Armin päiväkirja

Sivu 3 / 3 Edellinen  1, 2, 3

Siirry alas

Armin päiväkirja - Sivu 3 Empty Vs: Armin päiväkirja

Viesti kirjoittaja Kiia K. lähetetty 02.04.19 15:02

07.04.2019
Tie Tähtiin 3. osakilpailu Lehtovaarassa, HeB
#tietähtiin2019

En ollut vuosiin käynyt Lapissa ja olin kuin lapsi karkkikaupassa kun Tie Tähtiin osakilpailu järjestettäisiin niinkin pohjoisessa. Kilpailua edeltävinä päivinä Auburnissa oli käynyt hulina ja vilinä kun kaikki valmistautuivat niin pitkään matkaan hevosten kanssa. Olin itsekin tarkistanut kymmeniä kertoja, että kaikki olisi mukana. Tällä kertaa hevosen kamppeiden lisäksi pitäisi muistaa myös omat tavarat. Lopulta kaikki oli matkassa ja pakattuna autoon, joten matka pohjoiseen oli päässyt alkamaan.

Kilpailua edeltävän yön majoituin hotelliin josta suuntasin aamulla kisapaikalle. Armi odotteli karsinassa ulos pääsyä, mutta sitä ei kyllä ollut nyt tarjolla. Olin tullut hyvissä ajoin tallille, jotta ehtisin letittää tamman harjan ja hännän kaikessa rauhassa, sekä tehdä mukavan pidemmän alkuverkan ennen meidän luokkaa. Kuten aina, Armi seisoskeli kaikessa rauhassa paikoillaan kun harjailin ja letittelin sitä tovin jos toisenkin. Karsinan ulkopuolella kävi hulina ja vilinä koko ajan, muttei se näyttänyt haittaavan tammaa yhtään.

Lähempänä luokan alkua kävin vaihtamassa kisakamppeet ylle. Vähän meinasi kädet täristä niin ratsastushousujen jalkaan vetäminenkään ei meinannut onnistua huonostikaan. Miksi ihmeessä jännitys nousi niin korkealle, vaikka edelliset kilpailut oli menny niin hyvin. Lopulta pienen taistelun jälkeen hiukset oli hyvin ja vaatteet vaihdettu. Suuntasin takaisin talliin varustamaan Armia.

Jotenkin en ollut juttutuulella joten tyydyin vain kuuntelemaan muiden jutustelua tallissa. Aika nopeasti kyllä uppouduin omiin ajatuksiin ja havahduin yhtäkkiä siihen, että hevonen on varustettu. Heitin vielä varalta ohuen loimen Armin selkään ennenkuin talutin hevosen raittiiseen ulkoilmaan. Armi katseli joka suuntaan korvat pystyssä kun ohjasin sen maastopolun näköiselle reitille.

Rauhallisen metsän siimeksessä uppouduin omiin ajatuksiin samalla kun verryttelin hevosta tulevaan rataan. Armi tuntui energiseltä eikä sitä tarvinnut paljoa eteen pyytää. Ajatukset kyllä harhaili Toruun ja vasta syntyneeseen tammavarsaan jonka olin ostanut. Tilanne tamman kanssa ei ollut vielä purkautunut suuntaan eikä toiseen, joten tilanne stressasi minua aika paljon. Jotenkin kuitenkin lopulta pääsin eroon kummittelevista ajatuksista ja annoin vain itseni nautiskella luonnosta. Hetkeksi jopa unohdin, että olimme kisamatkalla ja meidän vuoro olisi pian.

Yhtäkkiä tajusin, että olin ratsastanut ihan liian kauas. Katsoin kelloa hädissään ja jouduin sitten antamaan Armille pohkeita, jotta pääsisimme nopeammin takaisin Lehtovaaraan. Siinä sitten reippaassa ravissa ja rauhallisemmassa laukassa edettiin kohti tallia ja mahanpohjassani muljahti ikävästi. Entä jos me myöhästyttään meidän vuorolta. Saisin hävetä silmät päästäni ja puhumattakaan Amandan vihoista. Jälkimmäistä en edes halunnut ajatella ja keskityin vain pääsemään ajoissa maneesiin.

Pääsin maneesille juuri kun edellinen ratsukko oli radalla. Huh ehdin. Maneesin ovella oleva verkkavahti mulkaisi minua pahasti, sillä olin ilmeisesti sekoittanut verkan sujuvuutta lahjakkaasti kun en saapunut paikalle ajoissa. Lopulta huohottaen odotin verkka-alueen laidalla että edellinen ratsukko ratsastaisi ulos ja minut kuulutettaisiin sisään. Ei enää koskaan maastoverkkoja, ajattelin mielessäni.
Kiia K.
Kiia K.
Vuokraaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 25
Viestien lukumäärä : 44

http://unisiiven.net/h/toru/

Takaisin alkuun Siirry alas

Armin päiväkirja - Sivu 3 Empty Vs: Armin päiväkirja

Viesti kirjoittaja Kiia K. lähetetty 09.06.19 12:29

19.05.2019
Spring Circus (Kalla CUP:n 2. osakilpailu)
Helppo A, sijoitus 12/15
#springcircus

lue tarinan alku Torun päiväkirjasta

Ihan jäätävällä kiireellä paukasin tammatalliin jossa oli hulinaa ja vilinää muidenkin valmistautuessa kilpailuihin. Syhkäsin varustehuoneeseen niin että kirjaimellisesti törmäsin huoneesta pois kävelevään nuoreen mieheen.
- Sori sori sori mul on täs vähä kiire, pyytelin anteeksi mieheltä jonka olin nähnyt muutaman kerran ratsastavan Minaa. Taisi olla nimeltään Mikael, mutta en laittaisi päätäni pantiksi asiasta. Pujahdin miehen ohi ja yritin vältellä miehen hieman tuimaa katsetta kun nappasin huoneesta mukaani Armin harjat ja varusteet.
- Kannattaa vähän kattoo eteensä, mies sanoi ennenkuin katosi käytävän puolelle. Olisin varmaan kuollut häpeästä ellei minulla olisi ollut niin jäätävä kiire.

Armi seisoskeli karsinassa kaikessa rauhassa kun harjasin sen vielä kertaalleen läpi ja yritin varustaa sitä mahdollisimman nopeasti. Haasteellisinta oli saada kamppeet kaikessa kiireessä jopa niin etten saisi Amandalta puoli päivää kestävää saarnaa siitä kuinka kamppeiden pitää aina olla tip top. Varmaan ennätysajassa sain tamman valmiiksi ja itsekin olin jo täydessä kisavarustuksessa kypärää myöten. Ei ollu kyllä kaukana etten olisi suurinpiirtein juoksuttanut tammaa kentälle asti. Jännitin ihan mielettömästi uutta korkeampaa kilpailutasoa ja se vaikutti kyllä todella paljon. Jotenkin tuntui että en saanut Armia kulkemaan kunnolla edes verryttelyssä ja aavistelin ettei tässä kävisi hyvin. Kuulutuksesta kuulin, että olin tullut Torun kanssa kuudenneksi joten siihen sijotukseen olin kyllä tyytyväinen. Olihan kyseessä oriin ensimmäinen startti. Helppo A tasoinen luokka kuulutettiin alkaneeksi ja sain siirtyä hiekkakentän puolelle odottamaan vuoroani. Olinhan vuorossa toisena. Meidät kuulutettiin radalle ja yritin keskittyä rataan täysillä.

Radalta poistuessani olin todella pettynyt. Olin jännittänyt niin ettei edes perusjutut onnistuneet. Miten ihmeessä voi kämmätä tän tason hevosella jopa viimeisen pysähdyksen ja tervehdyksen! Koottu ravi meni ihan päin persusta moneen otteeseen radan aikana eikä toinen avotaivutuskaan ottanut onnistuakseen. Mielettömän kiukkuisena itselleni suuntasin käveleskelemään hetkeksi Armin kanssa että sen hengitys tasaantuisi ja talutin sen sitten takaisin tammatalliin. Vaikka kuinka tiesin että olisi hoppu päästä vapauttamaan Isbe Torun kynsistä, niin tiesin etten voisi hätiköidä Armin hoidossa. Amanda varmasti kuulisi asiasta ja saisin huutia niin että korvat soisi. Riisuin reippaasti tamman varusteet ja kylmäsin sen jalat harjauksen lomassa. Vihdoin sain tamman hoidettua asiallisesti pois ja jätin sen karsinaan lepäilemään. Ottaisin letit pois vasta myöhemmin päivällä. Vein varusteet takaisin paikoilleen ennenkuin lähdin vaihtamaan kisakamppeet pois.

Kiia K.
Kiia K.
Vuokraaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 25
Viestien lukumäärä : 44

http://unisiiven.net/h/toru/

Takaisin alkuun Siirry alas

Armin päiväkirja - Sivu 3 Empty Vs: Armin päiväkirja

Viesti kirjoittaja Amanda S. lähetetty 02.08.19 19:35

31. heinäkuuta 2019
Armin päiväkirja - Sivu 3 Raili

Armi varsoi heinäkuun viimeisenä päivänä terveen rautiaan tammavarsan <3

_________________
I like people the way I like my tea. I hate tea.
TILANNETOPIC |  AMANDA JOSEFIINA SOKKA
Amanda S.
Amanda S.
Tallinomistaja

Ikä : 28
Viestien lukumäärä : 299

http://auburnestate.altervista.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Armin päiväkirja - Sivu 3 Empty Vs: Armin päiväkirja

Viesti kirjoittaja Kiia K. lähetetty 19.08.19 13:41

30.07.2019
Edellisen viikon Power Jump tapahtuma oli aiheuttanut itselleni hieman harmaita hiuksia, vaikka kaikki olikin mennyt ilman suurempia ongelmia. Stressi vastuusta oli kova, mutta ajatuskin mokaamisesta ja Amandan puheille joutumisesta oli hyvä motivaattori. Harmaiden hiuksien syypää oli ennemminkin siitä huolimatta Penna Vaanila, jonka pätemisen tarve oli kasvanut ihan uusille leveleille. Oli tuntunut että mies vaani joka nurkan takana vaanimassa että kaikki menisi varmasti hyvin ja järkihän siinä meinasi lähteä. Luojan kiitos olin loppuviikon työvuorossa Sarahin kanssa, sillä yksikin vuoro Pennan kanssa oli aiheuttaa minulle totaalisen hermoromahduksen. Sain kuitenkin pidettyä kasvot peruslukemilla ja käyttäydyttyä asiallisesti koko viikon. Pakko sanoa, että olin ylpeä itsestäni.

Puhelimen viestiääni palautti minut tähän hetkeen. Vilkaisin puhelimen näyttöä uteliaana, sillä yleensä kukaan ei niin aikaisin aamulla laittanut minulle viestiä. Se olikin vain Marko joka ilmoitteli omistamani tamman, Ennin, kuulumisia. Olin kuin tulisilla hiilillä, sillä Armin varsominen tapahtuisi minä hetkenä hyvänsä ja odotin sen syntymää kuin kuuta nousevaa. Hörpin aamukahvin loppuun samalla kun näpyttelin miehelle vastauksen viestiin. Huokaisten suuntasin sitten vaihtamaan tallikamppeet päälle ja hurautin autolla Auburniin.

Auburnin pihassa oli jotenkin aavemaisen hiljaista eikä missään näkynyt ketään. Ei se tosin minua haitannut, sillä olin kuoleman väsynyt enkä kaivannut ketään hääräilemään ympärilleni. Tovi jos toinenkin meni siinä vain katsellessa tammojen löhöilyä tarhassa. Armi oli jo jäätävä jumppapallo ja siitä huomasi että olo alkoi olla jo vähän epämukava. Rapsuttelin luokseni kävelleen tamman otsaa ja korvien takaa ja puhuin sille hiljaisella äänellä kaikkea mitä vain mieleeni tuli. Lopulta pujotin riimun sen päähän ja lähdin taluttamaan sitä hitaasti, mutta varmasti tallia kohti.

Olin ajatellut harjailla pyöreää neitokaista tallin sisäpihalla, joten pyörähtäisimme tallissa vain sen verran että saisin harjat napattua matkaan. Varustehuoneen ovella heilautin riimunnarun Armin kaulalle ja jätin tamman odottelemaan siihen käytävälle kun kipaisin huoneessa. Olin poissa varmaan kaksi minuuttia ja takaisin tullessa törmäsin Armin riimunnarua pitelevään Pennaan joka näytti kiukkuiselta kuin ampiainen.
- Miten sä voit olla niin vastuuton että jätät hevosen yksin seisomaan käytävälle, mies aloitti ja sain kuulla jäätävän saarnan kaikesta siitä mitä voisi tapahtua. En saanut edes suunvuoroa kun Pennan suu kävi kuin papupata ja voin vaikka vannoa että korvistani alkaisi kohta tupruta savua.
- Sä tiedät iteki ettei Armi lähe tästä mihinkään. Ja toiseksi. Luuleks sä että tää kuumailmapallon kokonen pallero pääsee lyllertään kovin kauas ton varsamahan kans, älähdin miehelle joka katsoi minua tyrmistyneenä. Taisi yllättyä pahemman kerran purkautumisestani. Nappasin riimunnarun Pennan kädestä ja painelin hevosen kanssa pihalle jossa toivottavasti saisin olla rauhassa. Penna yritti vielä huudella jotain perään, mutten enää jaksanut välittää.

Sisäpihalla kiinnitin tamman puomiin ja kaikessa rauhassa harjailin sen kauniin punaista karvaa. En pitänyt mitään kiirettä, sillä itsellenikin teki vain hyvää rentoutua rankan viikon jälkeen. Annoin Armille paljon rakkautta ja ehkä pari herkkuakin. Sitä ei tosin tapahtunut jos sattuu kantautumaan Amandan korviin. Rapsuttelin tamman kaulaa, otsaa ja korvien takaa sillä tiesin että se tykkäsi siitä. Jotenkin tamman rauhallisuus tarttui myös minuun ja lopulta huomasin olevan paljon rentoutuneempi kuin aikoihin.
- Sun varsasta tulee varmasti kaunis, kuiskuttelin Armille ja suukotin sen turpaa.

Irrotin Armin puomista ja lähdin taluttamaan sitä ulkokautta takaisin tarhaan, sillä neitokainen selvästikin olisi halunnut jo maate ison vatsansa kanssa. Purtsilasta tuttu Sessa tuli samantien portille tervehtimään ja rapsuttelin sitäkin hetken aikaa päästettyäni Armin vapaaksi. Jopa Kami tuli portille katselemaan mitä siellä tapahtui, mutta lähti lätkimään nopeasti kun huomasi ettei herkkuja olisi tarjolla. Olin raahannut harjalaatikkoa mukanani joten suuntasin viemään sen takaisin varustehuoneeseen ennenkuin karkaisin paikalta hyvin vikkelästi. Olihan vapaapäiväni joten ei ollut syytä jäädä tallille notkumaan.
Kiia K.
Kiia K.
Vuokraaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 25
Viestien lukumäärä : 44

http://unisiiven.net/h/toru/

Takaisin alkuun Siirry alas

Armin päiväkirja - Sivu 3 Empty Vs: Armin päiväkirja

Viesti kirjoittaja Kiia K. lähetetty 07.11.19 20:55

07.11.2019

Paluu takaisin normaaliin arkeen ja kahdella hevosella ratsastamiseen ei ollut sujunut täysin ongelmitta, sillä Armin mammaloman aikana olin laiskistunut huomattavasti. Olihan se ollut ihanaa touhuta Armin lisäksi pikkuneidin kanssa ja pakostakin mieleen oli pulpahdellut muistoja ajoilta jolloin Toru oli ollut tuollainen rääpäle. Jotenkin sitä oli vain silti veltostunut eikä tauon aikana tullut edes käytyä salilla vaikka normaalisti kävin siellä viikottain. Tiesin kuitenkin, että saisin kuulla kunniani Amandalta mikäli en ryhdistäytyisi tästä ja heti.

Havahduin mietteistäni kun maneesin ovi avautui ja sisään asteli Anton taluttaen Vilaa. En tuntenut miestä sen kummemmin joten moikkasin vain kohteliaasti ja keskityin sitten täysin Armiin. Tamma kulki reippaasti, mutta edelleen ihan hieman jäykän oloisesti. Tein sen kanssa paljon siirtymisiä, voltteja ja muita perusjuttuja jotta saisin sen vertymään kunnolla. Pikkuhiljaa tamman askel alkoi piteneen ja pehmenemään ja huomasin selkeän eron aikaisempaan. Armi näytti olevan itsekin tyytyväinen päästessään taas treenaamaan eikä tarvinnut enää paimentaa pikkuneitiä ja se ottikin pari iloista laukkapyrähdystä pyytämättä. Istuin syvälle satulaan ja hidastin menon takaisin reippaaseen raviin.

Pienen omatoimisen treenin jälkeen talutin Armin takaisin tammatallin puolelle jossa kiikutin sen suorinta tietä pesupaikalle. Neiti seisoskeli tyytyväisenä paikoillaan vaikka itse kuljin välillä edestakaisin karsinan, pesupaikan ja varustehuoneen välillä hakien ja vieden milloin mitäkin kampetta. Lopulta päästin Armin takaisin omaan karsinaansa levähtämään ja jumahdin toviksi rapsuttelemaan sen otsaa. Viikon päästä oleva Kalla CUPin viimeinen osakilpailu jännitti minua iha järkyttävästi näin pitkän treenitauon jälkeen ja oli kyllä pakko alkaa miettimään miten selviäisin niistä kunnialla. Ehkä Amanda antaisi anteeksi jos mokaan kilpailut täysin? Or not. Kyllä kai mä näen jo unia keskellä päivää jos tuollaisia kuvittelin.
Kiia K.
Kiia K.
Vuokraaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 25
Viestien lukumäärä : 44

http://unisiiven.net/h/toru/

Takaisin alkuun Siirry alas

Armin päiväkirja - Sivu 3 Empty Vs: Armin päiväkirja

Viesti kirjoittaja Kiia K. lähetetty 14.11.19 18:35

09.11.2019 Danien Susinevan kouluvalmennus

Kahvia. Mä tahdon kipeesti äkkiä kahvia. Sitä ei valitettavasti oikein ollut tarjolla kun olin kaasutellu autollani aika vaarallisestikin hetkittäin kohti Purtsilaa. Nukuin aivan liian pitkään ja nyt oli hyvinkin mahdollista, että myöhästyisin Daniel Susinevan valkasta. Torun kanssa onneksi selvisin yllättävän nopeasti Auburnin puolelle ja olin vain törkännyt sen lähimpään vapaaseen karsinaan ja kiskonut varusteet pois. Nyt viipotin varustetun Armin kanssa kohti maneesia.

Voin sanoa, ettei Daniel katsonut minua kovinkaan suopeasti astellessaan maneesiin ja katsellessaan hetken ratsukoita. Melkein samantien mies aloitti valmennuksen selittämällä istunnan vaikutuksesta hevoseen ja pisti meidät kokeilemaan kuinka paljon pystymme vaikuttamaan käyntiin pitkällä ohjalla. Pakko sanoa, etten olisi selvinnyt niinkään hyvin kuin mitä selvisin ellei ratsuna olisi ollut kiltti ja osaava Armi. Se osasi paikkailla minun virheitä, muttei kovinkaan hyviä tyylipisteitä herunut kun itse en aluksi ollut kovinkaan hyvin hereillä.

Onneksi loppua kohden heräilin vähän ja harjoitukset alkoi mennä paremmin. Sain koottua Armin paremmin kuin kertaakaan vielä aikaisemmin ja tunsin aikamoista riemun tunnetta. Askelpituuksilla leikitteleminenkin meni yllättävän hyvin, vaikken itse pysynyt ihan täysin hommassa mukana. Valmennuksen loputtua olin tyytyväinen eikä Armikaan ollut koskaan tuntunut allani yhtä hyvältä. Olin ilmeisesti kehittynyt Auburniin tulon jälkeen, mutta oli tämän päivän onnistuminen työn ja  tuskan takana, sillä Daniel oli kyllä ilmaissut tyytymättömyytensä ratsastukseeni ja tein kaikkeni etten näyttäisi ihan idiootilta miehen silmien edessä.

Valkan jälkeen taputin Armin kaulaa kiitokseksi ja annoin sille pitkät ohjat. Tamma heilutteli päätään tyytyväisenä ja pärskähti.
“Toivottavasti oot paremmin hereillä tunnin päästä” Daniel totesi kun laskeuduin alas Armin selästä ja nostin jalustimia.
“Yritän parhaani” vastasin nolona ja lähdin taluttamaan Armin takaisin tammatalliin. Minulla olisi vain tunti aikaa ennenkuin valkka Torun kanssa alkaisi.


Kiia K.
Kiia K.
Vuokraaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 25
Viestien lukumäärä : 44

http://unisiiven.net/h/toru/

Takaisin alkuun Siirry alas

Armin päiväkirja - Sivu 3 Empty Vs: Armin päiväkirja

Viesti kirjoittaja Kiia K. lähetetty 14.11.19 18:37

10.11.2019

Armi kiemurteli allani kuin käärme kun kipeä takapuoli muistutteli itsestään koko ajan, eikä satulassa istuminen tuntunut luonnistuvan alkuunkaan. Muuan Amanda Sokka vilkuili myrkyllisesti suuntaani ratsastaessaan Fellulla. Ilmeisesti meno ei miellyttänyt naista alkuunkaan ja minun teki mieli vajota maneesin pohjan lävitse maan alle. Siirtyminen laukasta raviin meni onneksi pehmeästi ja jatkoin kevyessä ravissa työskentelyä.

Amanda oli hidastanut oman ratsunsa käyntiin ja seurasi haukan katseellaan ratsastustani. Pistin kaiken keskittymiseni peliin jotta saisin hevosen kulkemaan loppuajan kuten kuuluukin ja purin hammasta toivoen ettei nainen huomaisi että jotain on pielessä. Vihoviimeinen asia mitä tässä tilanteessa haluaisin on se että Amanda ajattelisi vähänkään etten voisi osallistua viikonlopuun cuppiin.
“Joulukuun alussa järjestetään Saksassa Dressage Masters johon osallistun Armilla. Ens viikosta eteenpäin siis treenaan Armila itse tiheämmin. Ilmoita jos ehit lähteä mukaan” Amandan ääni kuului yhtäkkiä Fellun selästä kun olin laskeutumassa hevosen selästä.
“Juu tottakai. Selvitän onko mulla sillon vapaata” vastasin ja huokaisin helpotuksesta. Ei kommenttia ratsastuksestani.
“Sinuna ilmoittautuisin Susinevan valmennuksiin että pääsette taas kunnolla kisakuntoon. Kehitettävää riittää vaikka olitkin ilmeisesti viime viikonlopun ryhmässä” kuului vielä takaani Amandan kylmän viileällä äänellä. Ei olisi pitänyt nuolaista ennen kuin tipahtaa.
“Juu tottakai” vastasin ja talutin Armin reippaasti ulos maneesista.

Tallissa oli ihanan rauhallista kun vein Armin pesupaikalle. Missään ei näkynyt ketään ja sain uppoutua omiin ajatuksiini. Saksan reissu kuulosti kieltämättä houkuttelevalta ja olisi upeeta päästä näkemään sellaiset kilpailut ihan paikan päällä. Armi melkein pukkasi minut kumoon kääriessäni pinteleitä pois sen jaloista. Ilmeisesti neiti halusi osakseen huomiota ja rapsuttelin sitä hetken aikaa kun olin saanut siltä kamppeet niskasta.

Siinä hoitaessani tammaa pois mietiskelin oliko minulla varaa lähteä sinne Saksan reissuun ja mistä saisin Torulle siksi ajaksi hoitajan. Eihän sitäkään hoitamatta ja liikuttamatta voi jättää. Lopulta sain tamman hoidettua ja vein sen omaan karsinaan. Siinä karsinan ovea sulkiessani päätin, että jos vain työt antaisi periksi niin lähtisin sinne reissuun hoitamaan Armia. Maksoi mitä maksoi.
Kiia K.
Kiia K.
Vuokraaja

Avatar © : Lynn
Ikä : 25
Viestien lukumäärä : 44

http://unisiiven.net/h/toru/

Takaisin alkuun Siirry alas

Armin päiväkirja - Sivu 3 Empty Vs: Armin päiväkirja

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 3 / 3 Edellinen  1, 2, 3

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa