoittamalla @ -merkin viestiin, foorumi ehdottaa sinulle listaa käyttäjistä, jotka ovat sillä hetkellä online. Saat lisää käyttäjävaihtoehtoja alkamalla kirjoittaa nimimerkkiä @ -merkin perään.

Tägätty käyttäjä saa ilmoituksen ja löytää viestisi helpommin. Toiminto on käyttökelpoinen erityisesti roolipelissä, mutta miksei hoitopäiväkirjamerkinnöissäkin. Voit tarinasi loppuun (tai alkuun tai nimen kohdalle, tyyli vapaa) merkitä tarinassa esiintyvät henkilöt. Näin he näkevät itseään koskettavan tekstin varmemmin.

Esimerkki: Kanssani tallia ylläpitää @Amanda S.

Kun laitat hiiresi tägätyn henkilön kuvan päälle, alareunaan ilmaantuu muutama pikanappi. Pääset suoraan kyseisen käyttäjän profiiliin, voit lähettää hänelle pikaviestin tai katsoa kaikki henkilön kirjoittamat viestit.

Ystävät:
Menemällä omaan profiiliisi "Ystävät" -välilehdelle voit pyytää käyttäjiä ystäväksesi. (Lisäys onnistuu myös ystäväksi halutun profiilisivun kautta, mutta sitten se täytyy tehdä yksitellen). Ystävistä on ainakin se hyöty, että foorumin yksityisviestiä lähettäessä saat vastaanottajista pikavalikon, jossa näkyvät vain ystäväsi. Toki profiileissa näkyy myös, kuinka monta ystävää kullakin käyttäjällä on.

Hashtagit:

Käyttäjien merkitsemisen lisäksi foorumilla voi nyt lisätä hashtageja ja merkitä näin jonkin tietyn aiheen. On suositeltavaa, että samassa aihepiirissä käytettäisiin samoja tageja. Kun tageja alkaa tulla käyttöön, saat valittua viestinkirjoituskentän työkalupalkista # -ikonin kohdalta jo valmiiksi käytössä olevia tageja.

Esimerkki: #isbehoitaa

Tagin lisäyksen jälkeen tämä viesti löytyy foorumin hausta, jos hakusanaksi syötetään isbehoitaa (rasti ruutuun: tags). Näin voidaan seurata jotakin tiettyä juonikuviota, joka esiintyy useissa paikoissa foorumilla (suhde, hevosen päiväkirja, valmennus, joku tapahtuma jne.). Huomaathan, että tagi täytyy lisätä viestikohtaisesti. Toki esimerkiksi roolipelin ensimmäisen viestin tägäys vie käyttäjän oikean ketjun pariin, eikä jokaista viestiä merkitä uudelleen.

Jos haluat seurata jotakin sinua kiinnostavaa tagia (esimerkiksi #isbehoitaa ), niin klikkaamalla saat taas näkyviisi pikavalikon. Seuraamasi tägit löydät oman profiilisi välilehdeltä "tags".


_________________
Isabella who? | Spin-off tarinat | Team-tammat <3
Isabella S.
Isabella S.
Tallinomistaja

Ikä : 30
Viestien lukumäärä : 825

http://auburnestate.altervista.org/hevoset.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa