Tarinoita sieltä sun täältä

Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 17.10.17 23:06

Matias pyöritteli mulle huvittuneena päätään.
”Mä olisin luullut, että sä osaisit viimein elää paremmin, mutta mihinkäs se koira karvoistaan pääsis”, brunette sanoi ivalliseen sävyyn ja joi lasistaan ison kulauksen. ”Kun löysit Siljan mä olin varma, että viimein osaisit jotain mistä meidän vanhemmat olis ollut ylpeitä. Olisinpa tajunnut miten väärässä mä olinkaan.”
”Älä ota niitä mukaan tähän”, äyskäisin.
”Ihan hyvin voin ottaa jos se saisi sinutkin joskus tajuamaan, että vaikka he eivät ole täällä valvomassa niin osaisit edes joskus käyttäytyä.”
”Mä en suostunut näkemään sua vaan sen takia, että alkaisit valittamaan musta”, kommentoin ja pyörittelin pulloa kädessäni. Ei tehnyt yhtään mieli edes siemaista siitä.
Nuorempi veljeni mulkaisi minua.
”Mä voin valittaa ihan miten paljon mä haluan”, Matias löi tyhjän lasinsa pöytään ja katsoi minua tuimasti. ”Sun vikahan kaikki loppujen lopuksi on, että me tässä tilanteessa ees ollaan!”
”Tiedät kyllä, ettei se mun vika ollut!” älähdin puolustavaan sävyyn.
”Kaikki muut voi sääliä sua, mutta mä ja sä tiedetään ihan hyvin, että se kaikki oli vaan sun vika. Kukaan muu ei ollut syyllinen! Oli vahinko tai ei niin sä sen aiheutit!” oikein kuulin sen kaiken tuskan veljestäni ja se jätti minut hiljaiseksi.
”Matias..”
Mies kuitenkin nousi tuohtuneena pöydästä ja lähti niin hyvineen ovet paukkuen Krouvista. Hän ei ollut edes kertonut syytään tulemiseensa.

Annoin pääni painua käsieni väliin ja en tiennyt olinko tilanteesta järkyttynyt vai pelkästään hämilläni. En ollut uskonut, että olisin saanut suoraan kuulla syytöksiä tapahtuneesta. Kaikki olivat sanoneet, ettei se ollut mitenkään syyni, mutta oliko se?
”Mikael, ole nyt vaiti!” isäni komensi ja katsoi minua vakaasti. ”Keskity nyt siihen ajamiseen kun on pimeää..”
”Mutta se Capris olisi juuri oikea hevonen Matiakselle”, tyydyin vastaamaan rauhalliseen sävyyn. ”Ajattele nyt! Sähän haluat, että se palaisi takaisin ja jatkaisi tilalla. Mikä olisi sen parempi kuin hyvä hevonen mitä se ei osais vastustaa. Capris on Gabrielletin varsa ja tiedät miten tunteellinen Matias on sitä hevosta kohtaan... tai oli”, väitin.
Isäni naurahti ivalliseen sävyyn.
”Mä en tosissaan anna veljellesi palkintoa siitä mitä hän teki. Hän saa ihan itse tulla pyytämään ensin anteeksi tekemisiään, joten älä Mikael puutu tähän. Katso nyt vaan tietä.”
”Äiti..” katsoin taustapeilistä äitini asiallisen rauhallisia kasvoja. ”Kai sä nyt edes haluat, että Matias tulee takaisin?”
”Mikael rakas, totta kai me molemmat halutaan sitä, mutta isäsi on aivan oikeassa. Ei me voida ostaa kallista estehevosta ja olettaa, että hän palaisi. Sitä paitsi mehän ollaan menossa katsomaan sulle uutta kouluratsua. Siitä hyötyy koko tila kun saadaan se jalostuskäyttöön. Ei estehevosella tee meistä kukaan mitään.”
”Matias tekee..”
”Mikael!”
”NO?”
”Varo!”
Ehdin kääntää katseeni eteenpäin, mutta rekan sokaisevat valot olivat  jo sellaisessa kohtaa missä niide
n ei kuulunut olla...
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 11.09.18 23:16

Tuhlaajapojan paluu 11.9.2018

Vedin syvään henkeä astuessani tummanharmaasta Panamerasta ulos valkoisen kivitalon pihalle. Tuttu maisema tuntui ennenkaikkea turvalliselta. Oli kiva palata kotiin. Kiva. Se sana piti kyllä paljon sisällään. Huokaisten löin Porchen oven kiinni napattuani ensin matkalaukkuni takapenkiltä. Kävelin harmaat kivistä tehdyt rappuset ylös etuovelleni ja kaivoin taskusta avaimet. Niissä roikkui vieläkin Siljan antama kultainen kettinki, joka oli omiaan parantamaan avaimieni löydettävyyttä. Silti ex-tyttöystävän lahjan säilyttäminen noin esillä ei tuntunut enää normaalilta. Varsinkin kun kaikki oli muuttunut.

Tuntui oudolta astua viileeseen asuntoon, vaikka tiesin, että se oli minun ja se oli tuttu. Paikka jonka tiesi läpikotaisin. Silti kun olit viettänyt kuukausia poissa, se tuntui samaan aikaan täysin vieraalta.

Riisuin ulkovaatteeni ja sen jälkeen heittäydyin selälleni mustalle nahkasohvalle. Se oli nahkasohvaksi yllättävän tyylikäs ja mukava samaan aikaan. Paljon siis sohvalta. Haroin hiuksiani yrittäen saada itselleni rennompaa olotilaa.

En onnistunut siinä.

Koko viime kevät, kesä ja koko aika tähän päivään saakka vilisivät päässäni tiuhaan. Kaikki tapahtunut, joka alkoi jo silloin kun tiet olivat jäisiä. Silloin kun nousukiidossa oleva ratsastajan urani keskeytyi ja pahasti. Mistä siis oli kyse? Katoamistemppuni koko Kallasta johtui siitä, että olin ajanut ojaan oikeasti aika pahasti. Myönnän, että ylinopeus jäisellä tiellä ei ollut hyvä idea, saati kun tuli jyrkkään mutkaan. Siinä vaiheessa ei mikään enää auttanut kun auto oli luisunut ensin vastakkaiselle kaistalle, siitä ojaan, muutaman kerran katon kautta ympäri ja rikkoen samalla kaksi valopylvästä. Siitä oli paikallisessa lehdessä, mutta onneksi rahan avulla välttyi siltä, että mitään tietojani ei julkaistu. Kaikki tiesivät kolarista, mutta en uskonut kenenkään tietävän, että minä olin kuski.

Tajuni oli palannut aika nopeasti, mutta olin saanut todella pahat vauriot jalkoihin. En pystynyt edes kävelemään. Silloin olin todella vihainen ja harmillinen kun tajusin, etten voisi hetkeen ratsastaa. Olin niin pettynyt, että olin parissa päivässä myynnyt tuttavieni avulla rakkaimman hevoseni Haitan pois. Halusin kaikesta eroon kun tuntui, että menetin jo kaikki. Olin varma, että olisin pyörätuolissa loppuelämäni. Sen takia ei mennyt kauaa kun hävisin Auburnista. Haitta vain haettiin sieltä pois ja enempää ilmoittamatta katosin. Sydämessäni jäin kaipaamaan yhtä henkilöä erityisesti, mutta Isabella kuului Auburniin yhtälailla kuin tammani, joten en puhunut naisellekaan enää koskaan mitään. Nyt kaduin sitä, mutta millekään ei voinut mitään. Nykyään pystyin liikkumaan jo normaalisti, mutta ratsastamaan en ollut enää halunnut. Muuten olin urheillut todella paljon ja olin elämäni kunnossa. Minulta vain puuttui Haitta.

Kesällä olin etsinyt tamman käsiini vain saadakseni tietää, että se oli saanut jalkavamman, Sellaisen, että se pystyi elämään, mutta sillä ei voisi todennäköisesti koskaan ratsastaa rankemmin. Sen kuullessani sydämeni oli tainnut hajota. En saanut laadukasta tammaani enää takaisin. Ennen kuin poistuin sieltä, olin kyllä saanut kuulla Haitan varsasta ja olinkin tehnyt 5-vuotiaasta Baltheoksesta tarjouksen. Ihan vain siksi, että kaipasin sitä samankaltaisuutta mitä sen emässä oli.

Nyt minulla ei ollut oikein mitään ja palasin Kallaan rankentamaan elämääni uudestaan.
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 19.10.18 17:43

Ylös vai alas? 19.10.2018

Salitreenin jälkeen oli mukava haukata happea juoksemalla ja joka ilta juoksulenkkini päättyi sinne minne unelmani olivat jääneet. Auburn Estateen. Tähtien ja kuun loisteessa oli mukava seurailla tallin elämää johon en kuulunut enää ollenkaan. Olin kirjaimellisesti ulkopuolinen, vaikka alle vuosi sitten olin kuulunut sinne samalla tavalla kuin muut nyt. Nyt heppapojalta puuttui talli ja hevonen. Sitä myöten myös tietynlainen elämäntyyli. Näinä aikoina aika menikin urheiluun ja sen kyllä huomasi helposti. Treenin jälkeinen suihku kotona piristi ja sen jälkeen olikin hyvä siirtyä vakituiseen juomapaikkaan. Kallan krouvi oli tullut vastaan vähän liiankin usein.

Tilasin pöydässä karskeasti vain ison tuopin olutta ja siirryin nurkkapöytään istumaan. Sieltä oli hyvä seurailla paikan muuta menoa ja vaikka olinkin nurkassa niin olin silti tarpeeksi näkyvillä. Siemailin Sandelsia yllättävän varovaisesti ja odotin. Välillä vilkuilin baaritiskin takana pyörivää Dannia, jonka olin tuntenut Auburnin kautta. Hevosenhoitaja, joka oli ensimmäisiä naisia, jotka sanoivat ei minun charmilleni. Sellainen sai mielenkiintoni heräämään, mutta lukuisista yrityksistä huolimatta olin saanut vain tiukanoloista piikittelyä takaisin. Kuulemma rikkaat luulivat saavansa kaiken haluamansa, mutta häntä en saisi mistään hinnasta. Yleensä olisin uskonut naisen olevan katkera, mutta Dannissa oli tietynlaista itsevarmuutta ja epäilin sitä kovasti.

”Kelpaako seura?”, yllättävä ääni herätti minut omista maailmoistani ja katsoin timmiä blondia ensin päästä varpaisiin. Tyttö oli selvästi minua nuorempi, mutta ihan hyvännäköinen, joten nyökkäsin luoden kasvoilleni pienen virneen. Tästä se taas lähtisi.

Ilta kului mukavissa merkeissä ja Tiiaksi osoittautunut neitokainen oli hakenut pöytäämme ystäviäänkin. Minä tilasin jatkuvasti pöydän täyteen juomia ja shotteja. Tunsin kuinka humala nousi päähäni ja sen huomasi myös muista. Hymyilytti. Välillä painoin huuleni viereisen naisen huulia vasten ja ajattelin vain kuinka hyvä ilta tästä oli tulossa. Fiiliksen mukaan meneminen oli mahtavaa ja nautin siitä, kuinka Tiia loi kateellisia katseita minuun ja hänen kaveriinsa Iidaan, jonka kanssa oli helppoa olla läheisimmissä merkeissä.

Kuten jokainen ilta niin myös Krouvi suljettiin ja päädyin pihalla nappaamaan kaksi naiskaverusta kainalooni. Huomasin toisen katseessa pientä epävarmuutta, mutta soittaessani taksia Iida sai Tiiankin humalatilan ylös ja lopulta kummatkin vaikuttivat tyytyväiseltä päätökseeni. Taksia sai odottaa kauan, mutta kahden naisen välissä penkillä istuminen läheisissä tunnelmissa ei tuntunut lainkaan pahalta, vaikka maailma pyörikin alkoholin vaikutuksesta päässä.

Taksin ajaessa pihaan annoin herrasmiesmäisesti naisten mennä edellä ja kun yritin itse mennä perässä niin minut vedettiinkin sivuun.

Kulmani kurtistuivat yllätyksestä ja humalassa jouduin hetken hakemaan tasapainoa, jotta en olisi päätynyt tekemään lähempää tuttavuutta maan kanssa.
”Silja?” katsoin naista aivan hämilläni. Mitä ex-tyttöystäväni teki edessäni varsin tympääntyneen näköisenä?
”Oon kattonu sun menoa viimeiset pari viikkoa ja mun oli pakko puuttua”, blondi siristi silmiään. Oliko hän vihainen?
”Herranjestas Mikael. Etkö sä edes tajua mitä sä teet?”
Katsoin vieläkin naista sanomatta sanaakaan. Mikä pointti tässä oli?
”Tiedätkö sä millainen maine sulle tulee jos jatkat samalla tavalla?”
Vieläkään en noteerannut naisen sanoja. Oliko Silja mustasukkainen? Loin hymyn huulilleni ja ilman ennakkovaroitusta suutelin naista, kuten ennen vanhaan. Epäröinnin jälkeen sain blondilta jopa vastakaikua, kunnes tämän kääntyi ja tarrasi minua kädestä kiinni.
”Oot ainakin tosi humalassa näköjään.. Vien sut kotiin. Mulla oli sulle oikeeta asiaakin, mutta se saa odottaa huomiseen..”
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 20.11.18 20:36

Naiset pahan alku ja juuri? 20.11.2018

Raudan nostaminen oli yksi viikottaisista rutiineista juoksemisen lisäksi. Kunnon musiikin soidessa taustalla oli helppo keskittyä treenaamiseen. Niin ne kaikki sanoivat. Itse olin aivan eri mieltä. Saadessani uudestaan tallipaikan Auburnista olin treenannut entistä enemmän ja oli jopa itse pakko myöntää, että harjoittelu oli kyllä tuottanut tulosta. Ainakin ulkoisesti. Silti päässäni pyöri liikaa eräs asia. Varmaan sellainen mikä pyöri monen miehen mielessä.

Nainen.

Eikä mikä tahansa nainen. Ei, ei tosiaan Silja, vaikka blondi olikin kääntänyt aavistuksen elämääni toiseen suuntaan. Kuulemma ei ollut hyväksyttävää käydä Kallan kaikkia naisia läpi. Vitut. En ollut lähelläkään sellaista. Silti olin ehkä vähän ryhdistäytynyt, enkä ollut käynyt Krouvissa pariin viikkoon. Se oli oikeastaan suoranainen ihme. Siitä kiitin ex-tyttöystävääni. Jos omisti nuoren hevosen niin ei ollut kovinkaan kannattavaa ryypätä joka ilta vaan keskittyä olennaisempaan asiaan. Treenaamiseen niin itsensä kun hevosen kanssa.

Kyseessä oli tosiaan kuitenkin Isabella, jota olin miettinyt jo ennen Auburnia ja auta armias vielä enemmän sen jälkeen kun olin kohdannut naisen Velmun karsinan edessä. Olin ehkä pettynyt siihen, miten alkava juttumme oli aikoinaan päättynyt, mutta Isbe oli silti edelleen Isbe ja noin kaunista naista ei pitänyt ottaa uudestaan jos oli jo mokannut. Sellainen sai turhautumaan vähemmästäkin.

Tuollaista asiaa kun mietti kovassa treenissä niin mietti sitä hevosenkin selässä. Sen huomasi kun lensi kolmatta kertaa nuoren orin selästä maahan.

”Mikael Aarnisuo! Mitä pelleilyä tuo on?” naisen suorastaan vihainen ääni kajahti aika nopeaan ilmoille kentän laidalta. Jo ennen sellaista kysymystä kuin vaikka oletko kunnossa?

Danni kävi nappaamassa hevosensa kiinni ja piteli sitä ohjista kiinni kun kävelin selkää hieroen heidän luokseen.
”Se on virkeässä kunnossa. Suosittelen, että juoksuttaisit sitä...”, aloitin kylmästi, mutta brunette katsoi minua murhaavasti.
”Mikael! Mä näin kyllä Auburnissa viime talvena kun pysyit hevosesi selässä, vaikka se olisi tehnyt mitä piruetteja. Sen takia mä pyysinki sua tähän diiliin. Mikä sua nyt vaivaa?”
Purin huultani. Epäilin vahvasti, että naisella oli se aika kuukaudesta menossa.

Sormia napsautettiin kasvojeni edessä.

”Kuunteletko sä edes?!” Kallasvuon nainen katsoi mua edelleen pahasti.
”Kuuntelen”
”Hyvä”
”Joko sä lopetit?” Kallistin päätäni luoden kasvoille pienen virneen, jota kukaan nainen ei olisi voinut vastustaa.

Paitsi Danni.

Katselin kuinka brunette käänsi armottomasti selkänsä minulle nousten itse Baltheoksen selkään. Päätäni pyöritellen lähdin kävelemään kentältä ulos.

”Seuraavan kerran kun tulet niin vaadin täydellistä keskittymistä tai diili on ohi!” Sain vielä yhden huudon perääni talsiessani suoraan autolleni. Mikä nainen.

Kotona oli helppo vain riisutua ja astella kuumaan suihkuun. Antaa veden virrata päästä varpaisiin. Se jos joku oli rauhoittavaa. Vaikka elämäni ei vieläkään ollut täysin tasapainossa.


Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 08.01.19 0:59

Hei taas, petturi. 08.01.2019

Ikkunoista tulevat valonsäteet häikäisivät pahasti, vaikka olin luullut sulkeneeni kaihtimet yöllä. En näköjään ollut. Kirkas valo sai minut piristymään sen verran, että oli aivan pakko avata silmät. Tiesin, etten saisi enää unta. Hieraisin ensin silmiäni, sitten kuivia suunpieliäni ja lopulta käsi käväisi jo valmiiksi sekaisin olevassa hiuspehkossa. Päätä jomotti ja hirveä jano poltteli kurkkua. Krapula. Se se oli. Nousin sängyssä käsieni varaan ja silloin huomasin naisen siinä vieressä. Ensin kurtistin kulmiani, koska tuota kohtaa en kyllä eilisestä Krouvin reissusta muistanut. Sitten tunnistin bruneten Danniksi ja pieni virne käväisi huulillani. Olin viimein onnistunut!

Sivelin tyytyväisenä naisen sileää poskea ja ajattelin, miten kaunis tuo olikaan. Harmi, etten muistanut yöstä mitään.

Annoin sormieni liukua Dannin kasvoilta kaulalle ja siitä paljaalle olkapäälle. Jostain syystä se tuntui väärältä, enkä ollut ainoa, joka niin ajatteli.
”Mitä vittua Mikke?!” kämmeneni huitaistiin nopeasti syrjään samalla kun brunette nousi yllättävän ketterästi istumaan. Olettaen, että hän oli vasta nukkunut varsin sikeästi.
Katsoin Dannia aivan hiljaa. Yritin lukea tilannetta, mutten osannut.
”Et sä noin voi alkaa koskettelemaan!” nainen huusikin ja pyöritteli tyytymättömänä päätään.
”No jos me ollaan yö oltu yhdessä ni ei kai tollasella oo enää mitään väliä?” levittelin käsiäni epäuskosena. Naiset, huoh, pyöräytin silmiäni.

Dannin ilme ei kuitenkaan edes hievahtanut toiseen suuntaan.
”Me ei tehty mitään sellasta. Etkö sä muista?”
”En.”
”Huomaan.”

Sitten brunette nousi sängystä ylös puhuen jostain veden hakemisesta, enkä voinut kuin jäädä katsomaan naisen perään. Tuon kroppa hipoi lähes täydellisyyttä ja jouduin puremaan huulta, jotten olisi heittänyt ilmoille jotain tosi nasevaa kommenttia. Tiesin, että olisin saanut siitä vain läimäisyn kasvoille tai johonkin ihan väärään paikkaan. Sen sijaan nousin itsekin ylös ja harpoin naisen perässä keittiöön.

”Harva nainen vaan ilman syytä nukkuu mun vieressä pelkillä alusvaatteilla”, yritin perustella luulojani.
Danni joi lasinsa tyhjäksi ennenkuin sain häneltä edes katsetta.
”Ja siinä se vastaus tulikin. Mulla oli alusvaatteet. Etkö sä ole nähnyt naista kesällä bikineissä? Ihan sama asia.”
Huokaisin. Tuossa oli liian itsevarma nainen. Ei minun tyyppiäni.
”Tulin tänne juttelemaan siitä hevosenhoitajan pestistä”, Danni sitten kertoi ja muistikuvia alkoikin palautumaan mieleeni. Yritimme laatia sopimusta Velmun hoitajuudesta ensin Krouvissa ja sitten luonani muutamilla. Mitään sopimusta ei syntynyt. En muistanut kuitenkaan miksi naikkonen oli jäänyt yöksi.
”Aa joo”, hieraisin taas hiuksiani ja annoin olla.

Danni alkoi keräilemään vaatteitaan sitten sohvalta ja pukeuduttuaan tämä katosi eteiseen.
”Muistaki olla juomatta tänään. Sun pitää liikuttaa Baltheos huomenna”, sain vain tuiman katseen lopuksi, ennen kuin ovi paiskaistiin kiinni. Siinä vaiheessa uskoin, että tuo nainen olisi ikisinkku. Miehet varmasti pelkäsivät häntä. Minä en todellakaan, mutta ai että kun nainen osasi ottaa joskus hermoille.

Naisen lähdön jälkeen talossa oli hiljaista.

Kävin yllättävän pitkässä suihkussa. Varmaan kymmenisen minuuttia. Sitten harjasin hampaat, oioin hiukset ja puin aavistuksen siistimpää ylle. Jos oli rahaa niin mieluusti halusin myös näyttää hyvältä ja tyylikkäältä missä vaan. Laitettuani lompakon ja puhelimen taskuuni kävelin autotalliini, jossa harmaa Panamera oli onneksi täysin sula. Istuin autoon ja heti minulle soitettiin. Se oli Silja.
Pienen epäröinnin jälkeen vastasin.

”Joo?”
”Tiesitkö, että susta on juttu urheilusivuilla?”
”Ööm, en?” mietin kuumeisesti vain, että mitä vittua nyt taas.
”Mikael Aarnisuon paluu kilpakentille pahan kolarin jälkeen”, Silja sanoi hitaasti. ”Noin kuuluu hieno otsikko. Sun onnistunut kisasuoritus viime viikonlopulta on huomattu”
Purin hampaani tiukasti yhteen ja suljin puhelimen. Etsin netistä käteeni kyseisen artikkelin ja luin sen läpi.

Totta tosiaan. Siinä puhuttiin onnistuneesta paluusta ratsastuksen pariin, mutta miten artikkelissa mainittiin melkein vuodentakainen kolari? Olin kuitenkin silloin pimittänyt tiedon todella hyvin rahan avulla. Kenenkään ei pitäisi tietää siitä.

Paitsi.

Selasin artikkelin loppuun, jossa kerrottiin kirjoittaja. Matias Aarnisuo. Ihminen, josta en ole kuullut vuosiin.
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 28.01.19 18:01

Selvästi tuhoontuomittu suku, 28.01.2019

Ilmassa saattoi yhä haistaa palaneen puisen käryn kävellessäni perheeni lopullisessa tuhoutumispaikassa -lapsuudenkodissani. Aivan kuin tulipalo olisi tapahtunut eilen. Lumi narskui kenkieni alla kävellessäni raunioiden keskellä. Katselin kuinka kiviset osat olivat ainoina pystyssä ja kuinka koko asuintalo oli palanut perustuksia lukuunottamatta maan tasalle. Ainoastaan tallirakennuksesta pystyi erottamaan kokonaisia huoneiden sijainteja.

Koko paikka oli hyvin karua katseltavaa ja kesällä olisi huomannut kuinka metsittynyt ennen niin hieno alue oli nyt.

Kävelinkin talliin sisälle, jos sitä nyt sisälle sanomiseksi pystyi edes sanomaan. Pieni hymy kävi kuitenkin huulillani kun tunnistin muutaman karsinan sijainnin. Siellä oli ollut minun suuri raudikkoni ja Belloube, hevonen jonka kanssa starttasin ensimmäiset vaativani. Pysähdyin viimeisen karsinan eteen ja kurtistin kulmiani.

Siinä oli jopa nimikyltti tallella.

Yesbaby.

Niin siinä luki.

Pieni pala nousi kurkkuuni ja painoin hampaani tiukasti yhteen. Muistin, kuinka olin ripustanut kyltin siihen. Olin jopa tehnyt nimikyltin aivan itse, koska olin ollut sinä päivänä niin onnessani. Hymyilin, mutta samalla silmäni kostuivat. Vanhempani olivat silloin luvanneet, että Matias saisi vihdoin palata kotiin ja tuoda estehevosensa mukanaan. Ennen kun he olivat ajatelleet, että esteratsastus oli ihan turha laji. Sen takia veljeni oli alunperin joutunut lähtemään kotoaan. Esteratsastajaksi haluaminen kouluratsastusperheessä ei ollut kovinkaan hyvä asia. Vanhempamme kun eivät olleet kovin suotuisia asiaa kohtaan. Olin ehkä oppinut samaan asiaan itsekin, mutta silloin en halunnut mitään muuta kuin Matiaksen takaisin. Pikkuveljeni oli kuitenkin ollut minulle rakas.

Muistelin kuinka palasin samaisena iltana silloin vuosia sitten takaisin kotiin oltuani Peten kanssa pelaamassa jalkapalloa. Matias oli ollut paikalla ja riidellyt kauheasti isäni kanssa. En tiennyt vieläkään tarkalleen mistä. Vain sen, ettei isäni suututtamiseen tarvinnut oikein mitään. Sinä iltana veljeni kertoi minulle vain, että hänen hevosensa oli kuollut ähkyyn. Matias jopa purki vihaansa minuun. Kuulemma olin aivan samanlainen kuin isämme... Ilman syytä. Ajattelin sen johtuvan kuitenkin vain kouluratsastuksesta. Lajin valinnastani. Ehkä se oli Matiaksesta väärä?

Seuraavana iltana olimme lähteneet hakemaan minulle uutta kouluhevosta. Ajoin autoa ja yritin saada vanhempiani muuttamaan mieltään. Toivoin, että he olisivat ostaneet veljelleni uuden hevosen, kuten minullekin. Yritin matkalla kääntää vanhempieni päät. Isäni oli kuitenkin yhä edellisestä päivästä raivoissaan. Asia oli minulle vaikea, sillä halusin pikkuveljeni takaisin perheeseen.

Voi kun olisin silloin ollut vain hiljaa ja keskittynyt ajamiseen.

Ajoin kolarin vastaantulevaan rekkaan. Kolari oli Kallan yksi pahimpia.  Molemmat vanhempani olivat menehtyneet jo kauan ennen ambulanssin tuloa. Minä olin säilynyt hengissä kuin ihmeen kaupalla. Tokikaan en ruhjeitta, mutta elossa.

Päästyäni sairaalasta sain tietää, että perin vanhempieni koko omaisuuden ja tilan totta kai, mutta yksin. Matias oltiin jätetty ilman perintöä ja siitähän meidän vuosia kestänyt riita oli alkanut. Päästyäni takaisin kotiini onnettomuuden jälkeen asiat vain pahentuivat. En ehtinyt ajaa edes pihaan asti kun tajusin tilan olevan liekeissä. Niin talo kuin talli paloivat kuin viimeistä päivää. Olin tullut myöhässä pelastaakseni edes hevosia.

Luulin silloin, että Matias oli ollut syypää paloon, mutta tajusin vasta paljon myöhemmin, ettei veljeni koskaan voisi satuttaa hevosia..

Purin huultani.

Vanhojen muisteleminen oli tuskaa. Harva tiesikään mitä Aarnisuon nimen taakse piiloutuikaan. Täydellinen elämä? Kaukana siitä.

Kävelin pihalle kohti autoani. Pysähdyin kuitenkin kun huomasin tutun ihmisen seisovan jonkun naisen rinnalla autoni vieressä.

Matias..”, pääsi huulieni välistä hentona kuiskauksena.

Mies vain tuijotti minua.

”En ymmärrä miten kehtasit kirjoittaa minusta jutun Kallan Sanomiin”, olikin lopulta ainoa asia mitä pystyin kunnolla sanomaan ääneen.

Veljeni pyöritti silmiään. Sitten tämä käveli luokseni jättäen punatukkaisen naikkosen autolle.

”Hienoa jos sain siis vihdoin huomiosi, Mikael”, mies hymyili pienesti, mutta huomasin ivan hänen kasvoiltaan.
”En ymmärrä miksi. Luulin, että sä oisit arvostanut mun asioita vähän enemmän”, hymähdin.
”Mä en arvosta sua ollenkaan”, Matias kuitenkin totesi ja äänestä tiesin, että tuo puhui totta.
”Mä en ole koskaan tehnyt sulle mitään pahaa”
”Sä olet se paha. Sun takia mulla ei koskaan ole ollut perhettä!” mies astui minua lähemmäs. ”Ihan oikein, että maailma saa tietää sunkin salaisuudet. Sait ehkä rahat, mutta mä näytän, että se ei aina merkitse kaikkea! Et pääse omaisuudellasi kaikesta pälkähästä.”
”Mä tuin sua aina..”
”Et koskaan. Olit se vanhempien lellikki, joka sai kaiken haluamansa.”
”Mun ansiosta olisit saanut tuoda hevosesikin talliin..”
”Paskat”

Huokaisin.

”Mä en tiedä miten sä suututit isän, mutta mun ansiosta ne edes yritti kuunnella sua”, yritin pitää hermoni kasassa.
Sun ansiosta meillä ei ole enää edes vanhempia

Se oli minulle viimeinen niitti. Puristin nyrkkiäni ja löin pikkuveljeäni kasvoihin. Siitä syntyikin niin paha nyrkkitappelu, että Matiaksen nainen oli soittanut poliisit ja pääsin viettämään yöni putkassa.

Tästähän tulisi kova uutinen.
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 17.06.19 20:17

Päivä jona elämä sai uuden suunnan, 17.06.2019

Mikaelin mielestä oli hauskaa mennä Kallan Krouviin kaverinsa kanssa. Se tarkoitti sitä, ettei hän vaikuttanut epätoivoiselta, koska ei ollut yksin. Baaritiskiltä tilattiin isot Sandelssonit pariin kertaan ja sitten tiirailtiin kivannäköisiä leidejä. Jospa ei yötäkään tarvitsisi yksin viettää.

"Mikke!", Oscar naurahti Mikelle. "Katso, Siljakin on täällä."

Mikael hymähti asialle, mutta jäi silti tiirailemaan katsellaan blondia tuttuaan. Ex-tyttöystävä oli aina entinen, mutta tietyllä tapaa naikkonen kiinnosti edelleen. Ehkä kun heillä oli samoja mielenkiinnon kohteita. Loppuunsa harva oli kuitenkaan hevosihmisiä. Ainakaan niistä hyvännäköisistä.


Siljakin vilkuili joskus Miken suuntaan ja molemmat kyllä huomasivat toisensa. Välissä kuitenkin oli varma tieto, ettei siitä enää mitään tulisi heidän välilleen. Varsinkaan kun joku mies meni ja pussasi Siljaa otsalle. Sitten se mies istahti blondin viereen ja nappasi naisen syliinsä. Mikke oli siitä ehkä vähän katkera, mutta antoi asian olla ja tyytyi kaverinsa Kersantti Santun seuraan "ihmiskaverin" kadotessa vähän väliä pois näköpiiristä.


Lopulta Oscar tuli ja ohjasi Aarnisuon sivummalle pöytään, jossa istuskeli ennestään joku nainen. Mikael katsoi naista varsin häpeilemättömästi päästä varpaisiin ja istui tätä vastapäätä. Nainenhan oli varsin nätti hattaran vaaleanpunaise hiuksineen, valkoisessa mekossa ja korkeissa koroissaan. Mies virnisti ja nojasi pöydässään eteenpäin. Hymy hyytyi kuitenkin lyhyeen Oscarin istuessa naisen viereen ja pussatessa tuota huulille. Miken suu meni tiukaksi viivaksi, sillä ei tiennyt kaverillaan olevan muijaa.


"Me asutaan nykyään yhdessä", Oscar selitti huomatessaan kaverinsa hämmennyksen. "Mimsu ei vaan kauheena juo niin en oo voinu esitellä sulle". Mies katsoi ylpeänä ensin ilmiselvää avopuolisoaan ja sitten aremmin parasta kaveriaan.

"Olisihan tollanen tieto aika oleellinen joo..", Mikke tuumasi pöytää naputellen.

Nainen katsoi suurilla silmillään vuorotellen kumpaakin miestä vähän epävarmana mitä tilanteessa tekisi. Olihan Mikke naiselle täysin vieras ja hattarapää oli yllättynyt, ettei hänen mielitiettynsä ollut kertonut toiselle heidän suhteestaan. He kun kuulemma olivat läheisiäkin kavereita.


"Mikke Aarnisuo", Mikke esittäytyi kuitenkin rohkeasti ja tarjosi naiselle pöydän yli kättänsä, johon kaunotar tarttui hieman vaisusti.

"Mimmi Kallasvuo"...


Mikellä kesti kauan päästää naisen kädestä irti ennen kun lopulta teki sen katsoen naista hämmeksyen.

"Kallasvuo?", mies toisti kuin ei uskoisi sanaa todeksi. "Dannin sisko?"

Dannin nimen kuullessaan Mimmiksi esittäytynyt elävöityi silmissä.

"Tunnetko sä Dannin?!", nainen vaikutti ilahtuneelta. "Mistä ihmeestä?"

"Tallilta", Mikael tuumasi ja yritti etsiä hattarapäästä yhteneväisyyksiä siskoonsa verraten. Joita kyllä löytyi yllättävän paljon. Ihme, ettei Mikke aiemmin huomannut niitä.

"Aarnisuon poika tallilla", Oscarkin naurahti huvittuneesti väliin. "Ei uskoisi, vai mitä?"

Nainen pyöritti päätään.

"Ei joo."


Loppu ilta sujuikin hyvissä merkeissä Krouvissa. Ehkä liiankin hyvissä Miken osalta tai sitten ehkä vähän liian huonoissa. Riippui toki miltä kantilta  asiaa katsoi. Seuraavana aamuna Mikael Aarnisuo löysi itsensä nimittäin naisen vierestä. Eikä vain kenen tahansa naisen vierestä vaan Oscarin naisen vierestä, heidän yhteisestä asunnostaan.

Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 09.09.19 18:38

Elokuussa tapahtuu

Mikke saapui puolenpäivän aikaan Zettermanien pihalle. Ilma oli varsin pilvinen ja tuntui siltä, että kohta voisi alkaa satamaan. Itse asiassa vähän aikaa sitten oli satanutkin. Maa oli märkä, mutta missään ei näkynyt edes lätäköitä. Sen verran laadukkaasti tehdyn pihamaan kyllä huomasi näinkin pikkutarkka ihminen. Ei ehkä Auburnin tasoa, mutta hyvää tasoa kuitenkin.

Pian tallirakennuksesta käveli ulos vanhempi miespuolinen henkilö, jonka ikä läheni taatusti enemmän 60 kuin 50 ikävuotta.
"Moikka! Sä oot varmaan Mikael?"
Mikke käveli nyökäten hänen eteensä ja kätteli vanhempaa.
"Kyllä, Mikke Aarnisuo", hän esittäytyy kaihtaen automaattisesti Mikael-nimeä, mutta esittäytyessään yritti hymyillä hieman.
"Åke", toinenkin mies esittäytyi kääntyen tallinsa puoleen. "Rina onkin kävelyttämässä tammaa maastossa. Me voidaan mennä kentän katsomoon odottamaan. Pieni sade tuskin meitä hevosihmisiä haittaa!", mies naurahti.
Mikke kuitenkin nyrpisti nenäänsä. Jos oli maneesi niin miksei sitä käytetty?

Kauaa kentän laidalla ei tarvinnut odotella kunnes kavionkopse läheni ja kentälle asteli kaunis, siro ruunikko. Sillä oli pitkät jalat ja se asteli varsin reippaasti. Selässä istuva nainen antoi tammalle usein pidätteitä, johon hevonen ei aina jaksanut vastata kunnolla. Hevonen näytti muuten siltä, että sillä oli kauniit askeleet, mutta Mikke ei voinut lisäksi olla huomaamatta selässä istuvankin sievää profiilia.

Tamma pysäytettiin kentälle ja Mikke käveli Åken kanssa hevosen vierelle. Shaleraksi nimetty kaviokas puri kuolaintaan hieman kärsimättömän oloisena, mutta Rina sai tamman pysymään silti aloillaan sen aikaa kunnes Mikael pääsi siirtymään naisen tilalle satulaan.

Hevonen tuntui hyvin herkältä ja Mikke huomasi vertaavansa sitä Velmuun, kuten myös vanhaan hevoseensa Haittaan. Tämä yksilö ei kuitenkaan ollut lainkaan samanoloinen niiden kanssa. Herkkyydestä huolimatta sitä sai jalalla patistaa aika reilustikin eteen, jotta se alkoi käyttämään kroppaansa oikein. Muutoin se jäi edestä hyvin tyhjän oloiseksi.

Mikke kävi kaikki askellajit lyhyesti läpi samalla taivutellen hevosta ja kokeillen miten se reagoisi kaikkeen pyydettyyn. Tamma liikkui miehen mielestä todella hyvin jos ei laskenut satunnaisia säpsähdyksiä kun puskista lähti lintuja lentoon..

09.09.2019

Mikke kävi allekirjoittamassa sopimuksen, jolla Shalera siirtyi Aarnisuon omistukseen.
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 04.10.19 19:05

Mä tiesin jo joskus aiemmin, että mullistaisit mun elämän

04.10.2019 klo 15:47

"Kuulitko, että Oscar jätti Mimmin?", Teemu kysäisi vähän ohimennen ja sai Miken kurtistamaan kulmiaan. Hän ei ollut kuullut naisesta hetkeen.
"En. Ei se puhu mulle mistään", mies hymähti.
"Jaa. Ennenhän te puhuitte kaikesta".
"No en nyt siitä tiedä".
"Puhuitte kyllä. Oma asias sitten jos et kerro mulle nykysen tilanteen syitä."

Mikke puri hampaitaan tiukasti yhteen. Teemun ei ollut hyvä saada tietää syytä minkä takia parhaat kaverukset eivät olleet enää kavereita. Mikke ja Osku forever bromance ei ollutkaan forever.
"Tiiätkö ees miks ne sit eros?", hän kysyikin vuorostaan.
"Joo o... Mimmi kait tuli paksuks ja haluu pitää lapsen. Oscar ei."
"Mä olisin kyl luullut, että Oskuki ois sitä lasta halunnu. Sehän puhu aina kuinka kiva se ois".
"Jep", Teemu tuumasi. "Saa olla iso syy miks se ei yhtäkkiä haluakaan sitä."

Siinä vaiheessa Mikke nielaisi syvään aavistaen pahinta.

Klo 18:48

Mikael tuijottaa WhatsAppin viestikenttää mietteliäänä. Välillä siihen kirjoitetaan jotain ja välillä pyyhitään. Lopulta kenttä on taas kokonaan aivan tyhjä. Miehen pää lyö aivan tyhjää. Mitä tässä tilanteessa voisi edes kysyä? Entä jos lapsi ei ollutkaan Miken vaan jonkun muun? Olihan Mimmi ollut hänenkin kanssaan, vaikka oli suhteessa. Voihan se olla, että syy olikin kokonaan ihan toisenlainen ja sitten mies olisi olettanut itsestään vain liikoja. Mikke harkitsi hetken, että olisi antanut asian olla.

Hän ei pystynyt siihen.

"Kuulin, että erosit Oscarin kanssa. Onko sulla kaikki hyvin?", Mikael kirjoitti ja lähetti.
"Niin hyvin kuin tässä tilanteessa voi olla", tuli nopeasti lyhyt vastaus.
"Hyvä", mies tyytyi toteamaan vielä lyhyemmin.

Sitten nainen ei laittanut enää mitään ja Mikael mietti uskaltaako kysyä asiaa suoraan.

No mies kysyy kaikki aina suoraan...

"Onko se lapsi mun?"

Viesti katsottiin, mutta mitään ei vastattu. Mikestä tuntui, että häntä pidettiin pilkkanaan ja hammasta purren hän heitti puhelimen sivuun. Mies ehti syödä, käydä salilla ja suihkussakin käytiin. Silti ei vastausta kuulunut ja Mikke alkoi turhautua.

Kai Mimmi olisi sanonut suoraan jos lapsi olisi ollut hänen. Eihän nainen näin kauaa olisi odotuttanut häntä muuten. Vai? Lapsi oli varmasti Oscarin. Heille oli tullut vain jotain muuta riitaa. Nyt Mimmi pitäisi häntä tyhmänä kun hän heti luuli liikoja. Tyytyväisenä johtopäätökseensä Mikke meni nukkumaan.

Klo 23:01

Viesti Mimmi Kallasvuolta
"On se sun".
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 25.10.19 15:21

Veit ajatukseni hetkeksi pois
22.10.2019, kirjoitettu yhdessä Sarahin kanssa

Kingi oli yllättävän täynnä ottaen huomioon, että oli tiistai. Vaikka tosin sen kaltaisessa paikassa oli lähes aina joku opiskelijaporukka tai seuranjanoinen tinderin käyttäjä hakemassa lämmikettä peittonsa alle. Tanssilattialla ei ollut ahdasta, vaan juuri sen verran porukkaa, että keskellä massaa tanssiva Sarah tunsi olonsa itsevarmaksi. Hän oli tullut Kingiin pääosin alkoholin perässä, sillä ei kehdannut juopotella turhan usein työpaikallaan Krouvissa. Tanssiminen oli seurausta liian hyvästä soittolistasta, joka oli saanut naisen johdateltua kaikkien keskelle hieman vahingossa.


Kappaleen vaihtuessa Sarah pyörähti ympäri, suunnitelmanaan käydä nesteyttämässä itseään kappaleiden välissä. Liikkeen päätteeksi hän törmäsi pitkänhuiskeaan mieheen ja haki hetken tasapainoa korkeissa koroissaan.

"Oi, sori", Sarah pahoitteli tyrskähtäen humalansa takaa. Vasta hetken tuijotettuaan nainen tajusi tuntevansa kohteen.

"Mikkekö se oli?" Lauseen muodostaminen tuntui hieman hankalalta kaikkien k-äänteiden kanssa. Sarah nojautui hieman lähemmäksi saadakseen äänensä kuuluviin.


Mies ei kuitenkaan pistänyt lainkaan pahaksi lähemmäs nojautuvaa naista, sillä tunnisti tämän oitis meripihkan värisistä silmistä.

"Mikke, kyllä", hän vastasi virnistäen kauniille neidolle. Mikke piti käsiään Sarahin lähellä varmistaen, että tämän tasapaino piti.

"Yksinkö olet täällä?" Aarnisuo esitti jatkokysymyksen peittelemättä hymyään. Naisseura kelpasi aina. Varsinkin kaunis sellainen.


"En enää", kuului Sarahin vastaus varsin nopeaan, vaikka humaltunut ääni kertoi itsessään paljon. Se sai Miken vain naurahtamaan. Täydellistä.

Mikke oli aina ollut Sarahin mielestä sellainen ihminen, jonka lähelle ei kannattanut eksyä. Nainen ei tiennyt mihin oli perustanut mielipiteensä, sillä ainakaan sillä hetkellä toisesta ei huokunut minkäänlaisia luotaantyöntäviä fiiliksiä. Ehkä se oli humala tai sitten kotona odottavat kiusalliset tilanteet, jotka saivat Sarahin jäämään siihen, hieman liian lähelle Mikkeä.


Katse tutki avoimesti kasvonpiirteitä, johon ei ollut aiemmin kiinnittänyt juurikaan huomiota. Hymy Miken kasvoilla teki tämän helposti lähestyttävän näköiseksi.

"Haluatko tanssia, vai odottaako joku tyrmäävän näköinen daami sua jossakin?" Sarah kysyi irroittamatta katsettaan toisen silmistä. Nainen ei kysellyt enempää lupia kietoessaan sormensa tummaverikön niskan taakse. Itsevarmuutta huokuva virne pysytteli Sarahin huulilla.


Mies tykkäsi naisen itsevarmuudesta, joka oikein huokui toisen olemuksesta. Miken hymykin vain yltyi kun naisen kädet koskettivat hänen niskaansa ja se sai miehen vain innostumaan. Hän laittoi kätensä yhtä rohkeasti naisen vyötäisille, vaikka samalla tarkkailtiinkin naisen reaktioita. Aarnisuo ei selvästikään ollut niin humalassa kuin yleensä.


"Ainoa tyrmäävä neito taitaa seistä tällä hetkellä edessäni", Mikael naurahti. Mietteet Mimmistä poistuivat välittömästi miehen katseen upotessa kauniisiin silmiin. Tätä hän ehkä kaipasikin juuri nyt.

"Sulavaa", Sarah vastasi virnistäen. Jossakin takaraivossa jyskytti ajatus siitä, että sen kaltainen läheisyys tallikaverin kanssa ei ollut aiemminkaan johtanut helppoihin tilanteisiin. Sarah kääri ajatuksen huolellisesti piiloon itseltään - eihän hän ollut tekemässä syntiä, jos hän vain tanssi hetken tuttunsa kanssa.


Oli äärettömän helppoa upottautua musiikin vietäväksi ja lantiolla lepäävät kädet tuntuivat korostavan tilanteen luonnollisuutta. Sarah tunnusteli Miken paidan kaulusta sormillaan pitäessään katseensa toisen silmissä. Se katse hiveli naisen itsetuntoa entisestään. Tuntui, kuin Kingin tanssilattia oli varattu vain heille ja Sarah mietti miksei ollut aiemmin kiinnittänyt Mikkeen huomiota.

Tall, dark and handsome, ajatus syvensi kasvoilla viipyilevää virnettä.


"Sä olet pysynyt yllättävän mysteerinä, vaikka ollaankin törmäilty tallilla", Sarah totesi nojatessaan lähemmäksi Miken korvaa saadakseen äänensä kuuluviin pauhaavan musiikin ylitse.

"Olen tallilla vain hevosten takia", Mikke hymähti ainoastaan vastaukseksi. Talli oli paikka missä sai yleensä olla rauhassa turhilta ihmiskontakteilta. Talli oli paikka, jossa treenattiin ja hoidettiin hevosia. Ei sellainen paikka, jossa juoruiltiin kaikki kylän asiat läpi tai sellainen se ei ainakaan ollut miehelle.


Miehen suuta alkoi kuivaamaan ja hän ei millään olisi halunnut päästää irti Sarahista. Nainen selvästi piti tanssimisesta ja tuntui, että seuraava kysymys lähinnä pilasi hetken. Se piti kuitenkin kysyä.

"Mä voisin hakea juomista lisää. Tuutko sä? Voin tarjota", mies hymyili ja löysäsi otetta naisen lanteilla.

Mieluiten Mikke olisi vetänyt Sarahin vain lähemmäs, mutta tämäkin tilanne vaati humalaa tai jos ei tämä tilanne niin arjen haasteet väistämättä kyllä.


Kappale vaihtui sopivasti ja Mikke päästi naisesta kokonaan irti.

"Käydään vaan, sinne mä olin matkalla jo aiemmin", Sarah paljasti virnistäen, ymmärtäen hyvin miehen tallillakäyntipolitiikan. Siellä tuntui jokainen janoavan uusia juoruja asioista, jotka eivät välttämättä kuuluneet kaikille. Sarah nosti kuvitteellisesti hattua edellään kulkevalle tummaverikölle ja asettautui sitten toisen kylkeen heidän päästyään tiskille asti.

"Mä voin ottaa viskiä", Sarah kertoi baarimikolle ja käänsi katseensa jälleen Miken silmiin. Humala toi oman sävynsä kasvoilla olevaan virneeseen.

Mikael hymyili kauniille neidolle ja tilasi sitten oman juomansa. Molemmat juomat maksettiin ja sitten kaksikko siirtyi sivummalle seisomaan.

"Vieläkö neiti halajaa tanssilattialle?" Mikke kysäisi Sarahilta olettaen, että pieni huilitauko tekisi molemmille terää.  

Samalla Aarnisuo astui lähemmäs brunettea katsoen tätä tiukasti silmiin. Noista silmistä ei hevin päässyt irti.

"En mä välttämättä", Sarah kehräsi, laskien sormensa Miken olkavarrelle kevyesti. Musiikin pauhaava rytmi tuntui vaimenevan taustameluksi, kun nainen kietoi kätensä uudelleen toisen niskaan ja kurottautui lähemmäksi. Hänellä ei ollut kuitenkaan kiire, ajatus piti suudelman kevyempänä, kokeilevana. Kuin olisi maistanut uutta drinkkiä ensimmäistä kertaa.

Taksitolpalla oli jonoa, mutta Mikke talutti Sarahin suoraan jonon ohi taksiin. Muutama humalainen huudahdus vaimeni oven sulkeutuessa, kaksikon keskittyessä sitten täysin jo toisiinsa. Kummallakin oli unohdettavia asioita, eikä kumpaakaan haitannut käyttää toista häiriötekijänä. Sarah painautui puoliksi miehen syliin, antaen janoisuutensa tuntua läpi suudelmissaan ja Mikke vastasi samalla mitalla takaisin. Muutaman kilometrin taksimatka miehen asunnon eteen tuntui liiankin lyhyeltä suudelmien lomasta. Maksettua matkan mies kaappasi Sarahin kevyesti syliinsä, vaikka taustalla olikin pienoinen humala.

Haparoivin liikkein kivisen omakotitalon ulko-ovi aukesi, sillä vaikein osuus ei ollut kantaa ja suudella Sarahia vaan kääntää samalla avainta lukossa. Aulassa nainen laskettiin varovasti takaisin maahan ja automaattisesti Miken kädet vaeltelivat naisen paidan reunuksilla. Samanaikaisesti ja hieman kömpelösti Sarah ohjattiin tilavan makuuhuoneen puolelle.

Vaatteiden tippuessa matkan varrella, naisen päässä kuiskineet viimeisetkin järjenrippeet tipahtelivat hiljaisuuteen.
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 05.01.20 22:24

Matka Rovaniemelle
29.11.2019, kirjoitettu yhdessä Sarahin kanssa.

Trailerin takasilta nousi kevyesti ja lähes äänettömästi trailerin takaosassa. Sarah kiinnitti Effin omalle puolelleen riimusta niin, ettei se päässyt haistelemaan vieraalta tallilta tullutta valkopäistä ruunikkoa.

"Kaikki mukana?" nainen kysyi suljettuaan trailerin sivuoven takanaan. Hän haaveili termoksessa odottavasta kahvista pakkasaamun nipistellessä sormenpäissään. Musta bemari kävi tyhjäkäynnillä tallin pihassa pitäen sisätilan lämpimänä pitkälle matkalle lähteviä matkustajiaan varten. Sarah katsoi trailerin takaosasta ilmestyvää miestä vino hymy huulillaan ja mietti, että monen tunnin matka kulkisi huomattavasti kevyemmin tässä seurassa, kuin yksin.

"Joo on", Mikke vastasi ja loi viimeisen vilkaisun traileriin. "Ainakin uskon niin".

Miestä jännitti hieman lähteä reissuun uudella hevosellaan. Velmu ei vaan ollut valmis ja tämä tamma oli paljon valmiimpi. Se oli ollut Hollannissa ratsutettavana ja se oli vasta pari viikkoa sitten saapunut takaisin Suomeen. Mies ei kuitenkaan malttanut olla osallistumatta Rovaniemen koulukilpailuihin ihan vain Sarahin takia ja olihan tämä hyvä katsaus myös Shaleraan. Näkisi onko siitä hevosesta mihinkään.

Sarah ja Mikke istuutuivat lämpimään autoon. Se tuntui todella mukavalta kylmän ulkoilman jälkeen.

"Mäkin voin sitten tarvittaessa ajaa välillä", mies hymähti ja varoi olemasta liian iloinen matkasta meripihkasilmäisen naisen kanssa.

"Joo, katsotaan jos iskee väsymys jossain vaiheessa", Sarah vastasi hymyillen ja tarkisti vielä, että Effin passi oli keskikonsolissa. Yhdistelmä lähti sulavasti liikkeelle, uudella autolla oli ihanan helppo vetää koppia ja automaattivaihteisto oli luojan lykky. Trailerikamera näytti miten tammakaksikko asetteli itseään tukevampaan asentoon ja miten Effi keskittyi enemmän maisemien tuijottamiseen, kuin heinäverkkoonsa.

"Oliko Shalera, olihan se sen nimi, millainen hevonen?" nainen kysyi ja vilkaisi vieressään istuvaa Mikkeä pikaisesti odottaessaan omaa vuoroaan risteysalueella.

"Ai niin, otin sulle kahvia myös siihen mustaan mukitermariin, jos maistuu. Ei tarvitse pysähtyä ekalle huoltoasemalle sen vuoksi", Sarah muisti kertoa nähdessään vilauksen omasta sinisestä termoksestaan.

"En laittanut siihen vielä maitoa, ettei se jäähdy. Ja siksi, että jos et juo sitä, niin voin itse juoda sen myöhemmin. Maitokapseli löytyy siitä mukien vierestä, jos haluat."

"Joo", Mikke nyökkäsi kahviin liittyen. "Mä juonkin kahvini aina yleensä mustana". 

Oli hyvä, että toinen heistä oli muistanut juotavaa ottaa mukaan. Mies muisti paremmin hevosensa asiat ja eikö naiset muutenkin yleensä huolehtineet itsestään paremmin? Oli siis melkein itsestäänselvyys, että Sarah oli huolehtinut kahvia mukaan. Näin Mikke päätteli.

"Ja joo Shalera on sen nimi. Saa vinkata lempinimiä jos tulee mieleen", mies naurahti ja harmitteli kun ei itse keksinyt tammaan osuvia lyhyempiä kutsumanimiä. "Se on tosi kiva, mutta ihan perhanan huonohermoinen hevonen. Se on ollut mun omistuksessa syksystä, mutta se oli Hollannissa ratsutettavana tuon asian takia. Saa nytten näyttää kyntensä".

"Se on sitten hyvässä seurassa heikkohermoisen Effin kanssa", Sarah naurahti kevyesti. Kahvi maistui äärettömän hyvältä ja lämmitti viilentynyttä kehoa sopivasti.

"Katsotaan jos keksin sen lempinimen tämän reissun aikana", nainen lisäsi ja nosti kulmaansa hieman, pieni pilke silmäkulmassaan.

"Käydään vielä illalla hoitamassa ne, nyt on pakko päästä hotellille", Sarah sanoi, kun he olivat saaneet tammat Adinan lainakarsinoihin ja tavarat niille osoitettuihin paikkoihin. Jannica oli kyllä tarjoutunut majoittamaan kaukaa tulleet kisaajat luokseen, mutta Sarah oli varannut silti ennemmin huoneen läheisestä hotellista.

"Joo kuulostaa hyvältä", Mikke venytteli käsiään ja mietti mielessään miten ihana olisi nyt vain heittäytyä pitkäkseen hotellin sängylle. Pitkä ajomatka tuntui aina ja nyt varsinkin olisi hyvä pitäytyä kunnon kisavireessä. 

 Vieras paikka, suhteellisen vieras seura ja Mikelle vieras hevonen (vaikkakin oma) toi ilmaan pienen jännityksen aiheen.

"Se hotelli ei tainnut olla kovin kaukana?", mies kysäisi Sarahilta, joka hyppäsi kuskin paikalle. 

Mikke kiinnitti turvavyönsä tottuneesti ja haukotellen loi katseen Adinan loittonevaan pihaan. 

"Ei, viitisen minuuttia autolla", Sarah muisteli naputellessaan osoitetta navigaattoriin. Se vahvisti naisen mielikuvat, sillä ETA näytti tasan 5 minuuttia kohteeseen.

"Mulla oli varaus, nimellä Reyes", Sarah kertoi ystävällisen näköiselle vastaanottovirkailijalle. Katse kääntyi sitten katsomaan Mikkeä.

"Varasitko sä edes omaa huonetta, vai meinasitko sisällyttää itsesi mun huoneeseen?" nainen kysyi nojatessaan rennosti tiskiä vasten. Ideana olisi ollut ehkä parempi, jos heillä olisi ollut erilliset huoneet, mutta Sarahia ei juurikaan haitannut ajatus samasta huoneesta.  

"Itseasiassa ajattelin, että sinä hoidat sen puolen matkasta", Mikke hymyili. "Mä nimittäin enemmän kuin mielelläni tulen piristämään sua sun huoneeseen. Toki voin maksaa oman osuuteni."

"Ei sun tarvitse", Sarah vastasi päätään huvittuneena pyöritellen.

Pidemmän kaavan kautta Mikke ja Sarah selvisivät hotellihuoneeseen. Mies heitti kassinsa heti sivummalle lattia nurkkaan ja heittäytyi itse rennosti pehmeälle sängylle selälleen. Mikestä tuntui hyvältä hengähtää viimein paremmin. 

Sänky heilahti, kun Sarah liittyi matkaseuralaisensa viereen. Pitkä matka ja kokoaikainen ajamiseen keskittyminen tuntuivat kehon jokaisessa kohdassa.

"Tiedätkös, pieni palautteleva liikunta voisi tehdä hyvää", Sarah mumahti ja käänsi päätään sen verran, että saattoi luoda Mikkeen haastavan katseen. 

Mies käännähti lähemmäs Sarahia vino hymy kasvoillaan.

"Jaa sitäkö mieltä neiti on", mies naurahti tarkkaillen naisen eleitä.

Aarnisuo asettui parempaan asentoon ja painoi pehmeän suudelman reippaasti Sarahin huulia vasten. Sitten mies erkaantui hieman.

"Mä voisin kannattaa tuota ideaa."

Miken sydämen tahti kiihtyi hänen katsellessaan sängyllään makaavaa meripihkasilmää.

"Arvasin", Sarah vastasi virnistäen ja painautui uudelleen lähemmäksi miestä.


30.11.2019

Koko kisapäivä oli ollut suoranainen farssi Miken mielestä. Toki Sarah oli voittanut oman luokkansa ainoana osallistujana, mutta sitä ei laskettu. Mikke ajatteli ainoastaan omaa huonoa tuuriaan Shaleran kanssa.

Mies oli osallistunut helppo B -luokkaan vain sen takia, että tamma oli Miken varsin uusi hevonen, eikä tämä ollut koskaan aiemmin startannut sillä. B:n olisi pitänyt olla suorastaan lastenleikkiä, mutta miten kävikään.

Luokasta ei ollut tullut edes sijoitusta. Jannica oli mennyt kolmella, siis KOLMELLA hevosellaan Miken ohi ja Shalera oli kuitenkin vaativan tason hevonen. Shalera ei ehkä tuntunut enää niin huipulta hevoselta mitä mies oli alunperin luullut. Mikke ei kuitenkaan Sarahille kehdannut myöntää, että hänen teki mieli jo nyt myydä tamma.

Eikä siinä vielä kaikki. Mikael ei tiennyt mikä virhe osallistumisissa oli tullut, koska tapahtui häpeällisin asia koskaan. 50cm oli päivän kohokohta ja mies oli uhkaillut Sarahia ettei paljastaisi tapahtunutta koskaan. Mikke nimittäin vahingossa oli osallistunut estekilpailuihin ja hävinnyt..
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 20.02.20 20:55


17.02.2020

"Uusi hevonen?" Sarah katsoi Mikkeä kahvikuppinsa takaa kuin hullua.
"Sullahan on Velmu ja Shalera. Etkö sä liikuttanut Minaakin?"

"Joo tai myin Shaleran, koska en uskonut sen olevan vaan tarpeeksi hyvä. Pitäs saada kokeneempi hevonen Velmun rinnalle, että mäkin kehittyisin, eikä vaan Velmu", mies yritti selitellä ja Sarah pyöritteli jostain syystä päätään.

"Ei hevosia kuulu ostella ja heti perään myydä.."

"En mä oo Velmuakaan myyny, eikä se oo aikomuskaan".

Miken aamu meni uuden hevosen miettimisessä, sillä olisihan se nyt vähintäänkin hiton hyvä omistaa opetusmestari. Hevonen, jolla pääsisi jo tällekin kaudelle kisaamaan vaativaa. Miehestä tuntui, että tämä junnasi vuodesta toiseen samalla tasolla, koska ei ollut tarpeeksi hyvää omaa hevosta. Velmu nyt olisi varmasti sellainen joskus, muttei nyt ainakaan tänä vuonna.

Mikael käveli hevosensa karsinalle ja avasi sen oven. Velmu katseli uteliaana tulijaa, mutta muuten se seisoi yllättävän rauhallisena aloillaan. Mies ojensi sille taskustaan leivän ja nappasi sen jälkeen karsinan ulkopuolelta harjan käteensä. Oli ollut kätevä tuoda kaikki varusteet valmiiksi karsinalle niin siitä oli helppo alkaa laittamaan oria kuntoon treeniä varten.


19.02.2020

Mikael katsoi oudon väristä ruunaa maneesissa. Kristiinaksi esittäytynyt neljissäkymmenissä oleva nainen liikutteli hevosta vaivattoman oloisesti jokaisessa eri askellajissa ja huomasi, että hän oli ratsastanut hevosella aiemminkin. Kaikki näytti liiankin helpolta, joten Mikke tarkkaili hevosen askelluksen laatua enemmän kuin pelkkää avotaivutuksen tasoa.

"Panu on tosiaan ihan vasta ruunattu, joten siitä voi huomata vielä orimaisia piirteitä", Kristiina pysäytti hevosen tullessaan uudestaan miehen kohdalle.
"Ei se ikinä ole mikään vaikea ollut. Vähän jähmeä ja hidas alkuun, mutta löytyy siltä hyvää liikettäkin", nainen ojensi ohjat Mikelle ja mies kiipesi heti jakkaralta puoliverisen selkään.

Ruuna otti tosi rauhallisesti ratsastajan vaihdoksen ja mies pääsi heti kokeilemaan mitä tämä Panuksi ristitty hevonen osasi. Mikke nyrpisteli hieman nenäänsä hevosen lempinimelle, mutta se nyt oli mahdollisesti pienin vika hevosessa.

Mies oli etukäteen ajatellut, ettei tämä varmasti olisi se oikea hevonen, koska hän piti yleensä reaktiivisemmista kaviokkaista. Panussa oli kuitenkin yllättäen sitä jotain. Sitä ei liikaa tarvinnut pyytää eteen, jotta se olisi tehnyt -noh, jotain. Se liikkui niin paljon tasaisemmin ja suoremmin kuin Velmu, joten mies suorastaan nautti ruunan selässä istumisesta.

"Miltäs se tuntui?", Kristiina kysyi miehen palatessa lopulta maankamaralle.

"Ihan hyvältä", Aarnisuo totesi lyhyesti.

Tuon jälkeen käytiin pitkä keskustelu, jonka jälkeen mies päätti, että haluaisi juuri tämän, jos se vain läpäisisi eläinlääkärin tarkastukset.
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 20.02.20 21:31

Isoja päätöksiä luvassa
20.02.2020

Mikke ei tiennyt miksi ajatteli vain ja ainoastaan Sarahia kun Mimmi oli tullut hänen luokseen "kahville". Ehkä siksi, että tämä nainen oli pyöreä(!) ja Sarah ei. Siinä oli aika iso ero kumpi oli Miken mielestä seksikkäämpi ja totta kai sitä paremmannäköistä naista mietti. Varsinkin kun hänellä oli säätöä Sarahin kanssa ja Mimmin kanssa hän oli ollut tasan kerran. Todistusaineisto siitä näkyi nyt liiankin hyvin Mikaelin edessä.

"Mikke, mä haluan tietää haluutko olla osallinen kun sun lapsi syntyy?" Mimmi yritti kysyä viattomasti, jopa vähän hymyillen.

"En", Mikke tiesi, eikä uskaltanut liikkua sohvalla yhtään. Löisikö se? Eikö raskaana olevat naiset olleet jotenkin kiukkusempia tai jotain?

Sen sijaan nainen puri huultaan ja piti pienen tauon ennen kuin jatkoi puhumistaan:

"Tiedän, ettei sulla ollut päätösvaltaa tässä asiassa aiemmin. Lapsi on kuitenkin myös sun", Mimmi yritti valistaa turhaan.

"Ei."

"Mitä ei?"

"Se on SUN lapsi. Ei MUN. Mä en sitä halunnut", Mikke uskalsi sanoa.
"Joten voit tehdä sille miten parhaaksi näät. Mä en halua liittyä siihen mitenkään."

Kallasvuon nainen huokaisi.

"Haluatko sä edes tietää kumpi se on: tyttö vai poika?"

"En!" Mikael ärjäisi ja siirtyi hakemaan itselleen vettä. Mies laski hanasta kylmää vettä pienen ikuisuuden ennen kuin laski sitä lasiin asti. Sitten mies joi lasin sisällön kerralla tyhjäksi ja henkäisten mies palasi vieraansa viereen.

"Sori, mutta mä en tykkää vauvoista. Jos haluan jonkun, joka paskoo ni voin ostaa koiran. Mä en halua edes sitä koiraa", Mikke totesi tylysti.

"Mä en ymmärrä miksi sä oot noin tyly. En mä halua sulta rahaa tai mitään. Vauvalla ei vaan oo tällä hetkellä ketään isähahmoa ja toivoin, että olisit halunnut olla se edes jotenkin", nainen puri taas huultaan hieman levottomammin ja antoi katseensa hiipua maahan asti.
"Mun laskettu aika on huhtikuussa, joten ota yhteyttä ennen sitä jos kiinnostaa".

Niine hyvineen Mimmi nousi hyvästelemättä ja lähti ovesta nopeammin kuin koskaan kukaan. Ovea ei kuitenkaan paiskottu.

Mikael haroi tummia hiuksiaan epävarmana ja samalla hän mietti edelleen Sarahia. Pitäisikö hänelle kertoa, että joku nainen odotti Miken lasta ja mies itse ei tulisi koskaan olemaan osallinen heihin enää? Eikö se olisi aika turhaa? Varsinkin kun nyt oli se Robert-juttu, joten varmasti Mikke menettäisi naisen tuolle. Mimmillä ja vauvalla ei pitäisi olla mitään merkitystä, joten ehkä sitä ei pitäisi kertoa?

Entä jos Mikael haluaisi kuitenkin olla osallinen sittenkin vauvan elämään?
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Mikke A. lähetetty 02.03.20 14:24

Yllätyskäänne
02.03.2020

Mimmi Kallasvuo istui taas Mikael Aarnisuon kalliilla sohvalla. Naisen maha oli suorastaan valtava, eikä mies ymmärtänyt miksi tuo halusi niin paljon Miken osallisuutta tulevan vauvan syntymään. Mies kieltäytyi kuitenkin koko ajan, koska ei halunnut lasta omaan elämäänsä tai edes vierasta naista tällä hetkellä. Danni oli ollut ihan jees, mutta Mimmi oli vain nätti, ei mikään älykkö. Joskus nainen tuntui tosi tyhmältä ja raivostuttavalta, koska hän ei ollut luonteensa puolesta lainkaan Miken tyyppiä. Mikä sitten oli Miken tyyppi - sitä ei mies tainnut tietää itsekään.

”Noh, tämä oli viimeinen kerta kun käyn sun luona”, Mimmi huokaisi pukiessaan isoa toppatakkiaan päälle. Mikestä nainen näytti tuplasti isommalta sen takin kanssa, mutta siinä vaiheessa hän ei uskaltanut olla lainkaan huvittunut.

”En mä sua aikaisemminkaan pyytänyt”, Mikke huomautti, sillä ei kauheana jaksanut naisen seuraa.

”Mä en varmaan ikinä tuu ymmärtämään sua Mikke.”

”Se tässä on ihan hyvä pointti”, mies nyökkäsi. ”Mutta mun oma valinta ja tuo on sun valinta”, Mikke osoitti Mimmin mahan suuntaan.

”Niin kai sitten. Taisit olla mulle paskin ihminen elämään mitä sain. Sun takia mulla ei oo Oscariakaan ja saan elää lapsen kanssa yksin”, Mimmi pyöritteli silmiään, johon Mikke vain naurahti ivallisesti.

”Kuule tohon (taas osoittelua vatsan suuntaan) tarvittiin kaks. Et voi syyttää mua mihin säkin oot ihan yhtälailla osallinen. Sitä paitsi MÄ en halunnut mitään lasta ja sä halusit. Et voi vaatia mua osalliseks sun omista päätöksistä.”

Mikke käveli naisen ohitse ja avasi ulko-oven reippaasti jääden pitelemään sitä Mimmiä varten.

”Mä en oikeastaan halua, että tuut tänne enää ikinä”, mies tokaisi tuimaan sävyyn ja vaati naista poistumaan.

Sanaton nainen huokaisi ja lähti ovesta ulos Miken niin vaatiessa. Mimmi kuitenkin käännähti ympäri vielä sanoakseen miehelle jonkin vastalauseen, mutta siinä vaiheessa naisen jalka lipesi portaalta alas ja naisen menettäessä tasapainonsa kokonaan niin tämä kaatui selälleen, lyöden päänsä maahan.

Mikke säikähti yllättävää käännettä ja syöksyi auttamaan naista ylös, mutta siinä vaiheessa tajusi, että nainen oli menettänyt tajuntansa. Mies kaivoi äkisti taskustaan puhelimensa ja soitti hätäkeskukseen. Ambulanssi tuli vartin päästä ja Mikke lähti Mimmin mukaan Murronmaan sairaalaan.


Myöhemmin sinä päivänä hätäsektion avulla syntyi tyttölapsi.
Mikke A.
Mikke A.
Hevosenomistaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 117

http://pramia.weebly.com/velmu.html

Takaisin alkuun Siirry alas

Tarinoita sieltä sun täältä Empty Vs: Tarinoita sieltä sun täältä

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Voit vastata viesteihin tässä foorumissa