Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Rillan päiväkirja

Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1 Rillan päiväkirja lähetetty Ti Huhti 11, 2017 2:37 pm

Isabella S.

avatar
Tallinomistaja
Rillan päiväkirja

Austria, "Rilla" | punaruunikko angloarabitamma | omat sivut
Omistaja: Isabella Sokka | Hoitaja/ vuokraaja: MaaritViimeinen muokkaaja, Isabella S. pvm To Syys 21, 2017 5:16 pm, muokattu 2 kertaa


_________________
Tammataistelijat Erelas, Vilanna, Austria, Mirameir  ja Duchess <3
http://sunnuntai.esy.es/auburn

2 Vs: Rillan päiväkirja lähetetty Ti Elo 01, 2017 1:28 pm

Isabella S.

avatar
Tallinomistaja
1.8.2017 | Pelkkää rakkautta

Nousin aikaisin vain muutaman tunnin yöunien jälkeen. Naamani oli yhtä hymyä ja tavoistani poiketen sutaisin hiukseni hätäisesti kiinni harjaamatta niitä ensin. Pesin kasvoni pikaisesti, mutten vaivautunut meikkaamaan. Sen sijaan nappasin mukaani järjestelmäkameran ja omenan. Vietin koko viime yön tallissa, sillä Rilla varsoi eilen illalla kello 22–23 välillä! Tiineys meni yliajalle, mutta heinäkuun viimeisenä päivänä varsa sitten vihdoin syntyi.

Kello oli noin seitsemän aamulla, kun menin tarkastamaan ihanan mammatammani ja suloisen tammavarsan kunnon. Pieni tumma ja pörröinen varsa oli siro niin kuin emänsä. Varsa oli jalkeilla ja kävi tomerasti nisiin kiinni. Onnesta pakahtuen otin kaksikosta paljon kuvia, mutten mennyt karsinaan sisään häiritsemään. Rilla vaikutti tyytyväiseltä, mutta väsyneeltä. Malttamattomana kävin keittämässä kahvia tallituvassa ja hetken pohtimisen jälkeen kävin vielä kartanolla asti tekemässä itselleni aamiaista. Palatessani eväiden kanssa join kupillisen kahvia ja puuhailin tallissa hyväntuulisena kaikenlaista.

Anna saapui pian töihin ja nainen tuli ensimmäiseksi ihastelemaan varsaa.
”Eikä! Nyt se kesän ensimmäinen ihana sitten syntyi. Onhan sitä jo odotettukin”, nainen hymyili.
”No niinpä! Vielä kun Vilan-pallerokin päättäisi poksahtaa. Silläkään ei mene varmaan kauaa, viikko tai kaksi ehkä. Jätä muuten kaikki mun tammat sisään, vien ne itse ulos”, sanoin Annalle.
”Tietääkö Amanda jo?” Anna kysyi.
”Ei, tyyppi tuli niin myöhään kotiin että olin jo nukkumassa. Saa huomata iloisen yllätyksen siinä missä muutkin tallilaiset”, naureskelin.

Autoin Annaa hevosten ruokkimisessa ja lähdin naisen mukaan viemään hevosia laitumelle. Saimme yhdessä kaikki talutettua kerralla kuin mitkäkin cowboyt, vaikka vähän epähallittua se kyllä oli. Onneksi yksikään hevosista ei temppuillut omiaan, sillä kädet olivat totisesti täynnä. Seuraavaksi punkesin itseni Rillan karsinaan ja annoin pikkuisen tamman nuuhkia itseäni. Se tulikin uteliaana heti tutkimaan tuoksuani. Laitoin Rillalle riimun päähän ja lähdin taluttamaan tammaa ulos. Anna tuli perässä ja hätisteli hellästi huojuvaa varsaa oikeaan suuntaan, vaikka kauas se ei kyllä yrittänytkään mennä. Vein kaksikon kakkostarhaan, missä pikkuneiti otti heti pienen spurtin. Sitten se lyssähti makaamaan, ihan kuin patterit olisivat loppuneet. Rilla seisoi rauhallisesti vierellä ja katseli varsaansa.

En meinannut malttaa lakata katsomasta pikkuneitiä. Siitä tulisi tumma, mutta tuskinpa ihan mustaa kuitenkaan. Karvassa oli häivähdyksiä ruskeasta ja ehkä jotain kultaisenpunaista myös. Merkit olivat toistaiseksi pieniä, mutta kaipa sille ihan matalat sukat ilmestyisi ja päässä oli Fellumainen tähti. Kävin pikaisesti tallissa hakemassa Eelan ja Vilan viereiseen tarhaan, mistä tammat uteliaina kuikuilivat uutta tulokasta. Sitten otin taas miljoonittain valokuvia suloisesta ilmestyksestä, ennen kuin maltoin lähteä hetkeksi. En voinut olla virnistämättä leveästi, kun ajattelin kaikkia niitä iloisia huudahduksia tallilaisten saapuessa yksitellen ja huomatessa pienen palleron tarhassa ottamassa ensiaskeleitaan.


_________________
Tammataistelijat Erelas, Vilanna, Austria, Mirameir  ja Duchess <3
http://sunnuntai.esy.es/auburn

3 Vs: Rillan päiväkirja lähetetty Ke Elo 09, 2017 6:33 pm

Isabella S.

avatar
Tallinomistaja
9.8.2017 | Tumma tammavarsa

Rillan söpö rakkausvarsa on nyt noin viikon vanha, ihan vähän päälle.
Katsokaa nyt itse miten ihana se on <3

- Isabella


_________________
Tammataistelijat Erelas, Vilanna, Austria, Mirameir  ja Duchess <3
http://sunnuntai.esy.es/auburn

4 4.10.2017 Aamutervehdys lähetetty Ke Loka 04, 2017 12:00 pm

Maarit

avatar
Hevosenhoitaja
4.10.2017 Aamutervehdys


Ulkona ropisevasta syyssateesta huolimatta Auburnin talli oli hiljainen,  lukuunottamatta hevosten rauhallista heinän rouskuttamista. Talli tuntui blokkaavan ulkoa tulevat äänet kauas ulos ja luovan sisälle kiehtovan, oman tunnelmmallisen maailmansa.

Tai sitten vaikutelma syntyi vain Maaritin omassa päässään, kun yötyön jälkenen väsymys iski koko kroppaan täydellä voimalla. Viime yö ensihoitajan oli ollut äärettömän raskas, harvinaisesti kaksi vaativampaa hätäajoa ja muutamia pienempiä tapauksia myös. Yöpäivystykseen olennaisesti kuuluvat kahvitankkaukset olivat jääneet väliin ja Maarit kirosikin mielessään, miksi juuri tänä aamuna oli luvannut Isabellalle tulla moikkaamaan Rillaa.

Maarit oli nähnyt Rillan ja sen söpön varsan tarhailemassa syyskuussa, kun hoitaja/vuokrauspestistä sovittiin. Sen kummoisempaa tuntumaa tammaan ei hänellä vielä ollut. Kiltiltä ruunikko vaikutti, katsoi hieman epäilevästi kylläkin, kun Maarit keskeytti sen aamuruokailun. Rilla astui suojelevasti Maaritin ja varsan väliin, mutta jatkoi kuitenkin syömistä.

Yksityishevosen vuokraaminen ei alkuun ollut se, mikä Maaritilla oli mielessä. Ei rahan puolesta eikä muutenkaan. Lähitalleilta ei kuitenkaan löytynyt tuntiratsastajlle sopivaa palvelumuotoa, jossa tunteja olisi voinut helposti perua ja sitoutuminen vakiotunteihin ei olisi ollut niin pikkutarkkaa. Vuorotyön ja vuoroviikoin hoidettavien lasten takia vakiotunti ratsastuskoululla ei vain onnistuisi. Niinpä tutun tutun kautta oli järjestynyt mahdollisuus alkaa vuokrata Rillaa ja siihen mahdollisuuteen Maarit oli tarttunut.

Maarit harjasi Rillan nopeasti ja tarkasti vielä jalat. Sen jälkeen hän kävi tarkistamassa varusteet. Kaikki oli moitteettomassa kunnossa. Tamman päiväkirja sai lyhyen ja ytimekkään merkinnän käsialalla, jota Isabella ehkä osaisi lukea, ehkä ei. Sen jälkeen Maarit lähtikin metsästämään elmänsä eliksiiriä, kahvia.

5 Vs: Rillan päiväkirja lähetetty Ke Marras 15, 2017 11:08 am

Maarit

avatar
Hevosenhoitaja
15.11.2017 Lumimetsä

Joulu ja sen tulo tiesi aina ekstravuorojen nappaamista työlistoilta: visa vinkuisi yksinhuoltajalla, kun lasten lahjavaatimukset oli täytettävä. Maarit huokaisi, otti ohjat tuntumalle vasempaan käteensä ja tarttui samalla kädellä Rillan mustaan harjaan. Hän ponnisti vaivatta Auburnin kiinteältä selkäännousurappuselta tamman paljaaseen selkään. Ruunikko nosti hieman päätään ja suuntasi pärskähtäen kohti metsäpolkua Maaritin hipaisessa sitä pohkeilla.

Onneksi tämä oli sentään ilmaista nautintoa. Maarit tiesi kävelytyksen ja perushoitamisen olevan hevosenomistajille sitä pakollista pullaa, joka oli tehtävä, jotta pääsi esittämään kilparadoilla parastaan tai treenaamaan huippuvalmentajien kanssa. Toiset omistajat toki nauttivat perustyöstäkin, toiset eivät ja jotkut eivät vain ehtineet. Maarit kuitenkin nautti. Leppoisa kävely lämpimän hevosen selässä lumivaipan peittämässä metsässä oli todellista hermolepoa. Ja samalla hyvää liikuntaa ja kunnonkohotusta Rillalle, joka alkoi pikkuhiljaa löytää lihaksiaan. Rilla oli sairastanut pienen nisätulehduksen vieroituksen yhteydessä, kun tammalta olisi tullut maitoa vaikka miten. Ylimääräinen maito oli tukkinut rauhasen ja eläinlääkäri oli määrännyt siihen antibioottivoidetta. Onneksi tulehdus oli ollut lievä ja mennyt viikossa ohi. Rilla oli ollut tuon ajan kärttyisä ja kerännyt ylimääräistä energiaa. Kun tammaa taas päästiin liikuttamaan, olivat Isabella sekä Maarit juoksuttaneet sitä ja pikkuhiljaa mukaan oli lisätty käyntilenkit maastossa. Ensi viikolla laitettaisiin taas satulaa selkään ja lähdettäisiin kohentamaan kuntoa vaihtelevimmilla treeneillä. Sitä ennen kuiten tätä: parin asteen pakkanen, lumen kimalus vinossa ilatapäivän auringossa ja Rillan tasainen, rento käynti puiden keskellä. Ei paha!

6 5.3.2018 lähetetty Ke Maalis 07, 2018 12:54 am

Isabella S.

avatar
Tallinomistaja

5.3.2018 | Maanantai

”Kuuntele nyt tarkkaan. Meillä on täällä yksityistalli ja suurin osa hevosista on MUIDEN omia. Sä et saa koskea keneen vaan”, teroitin Viiville. Pidin silmällä naperon ilmeitä, sillä Vivienne oli ennenkin valehdellut minulle päin naamaa.
”Sí”, tyttö vastasi, selkeästi muissa maailmoissa.
”Ei kun keskity.”
”Joo”, Viivi sanoi taas ja lähti haaveilevasti kohti Fellun karsinaa. ”Aika hieno. Saanko tän?”
”Et – EI! Älä mee sinne karsinaan!”
”Why not?” tyttö kysyi, vilkaisemattakaan minuun. Fellu oli näemmä lumonnut kakaran.
”Se ei ole mun, vaan se on Amandan. Ja se puree ja potkii. Lupaa, ettet mene sen karsinaan koskaan?”
”Mmmmh.”
”Viivi.”
”No joo sitten! Mutta haluan jonkun yhtä hienon ja hurjan, millä voin hypätä kaikki esteet.”
”Itse asiassa Fellu ei hyppää mitään, se on kouluori”, selitin, ja näin miten kiinnostus sammui tytön silmistä. Huh, täytyisi pitää tytön estehulluus mielessä. Meillä taisikin olla tästä lähtien pelkkiä kouluhevosia yksityisinä...

Viivi asteli tallissa omistajan elkein ja koetti selkeästi päättää, minkä ratsun ottaisi. Keskeytin haaveet ja ryhdyin esittelemään 'suurta kouluhevoslaumaamme'. Inna ja Julia tulivat käytävällä meitä vastaan ja katselivat minua kovasti kummissaan, kun esittelin Valerien Julian kouluratsuna.
”Lefa ja Riepu ovat myös Amandan ja ne osaavat hypätä kivasti.”
Viivin silmät tuikahtivat, joten jatkoin: ”mutta ne on tosi kilttejä ja helppoja. Sen takia Amanda vuokraa niitä muille.”
”Aha”, Viivi totesi vakavana. Liian kiltit hevoset eivät ilmeisestikään häntä kiinnostaneet. ”Koska muuten nään taas Amandan? Se on tosi kiva ja cool.”
Nyt Valerien karsinan edustalla seisoskelevat naiset pärähtivät nauruun. Vivienne katsoi näitä heti kamalan vakavana, eikä selkeästikään ymmärtänyt vitsiä.
”Me naurettiin... yhdelle jutulle”, Julia selitti nolona.
”Joo Amanda on tosi kiva, kivoin tältä tallilta”, Inna jatkoi ja nolostui myös, mennessään superlatiivin kanssa ehkä vähän liian pitkälle. Mua itseänikin alkoi naurattaa, sillä vain pikkuvanha Viivi saattoi sanoa siskostani jotain tuollaista.
”Ootte ihan kummia”, Viivi totesi ja lähti edeltä seuraavaan välikköön.

Kohauttelin olkiani Innalle ja Julialle, jotka seurasivat käytävää pitkin varovasti perässä, todennäköisesti aikeenaan hakea varusteita.  
”Nämä kolme ovat mun tammojani”, sanoin Viiville ja esittelin ylpeänä Vilaa, Rillaa ja Ankkaa.
Tyttö siirtyi karsinalta toiselle ja tutkaili tammoja pää kallellaan, aivan kuin arvioiden.
”Vila ja Rilla on sun äitisi kasvatteja”, selitin.
”Ai, kenestä ne on?”
”Vilan emä on Helmi ja Rillan Kiki. Ankka sitten taas on Innan kasvatti”, sanoin nyökäten ruskeaverikköön päin. Naiset jäivät uteliaina käytävälle norkoilemaan ja Viivi vilkaisi Innaa arvioivasti.
”Hmmm no siis, äiti ei anna mun ratsastaa Helmillä niin saanko ton Vilan? Voisin sitten lesoilla sillä Tomille”, Viivi kyseli virnistäen ja viitaten samalla kotitallinsa ratsuttajaan. Olin positiivisesti yllättynyt, että Viivi ylipäätään kysyi lupaa.
”No oikeastaan Vila ei ole ollenkaan niin reaktiivinen kuin emänsä”, aloitin haparoiden. Rilla oli ainoa, jonka saatoin tasaisuutensa puolesta Viiville kuvitella. Nuorta Vilaa en antaisi kakaralle ikipäivänä. Pohdin juuri toimintasuunnitelmaa, kun Viivi ehti avata suunsa.
”Mitä mieltä te olette?” Viivi napautti ja tuijotti Innaa ja Juliaa. ”Isbe lupasi, että saan oikein hienon hevosen, koska olen tosi taitava esteratsastaja. Äiti on tyhmä ja antaa mun mennä vaan poneilla. Mä tiedän kuitenkin, että joskus Isbekin on tyhmä ja huijaa, se ei halua että mun äiti suuttuu. Mutta mä en halua liian helppoa hevosta, sen pitää mennä kovaa.”

Viivin avautuminen sai minut hetkellisen kauhun valtaan, ja ilmeistään päätellen Inna ja Julia eivät yhtään tienneet miten päin olisivat. Viivi tapitti naisia ja oli selin minuun, joten yritin kuumeisesti muodostaa huulillani Rillan nimeä ja huitoa sen karsinan suuntaan.
Julia koetti vielä raksutella, kun Inna vastasi tytölle rohkeasti.
”No ehdottomasti Rilla.”
”Huijaatko? Miksi se? Millainen se on? Mä tiedän että sen emä on noiosa, tylsä”, Viivi totesi vakavana.
Inna koetti selkeästi keksiä jotain vastattavaa, kun viimeisiä hevosia sisään tuonut Lotta tupsahti paikalle ja puuttui keskusteluun.
”Rillassa on tosi paljon arabia. Kyllä sä tiedät millaisia arabit on”, Lotta totesi ilmeettömästi.
Viivi tuijotti punapäätä haastavasti, mutta nyökkäsi sitten hyväksyvästi. Huh. Lotan yleistys upposi tyttöön täydestä. Huokaisin pitkään ja rentouduin helpotuksesta.
”Jospa mä näytän sulle loputkin tilat ja Rillan varusteet, niin pääset heti kokeilemaan sitä?”

Viivi suostui ehdotukseen ja tilanne lähti purkautumaan. Vakoilin sivusilmällä, miten Viivi hoiti Rillaa, ja helpotuksekseni kummityttö osasi kyllä asiansa. Toisaalta siinä ei ollut mitään ihmeellistä, olihan tyttö kuitenkin elänyt koko ikänsä isolla siitostallilla. Kun ruunikko oli valmis, Viivi pyysi minut vielä luokseen. Olin vähän kummastunut, mutta menin tottelevaisesti lähemmäs.
”Ei kai Rilla ole oikeasti hurja?” Viivi kuiskasi, silmissään selkeästi huolestusta.
Hymähdin vähän, sillä tätä en ollut odottanut. Oli kuitenkin hellyttävää, että Viivi uskoutui minulle.
”Se on oikeastaan todella kiltti. Joskus jopa laiska, paitsi maastossa. Siellä se saattaa olla todellakin kamalan kuuma”, kuiskasin lohduttavasti takaisin.
Viivi nyökkäsi, hymyili vähän ja talutti Rillan sitten itsevarmoin ottein maneesiin.

***

Ratsastus oli sujunut yllättävän kivuttomasti ja minun oli pakko myöntää, että Viivi oli muistikuviani taitavampi. Tytöllä oli herkkä käsi ja painoavut toimivat luonnostaan. Istunta oli lähes täydellisen hyvä. Rilla liikkui kauniissa muodossa, joskin välillä vähän turhan tahmeasti. Annoin Viivin ratsastaa suurimmaksi osaksi itsenäisesti, mistä tyttö selkeästi nautti. Veikkasin, että rakas ystäväni antoi melko herkästi ohjeita ainoalle tyttärelleen.
”No, miltä tuntui?” kysyin Viivin antaessa Rillalle pitkät ohjat.
Magnifico! Se on oikeesti aika huippu”, Viivi sanoi, hymyillen leveämmin kuin vielä kertaakaan tänään.
”No hyvä! Sä sovit sille kivasti”, vastasin totuudenmukaisesti.

Inna ja Julia olivat ratsastaneet maneesissa koko ajan samaan aikaan kanssamme – erittäin ryhdikkäinä ja hämmästyttävän hiljaisina, ja veikkasin omalla läsnäolollani olevan jonkin verran vaikutusta asiaan. Tuijottelin tummaa ja vaaleaa ratsukkoa hajamielisenä, kun yhtäkkiä sain idean.
”Viivi hei!” aloitin, ja tyttö käänsi katseensa minuun. ”Inna ja Julia ovat menossa yhteen kilpailuun, mihin lähtee meidän tallilta muitakin. Haluaisitko sä osallistua kanssa? Rillalla?”
”JOO!” Viivi kiljaisi niin kimeästi, että pelästyin vähän. Näemmä se pystyi myös hymyilemään entistäkin leveämmin.
”Hyvä. Sittenhän me aloitetaan tällä viikolla kunnon treenit”, hymyilin takaisin.

Viivi pärjäisi varmasti oikein hyvin kaikista helpoimmissa luokissa, ainakin Rillalla. Tyttöä valmentaessa koko typerä hoitoaikakin kuluisi nopeammin. Sitä paitsi, ennen tätä meiltä oli puuttunut yksi ratsukko. Viivin ansiosta Auburn Estate saisi sittenkin oman edustuksensa Tie Tähtiin -kilpailun tähtitalli-kategoriassa. Virnistelin ajatukselle onnellisena ja kilpailuhenkeni heräsi. Game on.


_________________
Tammataistelijat Erelas, Vilanna, Austria, Mirameir  ja Duchess <3
http://sunnuntai.esy.es/auburn

7 Vs: Rillan päiväkirja lähetetty To Maalis 08, 2018 8:14 pm

Gabriella S.

avatar
Vuokraaja
08.03.2018 - Silmät sydäminä

Työvuoro oli hurahtanu hetkessä, mutta viimenen tunti Jonnyn kanssa töissä oli taas yhtä kiusallisen vaivaannuttavan hiljanen, ku mitä se oli jo jonkun aikaa ollu. En ymmärtäny yhtään, mikä sitä miestä vaivas, mutta en vaan saanu suutani auki. Koko juttu oli niin typerä, että vois loppua tää hiljaisuus jo, miulla on ikävä miun veljeä. En antanu sen kaiken silti pilata sitä, että oltiin Isabellan kanssa sovittu Rillan kokeilusta, nyt kun Mina on mammalomalla ja hänen holhottavallaan oli muuta puuhaa. Itseasiassa siitä olin ihan todella innoissani, että vihdoin ehdin ja pääsin kokeilemaan kovin kehuttua tammaa.

Rilla seiso varustehuonetta vastapäätä olevalla hoitopaikalla ja ootti kiltisti, kun kannoin sen varusteet siihen hollille. Työpäivän jälkeen olin pitkästä aikaa vaihtanu ratsastushousut ja saappaat jalkaan. Tykästyin Rillaan jo ennenku ehin tamman selkään, se käyttäyty koko ajan tosi kiltisti ja tykkäs, kun sitä vähän harjan tyvestä rapsutteli. Rilla oli selvästi sellanen hyvän mielen hevonen. Ja niin söpön pikkunen - ainaki Minaan verrattuna.

Talutin varustetun tamman maneesiin, joka oli onneks tyhjä. Olin vähän ujo ratsastamaan muiden seurassa varsinkin hevosen kokeilukerralla, joten olin ihan hyvilläni, että saatiin tutustua Rillan kanssa ihan rauhassa. Säädin jalustimet, kiristin satulavyön ja pomppasin sulavasti hevosen selkään. Toisaalta oli tosi mukavaa vaihtelua, että alla oli hevonen, joka ei heti lähteny liikkeelle, kun sen selkään pääs. Rilla seisoskeli ihan rauhassa siihen asti, kun hipaisin pohkeilla sen kylkiin merkiksi liikkeelle lähdöstä. Ruunikko käveli verkkaisesti eteenpäin ja annoin sen kävellä omaan tahtiin alkukäyntien ajan.

Keräilin ohjat tuntumalle ja ohjasin tammaa erilaisille kiemuraurille sekä volteille. Tamma tuntu hieman tahmealle, mutta ainakin käynnissä heräili pikkuhiljaa kuuliaisemmaksi, kun ite jakso olla skarppina. Muistuttelin Rillaa välillä sisäpohkeella ja ulko-ohjalla, ettei hevonen lähde punkemaan lapa edellä voltilla, vaan taipuu rehellisesti haluamaani suuntaan. Kokeilin myös vastataivutusta, joka selvästi toimi.

Naurahdin pienesti, kun nostin Rillalla ravin. Tammalla oli tosi erilainen ravi Minaan verrattuna, paljon pienempi, mutta silti hyvin matkaavoittava ja pehmeä. Huomas selvästi, että ruunikossa on arabiverta vaikkei miulla arabeista oikein kokemusta olekaan. Kunhan lähinnä veikkasin. Ravissa tammaa piti taas aina hetkellisesti herätellä, mutta meno oli jo paljon letkeämpää alkuun verrattuna. Uskaltauduin väistättämään tammaa ravissa ja useamman toiston jälkeen ristiaskellus oli omasta mielestäni riittävää. Vaikka olin aina tullu paremmin toimeen kipakoiden leijonamielien kanssa, vähän leppoisampi meno oli vaan oikein mukavaa vaihtelua. Rilla oli siis siihen hommaan aivan nappi valinta.

Huomas kyllä, ettei oo taas ihan hetkeen ratsastanu kunnolla, joten annoin meidän molempien levätä hetken ennen kolmatta askellajia. Rillaa tarvis entistä vähemmän pyytää eteenpäin, koska tammalta alko löytyy myös se oma moottori. Ensimmäisessä laukannostossa se pienesti innostu, mutta miusta se oli lähinnä huvittavaa. Tahmeasta taapertajasta löyty myös hieman innokkaampi puoli. Taputin ruunikkoa kaulalle kiitoksena hyvistä suorituksista, joita se rupes esittämään entistä enemmän. Rilla on siinä suhteessa samantyyppinen, kun Mina, että sitä saa välillä herätellä. Mutta kokonaisuudessaan en siis yhtään ihmettele enää, miks Isbe oli Rillan joskus ostanu.

En yhtään tajunnu, että joku oli tullu maneesin laidalle seisoskelemaan.
"Ootko kauanki seisonu siinä?" kysyin tulijalta.
"Rilla menee kivasti." sain vastauksen, mutten kysymykseeni.
"Voitko vastata kun kysytään?"
"En kauaa." punapää viitsi viimein vastata.
Meidän todellaki pitäs Jonnyn kanssa jutella, mutta nyt ei oo se hetki. Nyt nautin omasta vapaa-ajasta kivan pikku Rillan kanssa enkä mieti mitään ihmissuhdesotkuja (joita oli muidenkin miesten kanssa, kumma juttu..). Mies näytti siltä, ku ois halunnu sanoo jotaki, mutta se oli ihan turpa kiinni ja hävis takas talliin kahvikuppinsa kanssa. Menkööt, kyllä mie vielä joku päivä suuni aukasen.

Taputin tammaa kaulalle kiitokseksi hyvin tehdystä työstä ja olin loppuillan yhtä hymyä.


_________________
Gabriellan kaappi

8 Vs: Rillan päiväkirja lähetetty Ma Maalis 19, 2018 12:52 pm

Vivienne B.

avatar
Isabellan kummityttö

Tie tähtiin kouluvalmennus | Auburnissa 10.03.2018

ensimmäinen tähtivalmennus oli helposti Auburnin kartanolla, ja Isbe ite piti sen. Siksi mulla ei ollut mitään paineita oikeastaan, varsinkin kun mun kanssa valmennuksessa oli vaan yks toinen. Me syötiin Isben kanssa ihan normaalisti aamiaista kahdestaan, tai no sain jonkin verran ekstraa valmennuspäivän takia. Yleensä Isabellan jääkaapista ei koskaan löytynyt mehuja (koska niissä on kuulemma niin niin paljon sokeria), mutta nyt täti oli ostanut appelsiinimehua. Se teki mulle jopa munakkaan, että jaksaisin valkassa. Olin aika vaikuttunut, koska luulin ettei se edes osaisi kokata.

Kunnon aamiaisen jälkeen Isbe laittoi mulle oikein tiukan ranskanletin, ettei mun italainen hiuspehkoni lentäisi vapaana maneesissa ja pelästyttäisi kaikkia heppoja. Itseään se puunasi vielä paljon kauemmin, joten lähdin jo edeltä talliin. Hain ihan itsekseni Rillan tarhasta. Otin loimen pois, vein kiltisti sinne minne on käsketty ja sitten harjailin. Me oltiin tosi aikaisessa, vaikka valkkakin alkaisi aikaisin, joten harjasin oikeesti kauan. Selvittelin harjan ja hännän ja vaihdoin puhtaan huovan, jossa oli Auburnin logo. Varustin Rillan ja lähdin sitten jo varmaan varttia vaille maneesiin kävelemään. Vielä silloinkaan mua ei hermostuttanut yhtään, ja Rillaa taisi oikeastaan nukuttaa.

Isbe oli taas sellainen, ettei se mukamas tuntisi mua. Se motkotti mulle ihan samalla tavalla kuin sille toisellekin tytölle, eikä hirveesti kehunut. Toisaalta kyllä se koko ajan ohjasi mua, ja antoi sen hitsin kouluraipan käteen. Sain pitää sitä vaan alkutunnista, lopputunnista testattiin miten tamma menisi ilman. Vähän niin kuin kisaharjoituksena. Rilla kyllä taas piristyi jonkun verran laukan jälkeen, mutta siitä tuli tyhmän raskas kättä vasten. Jouduin vähän kitisemäänkin, niin Isabella vaan käski mun ottaa huilitauon ja kävellä. Sitten sen jälkeen piti kulkea taas hienosti.

Meijän valmennuksessa harjoiteltiin sitä, mitä koulutuomaritkin arvostelee. Vaikutusta, sitä miltä näyttää. Isbe sanoi, että mulla tulis olemaan hankalaa näyttää rennolta ja eleettömältä, jos joutuisin potkimaan Rillaa eteen. Sitä ei kuulemma edes saanut potkia, mutta salaa välillä puristin ihan tosi kunnolla pohkeet ja melkein kantapäät, koska mulla saattoi mennä etanavauhtiin hermo. Siirtymisissä Rilla oli onneksi ihmeen helppo. Vaikka se ei mennyt niin kovaa tai halunnutkaan mennä, niin silti se hassusti oli tarkka ja herkkä. Koko heppa oli mun mielestä vähän outo, siis aina. Mutta kiva.

Siirtymisten lisäksi meidän piti tehdä keskiympyröitä harjoitusravissa ja -laukassa. Se oli tietenkin älyhelppoa, paitsi että Isbe oli taas ihan mahdoton. Se halusi niistä ympyröistä täydellisen pyöreitä. Melkein ei kelvannut, mikä oli hiton epäreilua koska ei sitä ympyrän pyöreyttä sillein selästä huomaa. Meille se sitten laittoi semmoset nolot tötsät, koska kuulemma mun tietämys ympyrän, neliön ja soikion ja jonkun vielä yhden tosi oudon muodon eroista oli niin huono. (Sen muodon sanassa oli jotenkin geo(pardi??)). Tai hitsi, ei se eläinkään taida olla ihan ton niminen. No anyways, sitten vasta myöhemmin se oli Isben mielestä tarpeeksi hyvä. Ja silti se sanoi, että meidän pitäis vielä harjoitella sitä. Siiiis ympyrää, ravissa? Kummi oli kyllä jotenkin tärähtänyt tai sitten se sekoitti mut johonkin alkeiskurssin Viiviin.

Istunnasta se ei onneksi päässyt mitään sanomaan, koska mä olin aina istunut hyvin. Ja baletissakin tehdään hyvää ryhtiä, niin istun aina kauniisti. Rillan askellajit on muutenkin helpot ja pehmeet, sen selässä näyttää helposti vaan ihan hemmetin hyvältä (jos ei joudu potkimaan, mitä ei kyllä saanut tehdä, sí sí). Oikeastaan me ei tehty koko valmennuksessa mitään kauheen vaikeeta, ja silti Isbe sai sanottua mulle koko ajan. Siinä asiassa se on ihan uskomaton. Äiti nauraisi räkäisesti, jos pyytäisin siltä ympyrätuntia. Mua nauratti se ajatus vieläkin, kun kävelin loppukäynnit ja hoisin Rillan tunnin jälkeen. Tammalle oli tullut hiki, niin jätin se villaloimen kanssa talliin vähän kuivumaan.

9 Vs: Rillan päiväkirja lähetetty Ma Maalis 19, 2018 12:52 pm

Vivienne B.

avatar
Isabellan kummityttö

Tie tähtiin kouluvalmennus | Hallavassa 12.03.2018

Isabella oli junaillut mut tähtikilpailuun heti ensimmäisenä iltana, kun saavuin sen luo hoitoon. Rilla oli tosi kiva ratsastettava, koska se oli helppo mutta näytti  hienolta. Mä en ollut ekojen päivien jälkeen nähnyt Isabellaa muuten kuin aamupalalla ja illalla, ja tietenkin tallissa. Isbe jaksoi pitää mulle melkein joka päivä tunnin ja nyt me tehtiin jo enemmän. Yhtenä päivänä tallissa kävi meinaan eläinlääkäri ja mä sain olla siinä lähellä. Rillan piti saada varsa siitä Amandan tosi hienosta orista, mutta kummitäti ja parrakas eläinlääkäri jutteli että se olikin tyhjä. Mä tiesin mitä se meinasi, koska meillä kotona syntyy joka vuos varmaan kymmenen varsaa. Oli tietty harmi ettei varsaa tulisi, mutta mun kannalta se oli hyvä. Treeniä ei tarvinnut hidastaa, vaan päinvastoin nyt Isbe alkoi vaatia multa kunnon suorituksia.

Oltiin nähty vielä tavallista vähemmän tällä viikolla, koska Isbe oli hankkinut mulle hoitajan. Jep, vaikka oon jo nelosella. Onneks se sit selitti, et Markus olis enemmänki mun autonkuljettaja, koska Auburn oli niin kaukana kaikista mun jutuista. Se onkin oikeastaan aika ookoo, koska saan käskyttää Markusta viemään mut harrastuksiin ja kavereille. Äitii aina ärsytti heittää, mut Markus on kiva ja tottelee. Tai tietenkin se tottelee, koska tää on nyt sen työ ja mä oon ihanku perijätär. Mielessäni mä leikinkin, että musta tulis isona Amanda Sokka. Kartanossa se on helppoa, ja nytkin mut kuljetettiin hevosrekalla mun omaan valmennukseen kuin joku kuninkaallinen (äiti yleensä pitää mulle tunnit ite mikä on vähän tylsää).

Sain hoitaa Rillan ite, vaikka Isbe tulikin siihen hääräilemään. Se halusi tulla valmennukseen mukaan, koska kuulemma se ei tiennyt oliko se Hallavan Aleksi mistään kotoisin, tai ainakin se piti kuulemma tsekata (tai jotain). Meitä lähti kartanolta muitakin ja kaikkien meidän hepat oli tosi hienosti puunattu. Varusteet oli ihan puhtaat ja Isbe oli sutassut kaikkien turvat äkkiä tallinpihassa baby öljyllä. Kaviotkin oli tervattu ennen matkaa (ja pyyhitty sit liinalla, ettei jäis niin ilmiselviä jälkiä). Me oltiin taatusti siistimpiä kuin kukaan muu siellä valmennuksessa ja musta oli makeeta kuulua siihen porukkaan. Vaikka mä olinki ainoa, joka osallistu älyhelpolle tasolle.

Rilla oli aika paljon energisempi kuin kartanolla, ja mä huomasin sen heti. Se tanssi arabialaiseen tyyliin Hallavan pihassa kun talutin sitä, ja mua pelotti aika paljon hypätä kyytiin. Isbe kuitenkin mutisi vieressä, että se vaan tykkäsi aina näyttää kaikille saapuneensa uuteen paikkaan. Verkassa se olikin vähän töhö, mutta tavallaan hyvä, niin ei tarvinnut koko ajan ratsastaa niin hulluna eteen. Aleksi, tän kerran valmentaja, ei alkuun sanonut hirveesti vaan katseli vaan. Mulla oli kuitenkin paineita ja halusin Rillan heti muotoon. Onneks se oli siinä aika helppo, mutta mua vähän harmitti kun kattelin ympärilleni. Valmennuksessa oli muitakin oikeesti hienoja heppoja – vaikka Isbe oli sanonut, että mentäis Helppoa C:tä koska voitettais se iisisti. Mua alkoi vähän epäilyttää se.

Yritin keskittyä kunnolla, koska no, Isbe pari kertaa huomautti jos vähän matkustin. Sitten se Aleksi mulkas kummitätiä semmosella ”mä itse asiassa valmennan täällä” -katseella, minkä Isbe onneks tajusi heti. Aleksikin rupes antaa enemmän ohjeita, varsinkin kun Rillan vähän nukahti ja rupes löllöks. Sain onneks kouluraipan, niin liikkuvuus parani heti. Laukoissa Rilla oli muutenkin kivan reipas, mutta käynnissä ja ravissa se koitti luistaa. Tehtiin aika paljon voltteja ja kiemuroita, niin Rilla oli helppo pitää nyökyssä. Mä olin tosi tyytyväinen omaan suoritukseen, mut sitten meijän olis pitäny puhua kisakunnosta ja suunnitelmista ja semmosista. Annoin Isben puhua mun puolesta sen Aleksin kaa, ja ihan mielellään se höpisi. Mä kävelin Rillan kaa sillä aikaa pitkät loppukäynnit ja lastasin sen sitten muitten tyttöjen avulla rekkaan hieno villaloimi päällään.

10 Vs: Rillan päiväkirja lähetetty Ma Maalis 19, 2018 12:57 pm

Vivienne B.

avatar
Isabellan kummityttö

Tie tähtiin, ensimmäinen osakilpailu (kouluratsastus) | Saariston hevosopisto 18.03.2018
Taitotaso easy, luokka Helppo C. Tulos: 11/21. Auburn tallikilpailun johdossa!

Mulle oli teetetty oma kisatakki Auburnin logolla, sellainen hieno viininpunainen. Rillalla oli kanssa tyylikäs valkoinen kisahuopa, joka oli Itse Amandan suunnittelema. Verkassa meillä oli vielä hieno musta villaloimi ja mustat pintelit. Isbe hössötti koko kisa-aamun ihan hulluna, eikä meinannut hyväksyä mun puunauksen tulosta. Lopulta se tuli, purki kaikki mun tekemät letit ja laittoi ne itse uudestaan. Kiukuttelin siitä vähän, mutta oikeasti tädin tekemät letit olivat paaaaljon hienommat. Joten ihan sama. Baby oilia ja show shinea tungetiin vaikka mihin, jotta tamma kiiltäisi enemmän kuin kilpakumppaninsa.

Kisat olivat jossain ihmeen hevosopistolla, jossa oli aika paljon arkipäiväisempi meininki kuin Auburnissa. Tilat itsessään olivat aika uudet, mutten ihan tajunnut mitä kaikkea siellä tavallisesti tehtiin. Kilpailupaikalla oli todella paljon enemmän hulinaa, kuin valmennuksissa aiemmin. Yritin keskittyä pelkästään kilpailuun, ja onneksi kaikki muutkin meidän tallilaiset olivat tosi keskittyneitä. Kukaan ei yhtään yrittänyt höpistä mitään turhaa. Taluttelin Rillaa ensin aika pitkään, onneksi siihen oli hyvin aikaa. Varsinainen verryttely oli myös ulkona, mikä tuli vähän yllätyksenä. Mulla ei todellakaan ollut tarpeeksi vaatteita, mutta Isbe antoi Rillalle ratsastusloimen ja mulle viltin jaloille. Yritin olla tosi touhukas ja verkkasin laukkaa ja ravia ilman jalustimia, jotta varpaat ei olisi niin jäässä. Mulla oli raippa koko ajan mukana ja panostin siihen, että Rilla liikkuisi tosi reippaasti eteen.

Itse rata meni vähän jopa sumussa. Muistin ohjelman tarkasti ja tein siitä pirun ympyrästä niin pyöreän kuin ikinä osasin, muuten Isbe suuttuisi ihan varmasti. Rilla oli energisempi kuin kotona ilman raippaa, ja ainakin musta se liikkui aika hienosti. Taputin tammaa kaulalle ja loppuverryttelyn jälkeen vein sen talliin, josta oltiin saatu karsina. Olisi siistiä voittaa, mutta kaikki sijat oli ok. Kunhan en vain häviäisi omaa luokkaani.

Sponsored content


Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa