xoxo Amanda Sokka

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin

Siirry alas

xoxo Amanda Sokka

Viesti kirjoittaja Amanda S. lähetetty 02.10.17 10:08

xoxo Amanda Sokka
... eli mitä tapahtuu perijättärelle tallin ulkopuolella.

_________________
I like people the way I like my tea. I hate tea.
TILANNETOPIC |  AMANDA JOSEFIINA SOKKA
avatar
Amanda S.
Tallinomistaja

Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 265

http://auburnestate.altervista.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: xoxo Amanda Sokka

Viesti kirjoittaja Amanda S. lähetetty 05.10.18 11:05

Sienisoppaa syytöksillä

Kartanon ruokasali
torstai 4. lokakuuta 2018

Pyörittelin hopealusikkaa lämpimänä höyryävässä kanttarellikeitossa. Torstai-iltapäivän lounas sointui täydellisesti yhteen ulkona vallitsevan ruskan kanssa, mutta koska minulle metsän antimista valmistettu kermainen soppa oli vasta aamupala, en jaksanut kiinnittää unisilla silmilläni sen visuaaliseen kauneuteen huomiota.

Sen sijaan Isabella, joka oli jo hyvän tovin liikuttanut suutaan mutta jonka puhetta en kuullut kuulokkeissa pauhaavan popin takia, tiesi kanttarellikeittonsa olevan instafood-ainesta. Siskoni pyöräytti syvää lautasta saadakseen pinnalle asetellut persiljat parempaan kulmaan ja nappasi älypuhelimella ateriastaan kuvan. En ollut näkevinäänkäni teatteria, jonka kulisseja Isabella yritti epätoivoisesti pitää kasassa somettamalla high class -elämäntyylistään. Brunette saattoi hämätä poliiseja, lehdistöä ja jopa tallilaisia, mutta minä tiesin, että Isabella oli kävelevä ihmisraunio. Sitä, johtuiko hermostuneisuus syyttömyydestä vai syyllisyydestä, en tiennyt, mutta olin suhtautunut jo pidemmän aikaa siskooni tavallistakin kylmäkiskoisemmin.

"Hei, mä puhun sulle", Isabella kiskaisi kuulokkeen korvastani. Missä ihmeen välissä brunette oli edes marssinut pöydän toiselta puolelta luokseni?
"Hei, mua ei kiinnosta", kurotuin riuhtaisemaan napin takaisin itselleni, mutta onnistuin sen lisäksi huitaisemaan kyynärpäällä sopassa kylpevän lusikan lattialle. "Noni, kato nyt! Että hyvää huomenta vaan sitten!"
Keittoa oli valkoisella velour-asullani, pöydällä ja lattialla.

Pidätin hengitystäni, nostin sormeni ylös ja viitoin käärmeissäni ilmaa.

"Siivooja! Missä hitossa on se siivooja, jolle tämän sotkun putsaamisesta maksetaan?" huusin, koska halusin palvelua nyt enkä viiden minuutin päästä.

"Hyvää päivää, ei huomenta..." Isabella mutisi kädet puuskassa.
"Mitä sanoit?"
"Niin että nyt on päivä, ei aamu. Jos heräisit silloin kuin normaalit ihmiset, tietäisit sen."

Siirsin pistävän katseeni sienikeiton sotkemista housuistani Isabellaan.
"No, moneltakos murhaajat heräävät?" tuijotin haastaen siskoani, mutta huomasin silti lopettavani hengittämisen.

Näytti hetken siltä, kuin joku olisi heittänyt sangollisen kylmää vettä Isabellan niskaan. Tyrmistynyt ilme ei viipyillyt kuitenkaan kauaa bruneten kasvoilla, vaan tämä korjasi viininpunaisen mekkonsa helmaa mutristaen punattuja huuliaan loukkaantuneesti. Tämä oli se hetki, kun syvästi pöyristynyt aatelinen osoitti moukkaa hovinarria sormellaan ja kajautti kovaan ääneen "Kuinka julkeat!".

"Sellaisenako minua pidät", en ollut vähään aikaan kuullut Isabellan äänen värisevän. "Murhaajana?"
En vastannut mitään. Siniset silmäni yrittivät etsiä isosiskoni elekielestä jotain, ihan mitä tahansa, mikä viittaisi omantunnontuskiin tai suoraan syyllisyyteen. Jotain, mikä suorastaan huutaisi "Minä tapoin äitimme!". Tunsin kuinka kuuma keitto kihelmöi reidelläni, sillä patalaiska (tai kuuro) siivooja ei ollut vieläkään saapunut saliin. Laittaisin eukon nuolemaan oloasuni puhtaaksi, jos joutuisin odottamaan vielä hetkenkin kauemmin.

"Sulla oli jotain asiaa?" lakaisin syytöksen maton alle ja siirsin vihdoin ilmeettömän katseeni pois Isabellasta.
Salin ovi aukesi ja sisään ryntäsi auttamatta myöhässä oleva sisäkkö, joka rauhallisesta liikkumistahdistaan päätellen oli autuaan tietämätön ruokapöydässä sattuneesta kanttarellikatastrofista.
"Krhm, täällä olisi töitä", kireä ääneni herätti heti siivoojan huomion. "Ei toki mitään kiirettä, jos haluat saada potkut."

Yhtä nopeasti kuin Isabella oli viereeni ilmestynytkin, oli tämä kävellyt takaisin ruokansa ääreen. Tällä kertaa kuulin isosiskoni liikkeet marmorilattiaa vasten kopisevista koroista, kun musiikki ei huutanut molemmissa korvissani täysillä. Töihinsä (viimein) ryhtynyt siivooja hääräsi ympärilläni ja puhui jotain siitä, että veisi velour-asuni pesulaan.

"Älä enää koskaan päätä varsojemme nimiä kysymättä ensin minulta", Isabella tokaisi istuuduttuaan takaisin pöydän ääreen. "Vältymme Mauvelouksen kaltaisilta aivopieruilta."
Sanana aivopieru ei sopinut yhtään Isabellan suuhun, mutta se kieltämättä korosti siskoni tyytymättömyyttä.
"Ja älä sinä ole tosikko", nousin seisomaan ja riisuin likaiset housuni.
En kokenut häpeää keikkua salissa alusvaatteillani, vaan tyrkkäsin oloasun kokonaisuudessaan siivoojan syliin. "Se sopi väriteemaan ja ärrävika-fiba on hassunhauska."

Olin jo suunnitellut poistuvani takaisin yläkertaan, kun koin äkillisen tarpeen antaa palautetta siivoojalle huonosta palvelusta. Nappasin syvän keittolautasen käteeni ja katsoessani luutun kanssa puuhastelevaa naista suoraan silmiin, aloin kaatamaan kanttarellikeittoa salin lattialle. En koko annosta, mutta juuri sopivasti ettei työmaa pääsisi ihan heti loppumaan.

"Hups", laskin lautasen takaisin pöydälle. "Näyttää siltä että teillä molemmilla on sotkut siivottavana."
Nostin nenäni kohti taivasta ja pyörähdin alusvaatteisillani kuin catwalkilla. Olin ottanut jo pienenä tavakseni paeta riitatilanteissa siskoani mahdollisimman näyttävästi sanottuani mahdollisimman nasevan viimeisen sanan, mutta tällä kertaa tilanne tuntui erilaiselta. Kävelin reippaasti ulos salista ja suuntasin portaikkoon.

Niin, vaikka riidanhakuinen keskustelu ja piikittely Isabellan kanssa ei ollut tavatonta, en ollut sentään koskaan syyttänyt siskoani murhasta.

_________________
I like people the way I like my tea. I hate tea.
TILANNETOPIC |  AMANDA JOSEFIINA SOKKA
avatar
Amanda S.
Tallinomistaja

Ikä : 26
Viestien lukumäärä : 265

http://auburnestate.altervista.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Voit vastata viesteihin tässä foorumissa